Omáčka z bezových květů
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přesnou hmotnost másla vám teď nenapíšu, vždy to dělám "od oka", až ji budu, letos dělat určitě vše zvážím
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2012 15:41
Anna Kocikova:no jo, to víš, když se do něčeho dám... , opraveno
2. 6. 2012 15:38
spagetka:Laděnko ty jsi to tam okopčila celé i s tím masem
Ale fakt jsme si pošmákliMěla jsem obavy,jak zlatoušek bude reagovat,ale bylo pochváleno a i hubana jsem dostalaTak ti taky Ď
Ale fakt jsme si pošmákliMěla jsem obavy,jak zlatoušek bude reagovat,ale bylo pochváleno a i hubana jsem dostalaTak ti taky Ď
2. 6. 2012 15:28
Anna Kocikova: Ani, moc děkuju za popis a fotečku. Zkusím tvůj popis zkopírovat pod ten můj receptík, je přesnější a tady by mohl zapadnout
Hurá, povedlo se a díky
Hurá, povedlo se a díky
2. 6. 2012 15:17
Špagetko,ten Tvůj zajímavý receptík mě hodně lákalMám ho už dva roky uložený,ale nechtělo se mi čekat další rok,zrovna na naší straně je bez v plném květu,tak jsem to riskla a dnes uvařila
Jestli Ti to nebude vadit,napíši kolik jsem čeho na 2 porce omáčky použila a přidám foto
Na omáčku:3 zarovnané polévkové lžíce(pl)změklého másla,2 zarovnané pl hladké mouky,250 ml tekutiny(já jsem dala mléko)3/4 kelímku zakysané smetany.
Na podušení květů:1 zarovnaná pl změklého másla,10 větších květů(nůžkama jsem odstranila silnější stonky)1 zarovnaná kl muškátového květu.
Omáčka byla taková netradiční,ale velice dobrá a my jsme si s manželem na dnešním obídku moc pochutnaliDruhý bodíček je zasloužený a tady ho máš+2
Než jsem začala s přípravou omáčky,tak jsem do papiňáku na orestovanou cibulku dala zprudka osmahnout 4 nenaklepané,lehce opepřené plátky vepřové kýty,podlila jsem 200ml horké vody+1/4kostky masoxu a od doby varu jsem pod tlakem nechala"syčet"20minut.Z původní omáčky mi zbyly cca 4 pl,které jsem smíchala se šťávou z masa,omáčka dostala úplně jinou,velice dobrou chuť a já mám další dvě porce"jiného"jídla s rýží na příští oběd
Jestli Ti to nebude vadit,napíši kolik jsem čeho na 2 porce omáčky použila a přidám foto
Na omáčku:3 zarovnané polévkové lžíce(pl)změklého másla,2 zarovnané pl hladké mouky,250 ml tekutiny(já jsem dala mléko)3/4 kelímku zakysané smetany.
Na podušení květů:1 zarovnaná pl změklého másla,10 větších květů(nůžkama jsem odstranila silnější stonky)1 zarovnaná kl muškátového květu.
Omáčka byla taková netradiční,ale velice dobrá a my jsme si s manželem na dnešním obídku moc pochutnaliDruhý bodíček je zasloužený a tady ho máš+2
Než jsem začala s přípravou omáčky,tak jsem do papiňáku na orestovanou cibulku dala zprudka osmahnout 4 nenaklepané,lehce opepřené plátky vepřové kýty,podlila jsem 200ml horké vody+1/4kostky masoxu a od doby varu jsem pod tlakem nechala"syčet"20minut.Z původní omáčky mi zbyly cca 4 pl,které jsem smíchala se šťávou z masa,omáčka dostala úplně jinou,velice dobrou chuť a já mám další dvě porce"jiného"jídla s rýží na příští oběd
24. 4. 2009 15:04
Špagetko, prepáč, ja budem spomalená. Tak ma tento receptík prekvapil, že som si to nedokázala predstaviť. Ďakujem Ti za odpoveď a želám príjemný víkend!
24. 4. 2009 11:58
Magdalenko -už je to jasnější? Omlouvám se, mně to jasné je, ale neuvědomila jsem si, že ostatním to být jasné nemusí
24. 4. 2009 09:55
Špagetko, prosím, mne nie je jasný postup, môžeš sa na to pozrieť? Kam smotana, kam kvet?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 4 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Fit salát
Přidáno před 17 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 2 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 2 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 2 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 5 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Retro okénko: Citrusové želé obalené v cukru stálo kdysi 3 Kčs. Prodává se i dnes, ale můžete si podobné vyrobit i doma
Omáčka z pomazánkového másla? Poradíme, jak na to. Vyplatí se hlavně při vaření menších porcí, vyzkoušejte třeba houbovou omáčku
Další recepty
Tématické fráze: bezove vino vino z bezoveho kvetu bezová pálenka bezové recepty bezové víno recept recept na bezové víno recepty z bezoveho květu máslová omačka obalované bezinkové květy bezovy kvet vino bezové pivo recept smazeny bezovy kvet máslová jíška bezovy vino bezová pálenka recept bezove kvety sirup polreich steak sirup z kozicek bezovy kvet smazeny obalovaný bezinkový květ
Suroviny: jíška máslová, tuk, smetana, květ muškátový, sůl
Omáčka z bezových květů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOMr
7 názorů