Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky po uhersku

I když je příprava ledvinek kvůli čištění trochu zdlouhavá, vyplatí se. Ledvinky obsahují málo tuků a jsou zdrojem vitamínů A a B. Vyzkoušejte je připravit podle tohoto receptu a jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min plus odležení v mléce

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, plus odležení v mléce)

23. 5. 2009 14:46

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 154 kJ / 276 kcal
Bílkoviny10,54 g
Tuky10,20 g
Vláknina8,85 g
Cholesterol 32 mg
Sodík 92 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy33,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ledvinky sice dají víc práce na přípravu kvůli čištění, ale pak stojí za to. Jsou jemné a moc chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

11. 4. 2024 13:06

dastin01@seznam.cz: Taky to tak dělávám, do mléka jsem ještě nikdy nenamáčela. ;-)

dastin01@seznam.cz

11. 4. 2024 12:20

zkuste je před namočením do mléka asi tak 1-2 min.převařit.Pak vodu slít,. propláchnout a pokračovat dál podle receptu,mléko již není třeba.

Marie Svarcova Marie Svarcova

10. 4. 2024 07:48

:-)<3:yes::-K

magdalenka magdalenka

3. 3. 2022 14:17

Kacuda: Niekomu vadia nerozdusené kúsky cibule, tak omáčku cedí. Predtým vyberie mäkké obličky z omáčky.

Kacuda

3. 3. 2022 12:39

Kvůli čemu se ledvinky vyndávají z omáčky? Kvůli smetaně?

janatka janatka

19. 3. 2013 13:41

Dnešní oběd,jo musím říct,že to bylo:-p s rýží.Moc to nevyhledáváme,protože se nám několikrát stalo,že byly cítit i když jsem vše vyřezala a namočila do mléka.Tyto byly domácí a takže čerstvé.;-)Použila jsem sladkou uzenou papriku.Manža jen chválil a tvrdil,že takto je můžu dělat častěji.;-)

Blanka

30. 3. 2012 10:42

terysha.mathey: myslím, že to vůbec nevadí. Ledvinky jsem nikdy nenamáčela do mléka a vždy byly dobré a nesmrděly. Stačí je důkladně omýt.

terysha.mathey terysha.mathey

8. 2. 2010 16:37

COlombo: díky za odpověď, no já jsem trubka tohleto nějak nepřečetla a do mléka jsem to nenaložila, ale žádné pachy to nemělo:-)) chutnalo to jak jemnější játra......... aspoň že tak :) no příště už na to určitě nezapomenu no:-/

Colombo65 Colombo65

8. 2. 2010 16:27

Mléko = neutralizuje vedlejší pachy - u ledvinek zejména močovinu. To je tedy můj subjektivní názor - dělám to tak také.;-)

terysha.mathey terysha.mathey

8. 2. 2010 16:08

Můžu se zeptat? Proč se dávají do mlíka???
JInak přidávám fotky :):-! Právě jsem to docpala, no teda bez smetany, ale super:yes:

mirca75 mirca75

14. 9. 2009 00:04

Pepo(neregi.):-),vidíš,tak dlouho tu ten recept je a nikdo si nevšiml-natož já:-(.Moc díky za upozornění a už jsem jeho přítomnost zapsala i do postupu;-).Dávám ho ke konci,na zjemnění chuti:-p.
Jestli receptík vyzkoušíš budu moc ráda a jestli to půjde přidej klidně i fotečku a poreferuj;-).
JaniR:-)díky za vyzkoušení i za obrázek;-)-jen nevím:chutnalo,nechutnalo:-O;-).

Pepa

13. 9. 2009 22:20

Ledvinky zkusím,ale kam se dává to máslo?:-O

pipre pipre

24. 5. 2009 12:34

Ledvinky jsem už hodně dlouho nedělala a zapomněla jsem i postup, jak je udělat, aby byly tak chutné. Díky za připomenutí, také jsem je podobně připravovala. Teď, když je vidím, dostala jsem na ně chuť. Už ukládám, abych zas nezapomněla a plusík letí:-*:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 5. 2009 12:29

No, ale řekněte samy, holky, ten nůž, pokud je zapíchnutý jen bez ruky, tak je to super práce;-) Já s tím mám problém, určitě by mi spadnul a zapíchnul se mi do nohy!:-)):-D:-)):yes:

Bibinka Bibinka

24. 5. 2009 10:55

Já teda vidím ruku vždy jednu, ale co vy víte, třeba je Mirka "tříručka":-D a nebo "kdo umí, ten umí....
Mirko, teď jsme meli ledvinky, kdyby jsi sem dala recept o pár hodin dřív, tak jsem je udělala podle tebe, ale navadí, příště budou, máme je dost rádi. Kvůli DNĚ je ale nedělám až tak často;-):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ledvinky recept cisteni ledvinek játra po uhersku vepřová játra po uhersku ledvinky ledvinky čištění ledvinky recepty vepřové ledvinky recept recepty ledvinky vepřové ledvinky recept na ledvinky jak dlouho vařit ledvinky čištění vepřových ledvinek recepty z ledvinek příprava ledvinek recepty na vepřové ledvinky vepřové po uhersku recepty vepřová játra po uhersku po uhersku kuřecí játra po uhérsku

Suroviny: ledvinky vepřové, olej, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, voda, smetana zakysaná, mléko, máslo

TopRecepty.cz

Ledvinky po uhersku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lvr