Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb se žitnou lámankou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 5. 2016 16:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 487 kJ / 1 790 kcal
Bílkoviny55,59 g
Tuky9,44 g
Vláknina25,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy357,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

I přes opravdu hrubě mletou žitnou mouku z malého mlýna (jsou v ní i kousky obilek) je chleba hodně nadýchaný, měkký a pružný. Kousky zrna jsou ve střídě vidět jako tečkování.

Další recepty na stránkách Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

13. 5. 2016 16:22

Krásný chlebík :yes:

tejaja tejaja

12. 5. 2016 19:40

cathleen: ;-) Díky.

cathleen cathleen

12. 5. 2016 18:07

tejaja: zkušenosti vlastní nemám, ale kdybys ho chtěla použít, asi bys ho musela "probudit" - smícháním s vodou a několikrát nakrmit, aby se "rozjel":-p

Snacha kvásek neopatruje tak moc jako já - krmí ho tak, aby jí přežil a používá ho do chleba na dochucení. To už takovou práci nedá :-)

tejaja tejaja

12. 5. 2016 17:59

:yes::yes: Ivka, videla som v obchode sušený žitný kvások. Nemáš s tým skúsenosť, aký je?

maris maris

12. 5. 2016 16:23

<3:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žitná lámanka pšeničný kvásek žitná lámanka recept recepty s lámankou

Suroviny: voda, olej, sůl, kmín celý, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí, kvas žitný

TopRecepty.cz

Chléb se žitnou lámankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2NBM