Kapr- Kapřík
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 254 kJ / 61 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,92 g |
Tuky | 0,30 g |
Vláknina | 3,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lze dělat i z mraženého kapra, ale kdo má štěstí, že má doma, (jako já) nebo poblíž rybáře šikulu, tak použije čerstvého kapříka. My čerstvé ryby milujeme a vždycky se moc těším a jsem zvědavá, co manžel chytí. Je to pak taková improvizace na danou rybku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 7. 2009 11:29
Petrredíky
2. 7. 2009 11:21
Moc krásné
13. 5. 2009 18:05
Bibinkoto nevadí.Třeba ho vyzkoušíš jindy.A tvého "saturejku" už chválím u tebe
13. 5. 2009 14:07
Mirko, tak jsem se snažila, jak ho dneska udělám podle tebe a jelikož jsem neměla všechny ingredience, musela jsem improvizovat a vyšel z toho úplně novej recept, tak ho sem zřejmě dám-moc jsme si pochutnalia bodíka ode mě už máš stejně
12. 5. 2009 12:49
Špagetkoposílám Samuelovu stránku,ale bohuželjsem našla jen "Dědka",ale očuchala jsem "Kapříka"koření a složení je velmi podobné http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/de....Mám Samuelovo koření moc ráda,kupuji si ho u nás na vinobraních,nebo na staročeských trzích.Myslím že kdyby jsi jim písla dotaz ,kde se nejblíž ve tvém okolí vyskytují,tak ti určitě odpoví.
Bibinkomáš velmi šikovnou dcérenku,to asi máte rybí hody často.
Jankaneboj,ryby jsou ještě po zimě vyhládlé a tak se určitě nějaká hladovka najde co na ten háček skočí.Já na to vždycky u manžela po zimě sázím
JanoR.jak jsem psala,jde použít každé zelené koření na ryby,ale při tom množství co máš doma si určitě vybereš a namícháš co máte rádi vy.Já to taky tak dělám,když už je sklenka s obrázkem rybky prázdná
Piprezkus kapra jen tak přírodně-osolit,potřít česnekem,trošičku kmína,opéct na másle,zakapat citrónkem a podávat s bramboremto je moje nej.
Jé a děkuji za tolik komentářů a bodíků
Bibinkomáš velmi šikovnou dcérenku,to asi máte rybí hody často.
Jankaneboj,ryby jsou ještě po zimě vyhládlé a tak se určitě nějaká hladovka najde co na ten háček skočí.Já na to vždycky u manžela po zimě sázím
JanoR.jak jsem psala,jde použít každé zelené koření na ryby,ale při tom množství co máš doma si určitě vybereš a namícháš co máte rádi vy.Já to taky tak dělám,když už je sklenka s obrázkem rybky prázdná
Piprezkus kapra jen tak přírodně-osolit,potřít česnekem,trošičku kmína,opéct na másle,zakapat citrónkem a podávat s bramboremto je moje nej.
Jé a děkuji za tolik komentářů a bodíků
12. 5. 2009 11:43
No, kapříka bych měla, ale nemám ho na takové krásné podkovičky a taky, koření "kapřík", nebo, ještě líp.."Dědkův kapr od Samuela" To jsem ještě nikdy neslyšela a neviděla. Dá se použít normální koření na ryby? Já se z toho koření fakt picnu přítel nadává, že máme koření, kam se podíváme a že mám pořád málo Jinak, Mirco, moc inspirativní
12. 5. 2009 09:39
Mirčo, závidím ti tvého rybáře Já mám ryby moc ráda na jakýkoli způsob a konečně jim přišel na chuť i můj muž (ale jen proto, že chce hubnout a ryby jsou i zdravější, než maso) Kapra kupuji většinou jen na vánoce, ale to ho musím dělat jen smaženého s bramborovým salátem, ikdyž jsem několikrát navrhovala i jiný způsob úpravy. Moje chyba, že jsem dosud nevyzkoušela jiný způsob přes rok. Po tomto receptu to hodlám napravit, věřím, že zabere Jen se musím porozhlédnout po tom koření. Krásné fotky, ukládám a dávám bod
12. 5. 2009 09:37
Moc hezké, zítra jede manžel na ryby, tak pokud ryba uvidí háček, tak mu to připravím
12. 5. 2009 09:32
Je to možný,zrovna jsem přemýšlela, jak zítra udělám kapříka a tady taková paráda jak na zavolanouMirko dííííky a už teď si troufnu dát boďku-ta chuť je mi úplně jasná a zítra bude jen půlka kapra. Mám zamraženýho velkýho, to by jsme neujedli, tak druhá půlka bude zase jinak někdy jindy. Máme ho od naší dcéééérenky, která ho chytla
12. 5. 2009 08:38
Moc hezké a zase přehodnocuju dnešní vaření , jinak mě zaujalo totvé koření, musím se po něm podívat, nebo můžeš napsat, z čeho se skládají oba? Jestli tedy máš tu možnost. Jinak
12. 5. 2009 06:52
HankoPuPaprikoděkuji za bodíky a Papričko-jestli jsou mé fotky byť jen na vteřinku jako od Elizy(snad se Elizka nenazlobí),tak to je pro mě ta největší pochvala.
12. 5. 2009 06:07
Mirčo - krásný fotky, je to úžasně barevné. Připomíná mi to skladbou zeleniny Itálii, i když nevím, jestli v Itálii jedí kapra. V první chvíli jsem podle těch fotek myslela, že je to od Elizy. Fakt krása
11. 5. 2009 22:58
Mirčo, pěkné fotečky i receptík, kapra mám v mrazáku, tak určitě vyzkouším +
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 3 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 15 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 1 hodinou
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 2 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 3 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: kapr na přírodní způsob kapr přírodně kapr kapr recept kapr recepty recept na kapra kapr na přírodně prirodni kapr recept kapr přírodně top recepty kapr recept kapr smažený kapr přírodně kapr jinak recepty kapr přírodní obrázek kapra obrázky kaprů recepty z kapra kapr na přirodno jak upravit kapra recepty na kapra
Suroviny: kapr, koření kapřík, sůl, máslo, česnek, rajče, cibulka jarní, mouka hladká
Kapr- Kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AnOz
13 názorů