Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

6. 7. 2016 15:45

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 030 kJ / 246 kcal
Bílkoviny9,95 g
Tuky2,27 g
Vláknina15,01 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy40,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Sádlo, které jsme odebírali během pečení, necháme na chladném místě ztuhnout nejlépe v menší zavařovací sklenici (používám například dobře vymyté sklenice od majonéz, kyselých okurek, apod. - co vydrží prvotní horký nápor. Poté sádlo necháme schladit a můžeme ho použít na například na chleba nebo i při dalším vaření místo olejů.

Kachna je sama osobně hodně mastná, ale maso se bohužel i přesto dokáže rychle vysušit a podlévání pomůže zachovat masu jemnost.

Místo maizeny se dá také použít hladká mouka (obě se tedy nedříve před přidáním smíchají s vodou, aby se netvořily hrudky), ale v tom případě je nutné brát v potaz, že tím recept nebude bezlepkový. Maizena má taktéž vlastnost, že hodně rychle zhoustne, ale poté také hodně rychle řídne a vše může vypadat řidší během pár minut před podáním než ještě na samotné plotně.

Výběr druhů bezlepkových knedlíků je již nyní lepší, tak záleží na tom, kde nakupujete.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

10. 7. 2016 21:59

Lenka Thomas:
No, když už píšete recepty stylem jako pro Rodinnou školu:-) tak v úvodu by bylo fajn doplnit, že ptáka vložíme do pekáče prsama dolů...
...a že aby se "kožuch" nepřichytl ke dnu pekáče a nepotrhal se, tak kdysi se maso podkládalo špejlemi:yes: ale ffčíl je jednodušší péci na papíru na pečení:-)

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

10. 7. 2016 21:13

Jitkas: Ale jo, beru...já jsem bohužel již od dětství neměla tak moc na výběr (chcete-li to tak vůbec nazývat), oni bezlepkáři mohli nakupovat v té době jen velmi málo a jen v tuzexu a to jen jednou týdně a jen určité(á) množství čehokoli, kde měli jejich věci a i dodnes to kamkoli člověk přijde stojí 3x víc než pro "normální" strávníky. Jasně, je možné nad tím strávit mnohem víc času a práce, máte pravdu, souhlasím. Asi jsem opravdu jen líná, ale jedla jsem mnohem horší a moc let. Opravdu děkuji, že jste se podělila o Váš názor a velmi si ho vážím, jsem stále velký začátečník v tom uspokojit všechny, zejména je to těžké dle obrázku, ono se to musí ochutnat nejdříve...ale to je již názor jen můj...budu ráda, když recept nejprve zkusíte a pak mi napíšete jaké to bylo. Mé focení stojí za nic, to též uznávám. Vřele děkuji a zdravím.

Jitkas

10. 7. 2016 19:50

Cetla jsem slozeni onech br. kneddliku v prasku, nic moc. .....Jsou zde na Topkach vyborne domaci br. knedliky pro celiaky, hlavne zdravejsi, ovsem jako rychlovka muze byt, chapu. Dobra kachnicka se zelim by si ale zaslouzila. neco lepsiho..........

borůvka

10. 7. 2016 19:38

Lenka Thomas: Jééé, no to jsou ale krásné fotky :-!:-! ta kachýnka je jak malovaná :-!:-! hned bych si dala :-!:-!:-:yes::yes::yes:

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

8. 7. 2016 18:26

hosta: Dík, to už sem taky zredukovala hodně, teď už jen to IQ...to asi nabrat...lol, ale hlavně ať chutná 8-(

hosta hosta

8. 7. 2016 17:37

Možná je to proto, že máš moc kvalitní foťák a fotky ve velkém rozlišení - zkus je v nějakém programu upravit, prý max do 2 MB:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

8. 7. 2016 17:08

SoniaLenka: tohle se ti stává opakované, u každého tebou vloženého receptu?

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

8. 7. 2016 17:00

cathleen: Děkuji Cathleen, ale ono mi to trvalo 3x je přidat a pak bohužel tam druhý den opět nebyly nebýt Borůvky co mě upozornila, to je kolotoč při každém receptu....ARGH 8-( .Ale hlavně aby vše nakonec aspoň chutnalo...ha ha ha. Moc děkuj za podněty co mě drží pokračovat v úsilí ... jste skvělí ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

8. 7. 2016 16:46

SoniaLenka: nešly ti přidávat fotky? Já je u receptu v pohodě vidím - nebo je tu nějaký jiný problém?

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

8. 7. 2016 15:56

borůvka: tenhle problém řeším s panem Liborem z toprecepty.cz už dva týdny, je mi moc líto, á už si z toho rvu vlasy sama ;-( a bohužel to není mnou ačkoli bych vzala i tohle kdyby to fungovalo...sorry

borůvka

6. 7. 2016 16:11

takovou kachničku bych znala, ale ráda bych ji viděla vyfocenou !!:-8:-?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychle pečená kachna na jakou teplotu péct kachnu knedlíky ke kachně kachna se zelím a knedlíkem pečená kachna rychle kachna recept kachni prsa s kedlubnovym zelim lina kachna pečená kachna s bramborovým knedlík kachna.s.husou.zeli.bramborovy knedlík pečená husa s kedlubnovym zelim kachna- dlouhodobé pečení pečená kachna ha recepty knedliky se zelim bramborové knedlíky se zelím kachna pečena recepty pečená kachna kyselé zelí s kedlubnovým recepty jak rychle zmekne kachna kachna recepty

Suroviny: kachna, máslo, cibule, kmín celý, vývar drůbeží, cibule, kedlubna, sůl, kmín celý, ocet vinný, sádlo, škrob kukuřičný, knedlík bramborový

TopRecepty.cz

Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RJ2L