Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený sýr "bez smažení"

Smažený sýr patří mezi klasiku českých restaurací, zejména pokud je k němu poctivá porce tatarky. Doma si ho ale můžete připravit ve zdravější podobě. Sýr se peče v troubě, není nasáklý olejem a hlavně nevytéká na pánev.

Hodnocení receptu je 4,9 (55×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

26. 4. 2009 23:57

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Nutriční hodnoty

Energie442 kJ / 106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tenhle recept jsem dostala od kamarádky Jarky a tak jsem ho dnes vyzkoušela. Na každou osobu se počítá 1 hrnek, do trouby se tedy může dát těch hrnků víc, podle členů rodiny. Hrnek můžeme použít jakýkoliv, nemusíme se bát že praskne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

27. 4. 2009 17:34

Hani, tohle znám a proto s čistým svědomím dávám bodíka:yes:je to opravdu velmi dobrý a není to nacucaný omastkem. Díky za připomenutí, už jsem to dlouho nedělala, takže je to tento týden na pořadu dne;-):-p:-)

mirca75 mirca75

27. 4. 2009 17:05

HankoPu:-)tak to je tedy nádhera.Vypadá to na talíři moc pěkně a taky mi to přijde o moc lehčí(kaloricky) než klasický smažený hermelín.Určitě zařazuji do pořadníku a zkusím v co nebližší době udělat;-).A taky máš moc pěkné fotečky,úplně lákají k ochutnání:-p

suzanna

27. 4. 2009 16:28

Paaaani, tak tohle urcite vyzkousim :-O :yes:

Jikotka Jikotka

27. 4. 2009 10:42

Dobrý nápad,vyzkouším:-O:-p,dávám bodík

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

27. 4. 2009 10:04

To se zase povedlo. Mám recept pro vnučku. Ta smažák zbožňuje a již jsem měl jednou problémy než mi zde bylo porazeno, abych sýr strouhal a smíchal s vajíčkem a rohlíkem. A nyní mám další možnost. BEZVA ! BEZVA ! a já ti dávám +bodík a recept si ukládám. Budu chválit a doporučovat i kámošům a známým,že je od Hanulky ze Šumavy, ale až to udělám sám. Snad se to povede. ? :-//:-8:-S

pipre pipre

27. 4. 2009 00:17

Tak tento recept si ukládám a určitě vyzkouším. Vyhovuje mi, že je bez tuku a i chuťově může být výborný. Dávám bodík;-):yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: smažený sýr v troubě smažený sýr v hrnku hrníčkový smažený sýr v mikrovlnce smažený sýr bez smažení smažák v mikrovlnce smažak bez smaženi smažák z hrnku smažák v troubě smažený sýr smažák v hrnku smazeny syr recept smažený sýr v hrníčku hrníčkový smažený sýr smažený sýr v mikrovlnce hrníčkový smažák dietní smažák sýr v hrnku obalovany syr v troubě smažený sýr bez smažení v mikrovlnce smažák v hrníčku

Suroviny: vejce, sýr tvrdý, šunka, tuk, strouhanka

TopRecepty.cz

Smažený sýr "bez smažení"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZl2