Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest s kuřecím masem

S chřestem se dá v kuchyni opravdu kouzlit. Nejinak je tomu i v tomto receptu. Stonky blanšírovaného zeleného chřestu omotáte kuřecím masem, zapečete a podáváte se sýrovo-smetanovou omáčkou, do které je pak namáčíte.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

8. 3. 2016 21:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 191 kJ / 1 241 kcal
Bílkoviny4,52 g
Tuky119,42 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy20,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Další mé recepty najdete zde:http://vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zajímavá inspirace :-) recept si do blížící sezony chřestu ukládám :-8

spagetka spagetka

11. 3. 2016 06:39

terezicka1: Spíš je důležitější loupání - zelený loupat nemusíš, bílý ano. Také je důležité, abys koupila opravdu čerstvý, nezdřevnatělý. Nesmí se lehce ohýbat,pak je starý, musí spíš pružit a spíš se zlomí než ohne. Zelený se dá klidně chroupat i syrový (teda aspoň já ho ráda), tam moc předvářet nemusíš, i když, jak sama píšeš, záleží, zda ten druhý raději měkčí. Hlavně oloupané slupky a zdřevnatělé konce nevyhazuj, nech si je na vývar.
Holka, jak já se těším na čerstvý chřest:-*:-*:-*, konzervovaný my totiž neradi, prostě nám nechutná:-/

terezicka1 terezicka1

10. 3. 2016 19:44

Děkuji moc všem za milé komentáře. Chřest prodávají v makru, takže kdo má možnost... Jinak s tím predvarenim. Chřest jsem dělala asi podruhé v životě, takže nevím jaký je přesně postup. Každopádně já ho krátce povarila, ale fakt jen tak aby se neřeklo. Ale je dost možné, že se nemusí. Pro mne byl Akorát, pro manžela tuhej :D takže fakt netusim.Mne to tak chutnalo a příště bych to zkusila bez vaření a dat rovnou v létě na gril.

R.Rose R.Rose

10. 3. 2016 18:53

to vypadá krásně... je nutné chřest předvařit? když se pak ještě zapéká, trochu bych se bála, jestli pak není už moc rozměklý... ale už se těším až se objeví v obchodech a vyzkouším :-)
omáčka se mi taky moc líbí :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 3. 2016 18:20

Terezko měla jsi moc fajn nápad:-p:yes:Jídlo vypadá velice hezky:-K

spagetka spagetka

9. 3. 2016 08:42

už aby byl chřest :-*:yes:

dixinka

9. 3. 2016 07:17

to je vidět,že přichází jaro

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 3. 2016 00:01

:-p:yes::yes: velmi inspirativní!;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bílý chřest s kuřecím masem chřest s kuřecím masem zelený chřest s kuřecím masem kuřecí maso s chřestem chřest recepty chřest s masem zapečený chřest s kuřecím masem maso s chřestem recepty na maso s chřestem chřest recept kureci na chrestu kuřecí s chřestem chrest a kuřecím masem chřest recepty s kuřecím masem chřest a kuřecí maso recept z chřestu a kuřecího masa kuřecí chřest recept maso na chřestu kuřecí maso a chřest chřest s kuřetem

Suroviny: chřest, řízky kuřecí, sůl, pepř, paprika čerstvá červená, olej, omáčka worcesterová, pasta česneková, máslo, mouka hladká, víno bílé, cukr, sýr chedar, smetana, sůl, pepř bílý, voda

TopRecepty.cz

Chřest s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkGE