Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 030 kJ / 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,95 g |
Tuky | 2,27 g |
Vláknina | 15,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 40,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sádlo, které jsme odebírali během pečení, necháme na chladném místě ztuhnout nejlépe v menší zavařovací sklenici (používám například dobře vymyté sklenice od majonéz, kyselých okurek, apod. - co vydrží prvotní horký nápor. Poté sádlo necháme schladit a můžeme ho použít na například na chleba nebo i při dalším vaření místo olejů.
Kachna je sama osobně hodně mastná, ale maso se bohužel i přesto dokáže rychle vysušit a podlévání pomůže zachovat masu jemnost.
Místo maizeny se dá také použít hladká mouka (obě se tedy nedříve před přidáním smíchají s vodou, aby se netvořily hrudky), ale v tom případě je nutné brát v potaz, že tím recept nebude bezlepkový. Maizena má taktéž vlastnost, že hodně rychle zhoustne, ale poté také hodně rychle řídne a vše může vypadat řidší během pár minut před podáním než ještě na samotné plotně.
Výběr druhů bezlepkových knedlíků je již nyní lepší, tak záleží na tom, kde nakupujete.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 7. 2016 21:59
No, když už píšete recepty stylem jako pro Rodinnou školu tak v úvodu by bylo fajn doplnit, že ptáka vložíme do pekáče prsama dolů...
...a že aby se "kožuch" nepřichytl ke dnu pekáče a nepotrhal se, tak kdysi se maso podkládalo špejlemi ale ffčíl je jednodušší péci na papíru na pečení
10. 7. 2016 21:13
10. 7. 2016 19:50
10. 7. 2016 19:38
8. 7. 2016 18:26
8. 7. 2016 17:37
8. 7. 2016 17:08
8. 7. 2016 17:00
8. 7. 2016 16:46
8. 7. 2016 15:56
6. 7. 2016 16:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 19 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 19 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno 23. 4. 2024 08:07
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 10 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 11 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 11 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 12 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 12 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 12 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rychle pečená kachna na jakou teplotu péct kachnu knedlíky ke kachně kachna se zelím a knedlíkem pečená kachna rychle kachna recept kachni prsa s kedlubnovym zelim lina kachna pečená kachna s bramborovým knedlík kachna.s.husou.zeli.bramborovy knedlík pečená husa s kedlubnovym zelim kachna- dlouhodobé pečení pečená kachna ha recepty knedliky se zelim bramborové knedlíky se zelím kachna pečena recepty pečená kachna kyselé zelí s kedlubnovým recepty jak rychle zmekne kachna kachna recepty
Suroviny: kachna, máslo, cibule, kmín celý, vývar drůbeží, cibule, kedlubna, sůl, kmín celý, ocet vinný, sádlo, škrob kukuřičný, knedlík bramborový
Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ2L
11 názorů