Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankový chléb

Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové mouky potřeba trpělivosti kvůli dlouhému kynutí, odmění se vám vynikající chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby kynutí cca 30 hodin

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby kynutí cca 30 hodin)

29. 4. 2016 09:18

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie9 530 kJ / 2 278 kcal
Bílkoviny59,73 g
Tuky35,15 g
Vláknina39,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,05 g
Sacharidy410,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od švagrovho bratranca. Chlieb je neskutočne dobrý, len potrebuje ozaj poriadne vykvasiť, aby nebol po upečení tvrdý. Kľudne tých 36 hodín.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana

2. 2. 2017 22:21

Dobrý den, jak to může vykvasit bez kvasnic ? :-p děkuji

popoluska340 popoluska340

21. 9. 2016 17:16

JanyN: tesim sa s tebou,ze si to nevzdala a skusilo znova.Ja som taka ista,furt nieco vymyslam.tak nech ti chuti.:-D:yes:

tejaja tejaja

21. 9. 2016 14:36

JanyN: Nesmierne sa teším, že sa ti to podarilo.:yes:;-)

JanyN

21. 9. 2016 13:22

popoluska340: Máš pravdu, já jsem ráda, že jsem to nevzdala. Na druhý pokus jsem nadšená. Chlebík se povedl a je super!!!

popoluska340 popoluska340

19. 9. 2016 21:00

JanyN: super ze ides na dalsi.Ja som taka ista,som bezlepkarka a kym bol jedly a dobry,tak islo pa pa asi 80 chlebikov.Ucila som sa,aj sporak novy mi manzel kupil,ked videl,ze placem ze sa nedari.Ale to chce prax,a dobre receptiky.Drzim palce,nech dalsi uz je mnam,a pochuti si cela rodina.

JanyN

19. 9. 2016 19:16

Dva plátky jsem snědla a byly dobré!! Ale přece jen, nakonec šel do koše...těsto asi bylo fakt zkažené ( chuť dobrá, ale ten smrad...) Ale nevzdala jsem se a peču nový!!! :-D A tentokrát jen 24 nebo déle, ale nepřeženu to! Zlobím se na sebe, ale příště si dají i děti a manžel ( a běda jak ne..;-) )

JanyN

19. 9. 2016 19:02

tejaja: A je tedy možné, že se těsto prostě zkazilo za těch 45 hodin? :-(

popoluska340 popoluska340

19. 9. 2016 18:25

tejaja: pekne si to napisala,pohanka ma inu vonu.Robila som si kvasok na chlebik,a sa mi nezdal moc,ale aj tak som upiekla chlebik,ale sa nedal zjest.Zdobali ho nakoniec slipky,a otec len pozeral,ze drahy chleba dobu.Ja mam rada pohanku,aj ju casto robievam,ale manzel ani ochutnat nechce.jedine ju do polievky pasujem.

tejaja tejaja

19. 9. 2016 18:14

JanyN: :-D:-D:-D Smrdí...pohánka má zvláštnu vôňu, ale smradom by som to nenazvala.;-) 45 hodín je veľa, stačí menej. Pohánková múka kysne inak ako pšeničná. ;-)

popoluska340 popoluska340

19. 9. 2016 18:11

JanyN: jaaj 45 hodim je uz moc,to ani jedle uz nebude.Ja som mala normalne na rohovej lavici polozenu misu zakrytu.Alebo vyskusaj zabalit do deky,,a budes mat teplejsie.:-K

JanyN

19. 9. 2016 17:26

Ahoj, mohu se zeptat, zda je možné, že chléb nevykyne? Je září, a tak netopíme a nemám dostatečně teplé místo v bytě. Jen jsem nechala pod puklicí a utěrkou skoro 45 hodin - a trošku smrdí...(nebo je to vůně? ) :-)

tejaja tejaja

5. 9. 2016 09:32

mysulka: popoluska340 Veĺmi pekne ďakujem za vyskúšanie a som rada, že chlebík chutí. ;-)

mysulka mysulka

21. 8. 2016 19:20

Milá Terezko, v týdnu jsem upekla chlebík a je úžasný. Vody jsem dala 800 ml a vlákniny 2 lžíce. Chlebík je krásně měkoučký a vláčný a protože jsem byla doma sama, tak jsem si dala ještě půlku do mrazáku, bude se hodit. Určitě budu péct častěji. Přidala jsem fotku a děkuji za recept :-K:yes:

popoluska340 popoluska340

4. 5. 2016 19:47

Werdula: super,ja som do misy dala muku+ostatne suroviny,a naraz tam naliala tu vodu,lebo casto peciem z Pohankovej muky.Vcera jedna pani piekla chlebik a pridala na Facceboku,ze im nechuti.Poradila som jej,nech spravi topinky,alebo da do toastovaca opiect.Ja som mala uz zamrazeny,a dostala som chut na topinky,pomohla si mokrovlnkou,a velmi mi chuti tento chlebik.

Werdula

4. 5. 2016 19:21

tak jsem se dívala a těsto opravdu už zhoustlo, takže jsem tam přilila zbytek vody

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pohankový chléb pohankový chléb pohankový chléb recept pohankovy chleba recept na pohankový chleba recept na pohankový chléb pohankovy chleba recept pohankový domácí chleba pohankovy chleba z psyllium recepty.cz domácí pohankovy chleb bezlepkový pohankový chleba recept recept na chleba recept na pohankovy chle nekynutý chléb pohankový recept pohankový chléb pohankový chléb kváskový recept pohankový domácí chléb bezlepkový pohankový chléb recept domácí pohankový chleba chleba z pohankové mouky

Suroviny: mouka pohanková, sůl, kmín celý, psylia, slunečnice loupaná, semínka dýňová, semínka sezamová, voda

TopRecepty.cz

Pohankový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgy1