Tvarohovo - kakaová pomazánka
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 395 kJ / 94 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,84 g |
Tuky | 5,26 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 3,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vyjde minimálně na 3 velké krajíce chleba. Lze jíst i samostatně jako sladkost, když si tam dáte více cukru. Na chleba mi vyhovuje asi 3 lžičky cukru plus trocha čokolády, tj. aby to nebylo moc sladké.
Želatinu nesmíte nechat moc dlouho zchladit, aby úplně nezatuhlo, to se pak špatně rozmazává. Taky počítejte s tím, že jestli do pomazánky přimícháte tu želatinu na zahuštění, tak se zředí chuť. Je to na nastavení, tak pokud vám zbývá málo pomazánky, tak se dá tímhle trochu nadstavit, ale chce pak přidat cukr. Dá se udělat i bez čokolády, pak přidáte o jednu čajovou lžičku cukru více.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2016 21:32
Ba ne, srandu si nedělám
...asi nic pro vás, ale kdybyste náhodou hodlal překročit vlastní stín, zkuste totok: https://www.toprecepty.cz/recept/47422-ryba-v-novi...
25. 3. 2016 15:13
S tím Termixem jste blízko, původně jsem chtěl přijít na to jak se dá udělat klasický Termix jak ho známe ale nakonec je z toho pomazánka. Nepřišel jsem na správný poměr surovin to Termixu takže jsem si aspoň takto zajímavě Tvaroh ochutil kakaem a čokoládou. Zážitek to byl však příjemný neb si představte jak vypadá polárkový dort či nanuk bohatě politý čokoládovou polevou ještě se lesknoucí. Vypadalo to tak krásně že se mi to ani nechtělo promíchávat... Poleva by se dala zblajznout i samostatně Nikdy jsem chleba takto se sladkou kakaovou pomazánkou nejedl takže za mě - nový zážitek.
Ještě jednou k tomu kakau. Tam nešlo prioritně o to kakao ale o to želé, proto jsem to ohříval. Při té příležitosti jsem rozpustil kakao i čokoládu. Dává to smysl?
25. 3. 2016 12:18
...ááánééébóóó ten oný v utěrce zabalíme do několika vrstev novin, na balíček dáme prkýnko (pokud možno kuchyňské!) a zatížíme tím co máme po ruce - kvicht, hrnec s vodou, nebo třeba i pozdvihnout stůl (pokud máme) a dát pod nohu
h4ever:
Tady se mi líbí ta, alespoň částečná, tepelná úprava kakaa. Každý druhý by kakao zamíchal přímo do tvarohu.
Rcp mi připomíná TERMIX... Občas, když soudruzi udělali chybu, tak to byl ochucený tvaroh s kusy želatiny jako žvýkačka
Já vám fandím leč, trošku mi přijdete jako jistý známý průkopník slepých uliček...
25. 3. 2016 10:56
24. 3. 2016 20:35
24. 3. 2016 16:43
24. 3. 2016 14:42
24. 3. 2016 14:39
24. 3. 2016 14:19
No, nic ve zlém, nic v dobrém ale jinak mi rcp přijde jako by ho psal ten Patlámopatlámo ze známého filmu z Rudolfova hradního kulinářského institutu, že aby případní kuchtíci to měli s přípravou co nejsložitější...
24. 3. 2016 12:43
24. 3. 2016 12:41
24. 3. 2016 11:02
24. 3. 2016 08:56
Připsal jsem to tam. Koukám že změny provedeny moderátorem byly vráceny zpět.
24. 3. 2016 08:44
24. 3. 2016 08:41
Dyď píšu: stačí nabrat želatinu na špičku kávové lžičky. Jak jinak to mám popsat? Přesné objem nevím protože jsem neměřil obsah malé kávové lžičky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 48 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 15 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 39 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Olomoucké tvarůžky v teplé kuchyni. Jsou skvělé do polévek a v kombinaci s masem, zeleninou, brambory nebo těstovinami
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: jak zahustit pomazánku jak zahustit řídký tvaroh zahustit pomazánku zahusteni pomazánky barvený tvaroh cokoladova.poleva.s.tvarohem želatina do tvarohové pomazánky na dort jak zahustit ppmazanku tvarohovo.cokoladova.poleva co delat s ridkym.tvarohem co do řídké pomazánky kakaová poleva na nanuky co delat kdyz je tvaroh ridky co delat kdyz mam pomazanku ridkou ridke pomazanky termix ze zelatinou recept jak zahustit ridkou pomazanku z tvarohem jak.se zahustuje tvaroh zahuštění tvarohové pomazánky tvaroh s kakaem
Suroviny: želatina, škrob, smetana, kakao, pomazánka, čokoláda, tvaroh, želatina, škrob kukuřičný, mléko
Tvarohovo - kakaová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJBR
21 názorů