Filé se salátem a semínkovým posypem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,78 g |
Tuky | 33,43 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 21,54 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2016 06:53
spagetka: špagi, příště se s tím "nepatlej", prodávají takhle malé nočky - kuličky a jsou moc dobré, už jsme je měli. Má je určitě Makro, ale viděla jsem je i jinde, např. v Albertu
6. 2. 2016 04:58
hosta: děkuji za hezkou fotku
MajaV: Jsi velmi laskavá, že už to řešit nebudeš. Jen pro upřesnění a fakt už naposled,k filátku jsem si já osobně těch pidikuliček dala cca 6, ostatní asi 10-15 (já sobě ani jim to čestný pijonýrský nepočítala, tak promiň) a zbytek mám v mrazáku. Když už se s tím patlám, vždycky jich dělám víc, jednou za čas je to vítaná změna. Ovšem netušila jsem, že tě tolik zaujme počet, opravdu jsem u sebe kalkulačku neměla
Děkuji za diskuzi a jsem ráda, že kuličky zaujaly.
MajaV: Jsi velmi laskavá, že už to řešit nebudeš. Jen pro upřesnění a fakt už naposled,k filátku jsem si já osobně těch pidikuliček dala cca 6, ostatní asi 10-15 (já sobě ani jim to čestný pijonýrský nepočítala, tak promiň) a zbytek mám v mrazáku. Když už se s tím patlám, vždycky jich dělám víc, jednou za čas je to vítaná změna. Ovšem netušila jsem, že tě tolik zaujme počet, opravdu jsem u sebe kalkulačku neměla
Děkuji za diskuzi a jsem ráda, že kuličky zaujaly.
5. 2. 2016 20:38
hosta: No však, 2 cm je tak to cherry rajčátko na talířku u kuliček a jukni kolik jich je v poměru k tomu rajčátku
No ale už to nebudu řešit, není to důležité
No ale už to nebudu řešit, není to důležité
5. 2. 2016 20:15
hosta: pěkný!!!
5. 2. 2016 19:51
MajaV: nee, já je mám jen focené zblízka, byly cca 2 cm v průměru, jsou na malém podšálku, přidám ještě foto uvařených v kompotové misce
5. 2. 2016 18:49
hosta: Jsi dobrá Sice velikostně na jeden tvůj jich má autorka asi deset až dvacet..., udivovalo mě valení právě těch prťousků
5. 2. 2016 18:44
hosta:ale špagi ich má prťavé...ona je však tiež drobec.
5. 2. 2016 18:00
Jste holky šikovný
5. 2. 2016 17:42
Protože jsem zvědavá a důsledná, tak jsem ty knedlíčky zkusila. Ano, dá se to vytvarovat, uvařit, opéci. Je fakt, že kuličky lze udělat když je mouky minimálně jako hmoty najemno nastrouhaných brambor a musí se zpracovat hned. Zmodrat nestačí. Ale díky tomu množství mouky jsou na můj vkus hodně tuhé, jak Špagi psala - gumové. Moje máti tomu říkala "jako cviboch" Povařila jsem je pár minut, nevyndávala jsem hned, jak vyplavaly, zkusila jsem tak jeden a měl jen chuť syrové mouky a syrových brambor. Dovedla bych si je překrájené představit se škvarky a cibulkou, k filé mi moc nejdou. Použila jsem jak je v receptu psáno polohrubou mouku, možná to bylo tím. Opakovat tento pokus nebudu, leda někdy s krupicí)
Takže se za své pochybnosti omlouvám. Pokud nevadí, dávám fotku
Takže se za své pochybnosti omlouvám. Pokud nevadí, dávám fotku
5. 2. 2016 08:22
U nás sa na halušky používa vždy polohrubá múka, nikdy nie hrubá. A vždy sa traduje, že halušky sa nerobia zo skorých zemiakov, pretože tie obsahujú veľa vody. Tá sa totiž u nás nezlieva. A zelená farba ?!? Sú halušky zelené? Z haluškovej vody sa u nás tiež robí polievka : https://www.toprecepty.cz/recept/15108-polevka-z-h...
5. 2. 2016 07:45
Děkuji a hlavně i za normální diskuzi k receptu.
maris: hosta: jsem ráda, že se mi kuličky povedly na fotce tak, že vypadají jako pravidelné. Ale opravdu nebyly. Nenapadlo mne udělat spešl fotku jednoho knedlíčku, který se skutečně spíš podobá na chlupáčka. Jinak, já použila na knedlíčky polohrubou mouku, v orig.receptu je ale uvedená krupice (tu jsem neměla)
S těstem se musí jednak pracovat rychle a jednak, když to pak po uvaření nesníte a nedáte do mrazáku, tak po ohřátí třeba za 4 hodiny, jsou gumové, proto píšu o zmražení. Z vařených brambor také dělávám knedlíky, tohle je ale chuťově fakt jinde, tyto ze syrových lze i zapékat, ale po zapečení jsou trošku tužší, takže to moc nezapékám.
cathleen: Jinak je to fakt obdoba naší jizerskohorské speciality, já se mrknu, zda tu stejný recept není, když tak ho přidám. Mám ale pocit, že stejné těsto na frchcouňáky jsem tu viděla - prostě syrový brambor, hrubá mouka, strouhanka, vejce, libeček - ten není nutný, u mě jo a mastí se výhradně sádlem a polévá škvarky.
Nechci, aby tu zas byla řada komentíků, že se sem přidávají furt dokola stejné recepty. Jo a z té vody po uvaření knedlíků se dělá polévka - ten recept tu mám - jako Psí vejkrop
https://www.toprecepty.cz/recept/8215-polevka-po-v...
maris: hosta: jsem ráda, že se mi kuličky povedly na fotce tak, že vypadají jako pravidelné. Ale opravdu nebyly. Nenapadlo mne udělat spešl fotku jednoho knedlíčku, který se skutečně spíš podobá na chlupáčka. Jinak, já použila na knedlíčky polohrubou mouku, v orig.receptu je ale uvedená krupice (tu jsem neměla)
S těstem se musí jednak pracovat rychle a jednak, když to pak po uvaření nesníte a nedáte do mrazáku, tak po ohřátí třeba za 4 hodiny, jsou gumové, proto píšu o zmražení. Z vařených brambor také dělávám knedlíky, tohle je ale chuťově fakt jinde, tyto ze syrových lze i zapékat, ale po zapečení jsou trošku tužší, takže to moc nezapékám.
cathleen: Jinak je to fakt obdoba naší jizerskohorské speciality, já se mrknu, zda tu stejný recept není, když tak ho přidám. Mám ale pocit, že stejné těsto na frchcouňáky jsem tu viděla - prostě syrový brambor, hrubá mouka, strouhanka, vejce, libeček - ten není nutný, u mě jo a mastí se výhradně sádlem a polévá škvarky.
Nechci, aby tu zas byla řada komentíků, že se sem přidávají furt dokola stejné recepty. Jo a z té vody po uvaření knedlíků se dělá polévka - ten recept tu mám - jako Psí vejkrop
https://www.toprecepty.cz/recept/8215-polevka-po-v...
5. 2. 2016 07:18
spagetka: spagi, moc se mi líbí tvé....frchcouňáky neboli chlupáčci....recept tu máš? Něco s tak nádherným jménem by se zachovat pro další kuchaře mělo, a nejsem si vědomá, že bych to tu potkala
maris: u človška, který má alespoň tři identity a veřejně se tu chlubí, že mu po stole mezi jídlem běhají myši, mě už nepřekvapí nic.
maris: u človška, který má alespoň tři identity a veřejně se tu chlubí, že mu po stole mezi jídlem běhají myši, mě už nepřekvapí nic.
5. 2. 2016 06:59
Já bych ze syrových brambor takhle světlé a hlavně hladké kuličky neudělala kdybych se zbláznila, ale asi to je můj problém, když je tak dělala i cecilka a taky se jí povedly
5. 2. 2016 00:24
cecilka: všechno je jednou poprvé - bramborové kuličky jsem vždycky dělala z vařených brambor, tyhle jsou ze SYROVÝCH, jako halušky. A kdybych chtěla z haluškového těsta uválet takovéto kuličky, budou jak broky, haluškové těsto je přece řidší. V tom, jestli jsou syrové brambory staré nebo novější nevidím rozdíl, vodu pouštějí při nastrouhání najemno oboje, ne? Spíš mě udivilo to zahuštění buď polohrubou moukou (dost jemná) nebo krupicí (dost hrubá), mezitím co do hrubosti je snad ještě mouka hrubá a dětská krupička - nebo se mýlím? A taky ta hladkost a barva
5. 2. 2016 00:01
hosta: Ale no, hosta, ved ste nejaka kucharka s perfektnymi receptami Zemiakove gulicky sa, aspon pri tomto recepte, robia zo starych zemiakov=staci ich,postruhat,
zahustit bud polohrubou mukou,alebo krupicou, zamiesat a vhodit do vriacej vody. Keby sa robili gulky zo zemiakov novych=na ne si ete chvilu pockame- vtedy treba vodu z nich=nastruhanych od....alebo vyliat.
zahustit bud polohrubou mukou,alebo krupicou, zamiesat a vhodit do vriacej vody. Keby sa robili gulky zo zemiakov novych=na ne si ete chvilu pockame- vtedy treba vodu z nich=nastruhanych od....alebo vyliat.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 9 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 21 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 21 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 23 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 10 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 10 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 10 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 10 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 11 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: file se zeleninovym salatem zahuštění polohrubou moukou salát z file mám ráda recepty rybí filé se salátem file obalené v sezamu filé s zeleninovým salátem rybi file recept su
Suroviny: mořská štika, semínka sezamová, semínka lněná, salát little gem, rajče cherry, paprika čerstvá žlutá, pepř citronový, sůl, olej sezamový, semínka sezamová, semínka lněná, krém balsamico, brambory, krupice, sůl, semínka sezamová
Filé se salátem a semínkovým posypem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njMY
35 názorů