Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)

Když se řekne italská kuchyně, mnohým z nás se jako první vybaví boloňská omáčka. Základem je mleté maso, zelenina, rajčatová passata a červené víno. Omáčka se výborně hodí na lasagne nebo na jakýkoliv jiný druh těstovin.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

9. 4. 2016 16:22

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 702 kJ / 885 kcal
Bílkoviny104,08 g
Tuky21,87 g
Vláknina8,65 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 317 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy33,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hotové ragú jsem zkusila zavařit do sklenic jako polotovar. Vařila jsem hodinu při 100 °C a druhý den opět hodinu při stejné teplotě. Z tohoto množství jsou 3 sklenice o obsahu 0,3 l.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 11. 2022 09:21

:-)<3:yes::yes: dělávám také a někdy i plním lilek je to moc dobré:-K

littlegeorge littlegeorge

28. 8. 2022 09:10

Dělám již několik let, patří do naší kuchyně:yes:

zizala zizala

19. 5. 2022 18:44

EvaCh: Děkuji za krásnou fotku :-K:yes: Doufám, že chutnalo :-)

zizala zizala

17. 10. 2016 15:30

hanalad: :-?

hanalad

17. 10. 2016 14:07

:-((

zizala zizala

21. 4. 2016 13:20

Miquel: Nádherná fotka, jak je u Tebe pravidlo<3 :yes: Děkuji za ni a za vyzkoušení receptu :-K:-K

Miquel Miquel

21. 4. 2016 13:17

Mrkev jsem nestrouhal, ale nakrájel na kousky. Stejně i plechovku loupaných rajčat, které jsem přidal asi v polovině dušení ;-):yes:

mysulka mysulka

10. 4. 2016 10:08

:yes::yes:

zizala zizala

10. 4. 2016 07:32

hosta: Mrazák je fajn, ale já ho mám věčně plný, málokdy v něm najdu dost místa 8-(

Děkuji za milé komentáře :-K

hosta hosta

9. 4. 2016 22:31

Vymakaný recept, moc se mi líbí:yes:. Já dávám do misek do mrazáku, protože dlouho nevydrží:-)

maris maris

9. 4. 2016 18:41

Krásný recept:-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ragů bolognese boloňské ragu boloňská omáčka podle itala ragú boloněse špagety bolognese vino odparit ragú na špagety ragu omacka bolognese recept špagety ala bolognese špagety boloneze spagety alla bolognese špagety ala bolonesa ragu na špagety recept špagety s bolonskou om omačka boloneze bolonese omáčka recept omacka ragu boloněze omačka omacka bolonese boloneze

Suroviny: olej olivový, cibule, plec vepřová, mrkev, celer řapíkatý, víno červené, passata rajčatová, rajče loupané, sůl, pepř mletý, vývar masový

TopRecepty.cz

Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2NoP