Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)
Suroviny
Porce: 4-6 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 4 970 kJ / 1 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 239,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jihočeské vegetariánské zelňáky chutnají nejvíce odležené a to alespoň 8 hodin. Proto je připravujeme nejlépe večer a druhý den jsou znamenité, s černým čajem vynikající. Je to zdravotně dietní jídlo.
Aktualizace 28.10.2019: vyzkoušeny zelňáky s bio olivovým olejem (a bio špaldovou polohrubou moukou) a funguje to.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2016 00:02
StandaCB:
No, tuk nutně nemusí být olej, ale olej je tuk
No, tuk nutně nemusí být olej, ale olej je tuk
15. 2. 2016 23:37
Když se tím člověk necpe, tak trocha palmového tuku neškodí, to je tak se všemi tuky... Všeho s mírou
15. 2. 2016 23:22
Jana Remkova: no, olej není tuk. Navíc si to nějak nedovedu představit.
Jinak palmový olej je bohužel ve všech margarínech, tady na výběr asi nic není: http://www.lidicky.cz/clanky/test-tuky-na-peceni
Jinak palmový olej je bohužel ve všech margarínech, tady na výběr asi nic není: http://www.lidicky.cz/clanky/test-tuky-na-peceni
15. 2. 2016 17:45
StandaCB: třeba olivový olej??
15. 2. 2016 09:14
klokan: Dobrý den, můžete prosím nějaký konkrétní, dobrý a vyzkoušený doporučit?
15. 2. 2016 00:17
Jen malá poznamka, možná by byl lepší nějaký jinčí tuk, přeci jenom, když zdravě a dietne, tak bez palmového oleje (který je v Here, Stelle....)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 1 hodinou
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 6 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Další recepty
Tématické fráze: zelnaky ze spaldove mouky spaldove zelnaky zelné placky zelňáky vegan fit zelnaky vgetarianske dieta recepty zelné placky ze špaldové mouky zelnaky z hery zelne placky bez mouky zelňák ze špaldové mouky vegan zelnaky zelné placky pro vegany zelnaky fit zelnaky bez mouky zelňáky ze špaldové mouky recept nejlepsi recept na zelne placky zelňáky ze špaldové mouky zelne placky vegan jihočeské zelňáky ze špaldové mouky lehké zelnáky
Suroviny: zelí kysané, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, kmín mletý
Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yy8R
6 názorů