Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Älplermagronen

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

15. 9. 2016 15:34

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 916 kJ / 2 370 kcal
Bílkoviny123,86 g
Tuky67,37 g
Vláknina24,53 g
Cholesterol 245 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,00 g
Sacharidy307,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danila

26. 10. 2016 20:17

:yes: vyzerá to výborne, musím vyskúšať :-)

radiator radiator

18. 9. 2016 13:50

maiva: Zapékané brambory s těstovinami a sýrem;-)
...jinak ve stručnosti k historii tohoto jídla:
Älplermagronen jsou nyní považovány za tradiční švýcarskou alpskou specialitu. Původ vzniku tohoto pokrmu pochází z doby, kdy se stavěl Gotthard tunel, na kterém, mimo jiné, pracovali také italové. Z domoviny si s sebou vozili jejich italské těstoviny a ty pak zkombinovali s dostupnými potravinami v tomto regionu-mléko, sýry, vejce, brambory, cibule.
Bylo to jídlo, které se dalo jednoduše připravit nad ohněm v kotli a těžce pracující dělníky dobře nasytilo.
Jinak tato švýcarská specialita se podává také s jablečným pyré nebo jablečným kompotem. Jablečné pyré se v Německu servíruje zase s bramborákem. Pro našince jistě velmi nezvyklé, ale doporučuji vyzkoušet.;-)

tejaja tejaja

16. 9. 2016 19:34

Soňa : A ako by ste si predstavovali jedlo so zapečeným syrom na povrchu?

Soňa

16. 9. 2016 19:29

Nic proti, ale ten obrázek je doslova nechutný.... 8-(

maiva maiva

15. 9. 2016 20:40

Nejde název trochu podat v češtině ?

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 9. 2016 17:58

:-8:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svycarske testoviny se syrem a jablecnym pyre speciality z brambor recepty recept speciality z brambor alpské speciality recept alpská specialita zapékané brambory recept švýcarské těstoviny s bramborem a syrem švýcarské brambory s těstovinami švycarské jidlo těstoviny brambory syr švýcarské těstoviny s bramborem a sýrem tyrolxke brambory s testovinami švýcarské zapečené brambory s těstovinami gotthard cibuli

Suroviny: brambory, těstoviny, cibule, sýr tvrdý, mléko, smetana, ořech muškátový, máslo, pepř, sůl, vývar zeleninový

TopRecepty.cz

Älplermagronen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zxv