Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 1. 2016 17:53

Suroviny

Porce: 4 x 0,3 l sklenice

Nutriční hodnoty

Energie6 542 kJ / 1 564 kcal
Bílkoviny105,81 g
Tuky89,02 g
Vláknina16,48 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 494 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy51,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirace na http://www.giallozafferano.it/

Recept na domácí Sugo di pomodoro https://www.toprecepty.cz/recept/44501-rajcatova-o...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

23. 1. 2016 10:33

Zuzana: použila jsem Frankovku ;-)

casino casino

21. 1. 2016 20:21

Zuzana:
Kuchaři říkají, že do jídla takové víno, jaké se pak k jídlu bude pít;-)
Nikdy jsem se ale nevybičoval k tomu, abych vařil víno v ceně kolem 300,-/litr:-8
Kdysi jsem se na mančaftu dopustil podlého pokusu s červeným vínem:
Uvařil jsem 2x stejné jídlo; 1x na "krabicáku" a 1x na víně 10x dražším... Při degustaci naslepo bylo hodnocení asi 1/2 na 1/2:-)
Když se následně hodnotilo už se všemi smysly, tak krabicák propadl, protože jídlo z něj mělo jak se říká psí barvu - kafébraundozelena:-((
No jo, no, jí se i očima, že...:-)

Zuzana

21. 1. 2016 18:33

Zuz:-a: jaké červené víno je na vaření nejlepší? třeba na divočinu?:
Poraďte, prosím, Zuzika

zizala zizala (moderátorka)

18. 1. 2016 20:10

Jackie79: My jsme dřív taky jídla na víně neměli rádi, teď už vím, že to bylo používáním nesprávného vína nesprávným způsobem. Dobrého vína nemusí být půl litru, stačí 1-2 dl. A hlavně skutečně prudce nechat odpařit na zeleninovém základě a pak teprve dát vývar. Tím víno předá jen to dobré, co v něm je :-)

Jackie79

18. 1. 2016 20:03

cathleen:
Nejde o alkohol, ale spíš o tu chuť, víno moc rádi nemáme ;-)
Zkusím tedy místo vína použít víc vývaru :-)

cathleen cathleen

18. 1. 2016 12:27

Jackie79: dej jen víc vývaru. A můžu se zeptat, proč bez červeného vína? Varem a odpařením tam zůstane pouze zanedbatelný zbyteček alkoholu a víno ragú dochutí (zůstane po něm příjemná vůně). Bez něj to nebude úplně ono, i když výborné to bude také. :-)

casino casino

18. 1. 2016 11:12

Jackie79:
Bílé, nebo vodu;-)

Jackie79

18. 1. 2016 10:15

Jde to i bez červeného vína? Co bych místo něj mohla použít?

maiva maiva

17. 1. 2016 20:39

Prima nápad, dobrá inspirace :-p+:yes:pak je oběd opravdu rychlovka, díky:-K

cathleen cathleen

17. 1. 2016 19:32

hosta, mika59: děkuji:-K

cathleen cathleen

17. 1. 2016 19:31

Danca: bože! K tobě chodí taky?:-O:-D

hosta hosta

17. 1. 2016 19:22

To je dobrý nápad a dobré jídlo:yes:

Danca Danca

17. 1. 2016 19:20

cathleen: tož dobrá, přesvědčila jsi mě :-8:-). Teď ještě nějak přesvědčit ty "permoníky", kteří mi v noci bílí lednici, aby mi tam aspoň jednu porcičku na focení nechali...!:-S:-D:-D

cathleen cathleen

17. 1. 2016 18:46

zizala: dopsala jsem to do porcí:-K
Jestli bude chutnat děckám, až dojedou, udělám a zavařím znovu - jídlo s tím je pak opravdu rychle na stole:yes:

zizala zizala (moderátorka)

17. 1. 2016 18:42

cathleen: Díky, víno nám nevadí. Tak to by bylo akorát, ukládám :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těstoviny s vepřovým masem vepřové ragú se zeleninou vepřové ragu s těstovinami těstoviny s vepřovým masem recepty těstoviny s vepřovým masem recept vepřové maso s těstovinami recepty maso k testovinam vepřové maso s těstovinami veprove maso k testovinam vepřové ragú cizrna recept vepřové maso ragu jake maso na lasagne na dvakrát ragú zelení ove ragu s masem výroba ragú vepřové ragu se se zeleninou těstoviny s vepřovýn masem recept-ml. maso+těstoviny

Suroviny: maso vepřové mleté, víno červené, cibule, mrkev, celer, máslo, olej olivový, protlak rajčatový, koncentrát z rajčat, vývar, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0PGX