Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová směs s kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 1. 2016 18:10

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 581 kJ / 2 051 kcal
Bílkoviny139,17 g
Tuky159,56 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 607 mg
Sodík 2,52 g
Sůl5,71 g
Sacharidy13,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevím, jak se jídlo správně jmenuje, je to starý rodinný recept, původně prý se snad jedná o rumunské národní jídlo, nevím.

Je to velice syté, zaplácnete žaludek i největšímu hladovci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana

23. 4. 2016 09:50

Tento pokrm připravuji už léta takto, v míse mám mleté ochucené maso,dávám jen hovězí, k němu přidám syrovou opranou rýži a dělám takové šišky, čevabčiči, na dno pekáče dám kyselé zelí,někdy propláchnu, aby nebylo moc kyselé, na něj položím šišky masa a zaliji protlakem z loupaných rajčat, naliji celou tu velkou krabičku s troškou vody,neplavou, ale jsou skoro ponořené, přidám čili koření a dusím, občas promíchám a šišky pootočím, občas podliji. Je to velice rychlé, nenáročné na přípravu, zvládne každý,... a moooc dobré. Záleží na každem, jak si to okoření, já dělám pikantnější....:-)

Iveta_M

16. 1. 2016 16:38

casino: Opravdu nemícháme, jen třepeme občas s kastrolem, mám tenhle recept ráda kvůli jednoduché přípravě. Proto ta plotýnka (litinová), aby se to odspodu nepřichytilo.

Iveta_M

16. 1. 2016 16:36

Svetlana: Díky za upozornění, rýži vmícháme do masa, nějak jsem opomněla... Iveta

Eva

14. 1. 2016 13:21

Svetlana: Tak jsme dnes zkusili a super! Dobré, syté, rychlé, určitě jsme nedělali naposledy.. Rýži jsem hodila jen opláchlou nepředvařenou do masa (improvizace) a došla pěkně..;-)

Svetlana Svetlana

7. 1. 2016 13:51

Taky jsem si říkala, že je to varianta koložvárského zelí...ale z receptu vypadlo, kdy v této variantě dávat rýži?...přidat k masu, nebo posypat vařenou rýží zelí, nebo ji dát až na směs masa?...určitě tuto variantu vyzkouším..
:yes::yes:

Drobek Drobek

7. 1. 2016 10:12

Ano, skutečně je to rodinná variace na Kološvárské zelí. Znám, dělám, a máme to rádi. :-8

casino casino

6. 1. 2016 20:32

" Pak rozkvedláme ve studené vodě mírně navršenou lžíci hladké mouky a nalijeme kolem masa po obvodu kastrolu."
A nemícháme?:-O
Zajímavé:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 1. 2016 20:08

Taky líbí;-)

Dajda Dajda

6. 1. 2016 19:28

Řekla bych, že je to něco na způsob kološvárského zapékaného zelí. Kološvár je maďarský název pro rumunskou Kluž, což koresponduje s tím, že by mohlo jít o rumunské národní jídlo. Už mnohokrát jsem si říkala, že ho někdy zkusím udělat, ale zatím skutek utek.:-( Určitě by to stálo za hřích.

madlina

6. 1. 2016 18:44

Ten recept se mi :yes:líbí. určitě zkusím co nejdříve.:-));-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: masové koule se zelím mleté maso s kysaným zelím kološvár s rýží maďarský recept rýže a z kyselého zelí recepty z kysaneho zeli kološvár masovénplacičky s kysaným zelím masová směs na zelí masové koule se kysaným zelím madarské recepty se s kysaným zelím kysané zelí zapékana rýže s kysaným zelím recepty mleté maso s rýží akysaným zerlím masová směs k rýži masove kulicky s kysaným zelím ryze s kysanym zelim masové šišky na kyselém zelí-recept rumunské národní jídlo mlete hovezi maso s kysanym zelim masová směs z mletého masa s rýží

Suroviny: bůček vepřový, bůček uzený, maso hovězí, vejce, rýže, pepř, sůl, cibule, česnek, zelí kysané, paprika sušená sladká, olej, mouka hladká

TopRecepty.cz

Masová směs s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pl32