Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Béřovický králík

Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý.

Hodnocení receptu je 4,9 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby marinování

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby marinování)

19. 4. 2009 18:57

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 292 kJ / 1 982 kcal
Bílkoviny4,80 g
Tuky203,67 g
Vláknina13,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,44 g
Sůl8,53 g
Sacharidy29,48 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem asi před rokem objevila na Receptech.cz, kde není uveden autor. Je to, aspoň pro mne, nejlepší úprava králíka, jakou jsem kdy jedla.

Foto přidávám - zatím jen naložené maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 4. 2010 21:41

lemeL, jakého kluka?:-O

lemeL lemeL

7. 4. 2010 13:11

Jé, Jani, můžeš vymazat toho kluka? Já jsem klikla na špatnou fotku :-D

lemeL lemeL

7. 4. 2010 13:10

Bylo to vynikající :-p Dávám bodík a přidávám foto

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 4. 2010 12:20

lemeL určitě!!!! Budu ráda!! Tady jsme za fota moc rádi a dej vědět, jestli chutnalo;-)

lemeL lemeL

7. 4. 2010 11:16

Dneska si to dělám k obědu. Můžu přidat potom foto? Budu to mít s rýží bez smetany.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 3. 2010 22:05

BILKOVAI za foto moooc děkuji!! Žádné mazání se nebude konat:-D. Já tady toho králíka zbožňuji strašně moc. Z mého hlediska nejlepší úprava králíka, jakou znám. Oleje vždy hodně ubírám, ten tu chuť nedělá;-)

BILKOVAI BILKOVAI

7. 3. 2010 13:30

Jani, dnes jsme měli Béřovického králíka. Tento recept jsem kdysi dávno použila ze serveru Recepty.cz. Moc mně neoslovil, protože byl neskutečně mastný. Tak jsem mu dala ještě šanci a uvařila podle tebe. Dala jsem pouze 1 dcl oleje /úplně stačí/ a dodělala se smetanou. Byla to neskutečná dobrota a moc ti děkuji za vylepšení a inspiraci:-K:-K:-K Takto upravený králík je pro mně nejlepší úprava. Zkusím i s kuřecím. To taky bude určitě výborné.:yes:Dovolila jsem si přidat foto. Jestli ho nebudeš chtít, tak písni a já ho smažu:-)) Jo a samozřejmě máš pátého bodíka:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 11. 2009 18:11

Zdeni, já vždycky říkám, že tady ta úprava králíka mi chutná úplně nejvíc;-). Díky za bodík!

Zdenka1

8. 11. 2009 17:56

Tak za tento recept posílám bodík, protože jsme si velice pochutnali. Jako přílohu jsem k tomuto masíčku udělala bramborákový nákyp viz. mamincinyrecepty.cz - babské kuře

Gabina

21. 4. 2009 10:06

Já jsem tu pachuť kdysi cítila z domácích králíků a nedávno, když jsem koupila králíka v obchodě, byla jsem překvapená, že žádnou pachuť neměl :-D

Drobenka

20. 4. 2009 17:50

Dřív i kamarádka pekla králíka klasicky na česneku. A moc ho nemusela. Přesně jak píše Janča. Pořád ji něco vadilo na chuti. Když králíka upekla podle tohoto receptu, tak byla přímo unešená. Jak mi napsala."Pachuť" králičího masa vůbec necítila a teď by králíka jedla každý týden.:-p A ona má přitom velice mlsný jazýček!:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 4. 2009 16:25

Iljušo, jestli chceš slyšet tajemství, tak já králíka taky moc nemusím, ale takhle upravený nemá fakt chybu! Kdybych ho upekla jen tak obyčejně, není to ono, pořád tam cítím něco, co neumím pojmenovat. Ale takhle se dá naložit i kuře, mylím, že i zajíc by nebyl špatný, kdyby v té marinádě byl 2 dny.;-) Můj přítel králíka zbožňuje a jeho máma taky a oba se za touto úpravou mohou umlátit.:-)

Iljusa Iljusa

20. 4. 2009 15:36

Díky za recept - párkrát do roka k nám přiskáče od známého ušák - ale je to s naší rodinou jako ve filmu "Slunce, seno jahody" nikdo to moc nechce:-( Řízky z nohou -;-) to by jim jelo, ale hřbet moc ne, ozkoušíme takto upravit :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 4. 2009 08:51

Drobenko, no a pak máme jíst zdravě, co? Když ještě nejlevnější maso je snad to vepřové;-)

Drobenka

20. 4. 2009 00:14

Před měsícem mě kamarádka požádala, jestli nemám nějkaký recept na králika. Tak jsem ji poslala tento. Znám ho i já z Receptech .cz. Kamarádka mi pak volala, že manžel se synem jenom chrochtali. Marináda suprová i na kuře.:-p Já jsem recept ještě nedělala. U nás králík je moc drahý.Jak píše Janča. Vychrtlý ušák za 180 - 200 Kč/kg.:-( Jani, posílám bodíka.:yes:

1 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší recepty z králíka králík recepty nejlepší recept na králíka králík nejlepší recepty na králíka jak nalozit kralika recept na králíka recepty z králíka úprava králíka králík naložený v marinádě králík recept nejlepsi kralik recepty na králíka králík recepty bezkonkurenční úprava králíka - recepty beřkovický králík recept králík recepty na úpravu králíka top recepty králík recepty králík

Suroviny: olej, sůl, kečup sladký, hořčice, pepř, paprika sušená sladká, cibule, česnek, maso králičí

TopRecepty.cz

Béřovický králík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X6YA