Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankový chléb

Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové mouky potřeba trpělivosti kvůli dlouhému kynutí, odmění se vám vynikající chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby kynutí cca 30 hodin

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby kynutí cca 30 hodin)

29. 4. 2016 09:18

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 530 kJ / 2 278 kcal
Bílkoviny59,73 g
Tuky35,15 g
Vláknina39,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,05 g
Sacharidy410,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od švagrovho bratranca. Chlieb je neskutočne dobrý, len potrebuje ozaj poriadne vykvasiť, aby nebol po upečení tvrdý. Kľudne tých 36 hodín.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

E.lisk.A

19. 1. 2019 19:19

tejaja: Mockrát Vám děkuji za rychlou odpověď, akorát jsem začala péct :) Ostatní to nejspíš zvládly i bez rady :yes:

tejaja tejaja

19. 1. 2019 14:44

E.lisk.A: Ďakujem za upozornenie. Vypadla mi tam veta o znížení teploty. Doplním. Díky. ;-)

E.lisk.A

18. 1. 2019 19:59

Prosím vás, na kolik stupňů se chleba peče? Přece ne na 215°C celou hodinu + 15min na konci? Chleba nepeču poprvé, ale tady tápu, nejedná se o typický chléb bez kvásku. Děkuji :-)

tejaja tejaja

3. 1. 2019 16:17

Kupujem pohankovu muku, ale aj pohanku a ine muky priamo z mlyna. Je to ovela lacnejsie ako z obchodu a na kvalite je to poznat. Jeden den objednam, o 2-3 dni to mam doma. :-K:-K

MilanDr

1. 1. 2019 00:03

cathleen: No cinska pohanka je udajne chemicky upravovana, musi byt len bio pohankova muka,alebo krupy, ktore po namoceni treba ponornym mixerom rozdrvit..

MilanDr

31. 12. 2018 23:55

Pohankovy chlebík som piekol prvy krat, ale bol neskutocne fajnovy, je to genialny bezlepkovy chlieb a chut neskutocna. Po 24 hod. fermentacii ma strukturu ako ma chlieb mat. Piekol som podla tohto receptu www.jarkapecie.sk/?p=528&fbclid=IwAR3K6jFeqSyIxvgPe0yxEhUZZNFBLxyqQtYOlLkNltH0haBsx6-t1Skl-IA
www.facebook.com/photo.php?fbid=2311495868885229&set=p.2311495868885229&type=3&theater

tejaja tejaja

6. 2. 2018 22:23

Kat9995: Musíte počítať s tým, že pohánka a aj múky z pohánky majú inú vôňu než pšeničná múka. To nie je o dĺžke kysnutia. Aj chlieb z čisto pohánkovej múky je iný, ako keď zmiešate pšeničnú s trochou pohánkovej. ;-)

Kat9995

6. 2. 2018 11:06

Já jsem dala pohankovou chlebovou mouku....a nechala 36h taky mi příjde že to divně smrdí..ale peču...je mezi hladkou a chlebovou nějaký zásadní rozdíl? Příště nechám kvasit asi jen 24h

tejaja tejaja

10. 12. 2017 08:49

LucieL: Ďakujem, teší ma, že vám chlebík chutí. :-K

LucieL

10. 12. 2017 07:42

Prave se pece a je moc dobry:-p
Ja jeste pridavam na drobno nakrajenou cibuli,at z nej mame chleb cibulovy..
PS:Vic takovych zdravych receptu,ktere chutnaji:-K

tejaja tejaja

11. 9. 2017 09:16

Gabcarka:Dakujem, zmena semienok nie je na škodu. ;-)

Gabcarka

10. 9. 2017 18:31

Tak jsem vyzkoušela, a je výýýtečný!! Jen jsem místo sezamu a dýně dala chia a lněné semínko. ;-).

tejaja tejaja

7. 6. 2017 15:00

heda.h: Ďakujem, teší ma, že vám chlebík chutí. :-K

heda.h

7. 6. 2017 13:02

chleba je výborný! dík za dobrý recept

tejaja tejaja

2. 2. 2017 22:42

Ivana : Psyllium je prírodná vláknina, ktorá po zmiešaní s vodou dokáže výrazne zväčšiť svoj objem, až 40x. Keďže chlieb neobsahuje kvasnice, ale psyllium, je potrebné, aby to v kľude pracovalo tých cca 24 - 36 hodín. Odkedy mám tento recept, iný chlieb nerobím. Aj keď nie som celiatik a lepok môžem v pohode. Proste mi chutí a je zo zdravej pohánkovej múky. ;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pohankový chléb pohankový chléb pohankový chléb recept pohankovy chleba recept na pohankový chleba recept na pohankový chléb pohankovy chleba recept pohankový domácí chleba pohankovy chleba z psyllium recepty.cz domácí pohankovy chleb bezlepkový pohankový chleba recept recept na chleba recept na pohankovy chle nekynutý chléb pohankový recept pohankový chléb pohankový chléb kváskový recept pohankový domácí chléb bezlepkový pohankový chléb recept domácí pohankový chleba chleba z pohankové mouky

Suroviny: mouka pohanková, sůl, kmín celý, psylia, slunečnice loupaná, semínka dýňová, semínka sezamová, voda

TopRecepty.cz

Pohankový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgy1