Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staré dobré punčové řezy

Punčové řezy jsou vizuálně krásné a velmi efektní. Také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které je tak snadné propadnout. Teď už nemusíte chodit do cukrárny, podle tradičního babiččina receptu si je zvládnete upéct i doma.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 68 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 8 min

68 min (60 min příprava + 8 min tepelná úprava)

24. 2. 2016 05:10

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 640 kJ / 4 455 kcal
Bílkoviny53,12 g
Tuky88,44 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 442 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy837,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na obarvení používám gelové barvy, kterými obarvím cukrové rozvary.

Punčové řezy dělám podle receptu, který mi kdysi dala babička, jen místo práškového barviva Breton používám gelové barvy.

http://www.majamotti.eu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Maja Motti Maja Motti

29. 6. 2016 19:27

Marcela: Když já mám ráda ten kontrast barev - pak je punčák v jedné barvě a to mě nebaví :-)

ZDENKA

8. 3. 2016 23:09

;-(:-K:-):-K

Marcela

4. 3. 2016 14:51

U cukrového rozvaru používám šťávu z višňového kompotu, krásně zabarví a trochu méně se osladí

Maja Motti Maja Motti

25. 2. 2016 21:06

mtvrdikova::yes: dej vědět, jak se povedly

mtvrdikova mtvrdikova

25. 2. 2016 18:36

Maja Motti:Děkuji za radu, zkusím je, mám je moc ráda:-p

Maja Motti Maja Motti

24. 2. 2016 21:27

mtvrdikova: Cukrový sirup bez příchuti (rozvar)

Suroviny

Na asi 0,5l sirupu si připravím 125ml studené vody, 500g krystalového cukru

Postup přípravy

Do čistého hrnce nasypu cukr, přiliji vodu a rozpustím ho. Pak nádobu s vodou postavím na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou (ne dřevěnou, nejlepší je silikonová stěrka) pomalu přivedu do varu. Vařící tekutinu postříkám trochou vody a pěnu, jež se tvoří na povrchu, odstraňuji. Cukr povařím 5–6 minut. Takto upravený sirup přes plátýnko proliji do skleněné nebo porcelánové nádoby a nechám ho vychladnout. Vychladlý cukrový sirup buď hned použiji, anebo jej naliji do lahví, zazátkuji a uchovám pro další upotřebení.

Pokud chci s příchutí, lze přidat k varu feferonky, vanilku, citronovou kůru.........

mtvrdikova mtvrdikova

24. 2. 2016 21:13

Hezký večer, krásné řezy:-p, mám je moc ráda, chtěla bych je zkusit,ale mám otázku - jak se dělá ten cukrový rozvar? Nemám tolik zkušeností s pečením, takže nevím v jakém poměru a jak ho udělat.Předem děkuji za radu, na velikonoce bych je zkusila.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy od mámy rozvar na punčový řez recept nejlepší punčové řezy domácí punčové řezy puncove rezy domácí punčový řez cukrový rozvar rychlé punčové řezy rozvar na punčové řezy punčovy rozvar jak se dělá punčovina nejlepší punčový dort domácí punčový dort punčový dort jako z cukrárny recept punčový řez nejlepší punčový řez punčový řez recept puncove rezy rozvar rozvar na punčový řezy punčové řezy postup

Suroviny: vejce, cukr, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, cukr krupice, voda, rum, punč, potravinářské barvivo gelové, šťáva citronová, marmeláda, rum, cukr moučkový, olej, šťáva citronová, potravinářské barvivo, voda

TopRecepty.cz

Staré dobré punčové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjYR