Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový jablkoň

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

26. 5. 2009 11:44

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 474 kJ / 3 937 kcal
Bílkoviny91,40 g
Tuky107,53 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 520 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy637,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jablka mám strouhaná zavařená, ořechy nastrouhané v mražáku, takže když dostaneme chuť, je buchtička během chvilky hotová.

Je nadýchaná a díky jablkům hodně dlouho vláčná. Množství cukru do těsta můžete snížit podle chuti a sladkosti použitých jablek, dáváme ho 250-350 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

1. 9. 2019 09:31

zlatovlaska: díky :-K Cukru bylo v původním receptu (mám od kamarádky) ještě více, ale u nás se také snažíme sladit opatrněji - dopíšu to do Poznámky, že buchta chutná i méně slazená.

zlatovlaska

31. 8. 2019 14:56

Buchta je moc dobrá <3 a jednoduchá. Pekla jí dcera. Jablka také mívám zavařená, takže to byla opravdu rychlovka. Cukru jsem dala trochu míň, asi 280g a úplně to stačilo. Bodík posílám :yes::-K

jajka

27. 2. 2011 16:38

Skvělé, rychlé, jednoduché... a je hned dobrota pro nedělní odpoledne:-)www.toprecepty.cz

martova

29. 1. 2011 13:25

jednoduchy, chutny a rychly...posielame bodik.:yes::-D

pipre pipre

27. 5. 2009 09:34

HankoPu, já po zkušenostech, kdy se mi do ořechů dostali moli a zaneřádili mi zdi kuchyně housenkami na pár dnů, než jsem na zdroj přišla, protože mne vůbec nenapadlo, že by mohli být tam a že by se mohli dostat z balkonu z poličky, ve které jsem ořechy měla uložené, přes větrací mřížku do spíže. Ikdyž venku v té době nebylo teplo, dala jsem na radu a skladuji je už raději v lednici a mám klid. Ale s těmi umletými ořechy v mražáku to vyzkouším.

cathleen cathleen

27. 5. 2009 09:30

Hani, ořechy dávám do mražáku v dobře uzavřených obalech, celé i mleté proto, že mi nezežluknou.
Letos bych jich pár zkusila zavařit, ty loňské na své vyloupání ještě čekají na půdě.

pipre pipre

27. 5. 2009 09:04

Pekla jsem tento moučník podle podobného receptu párkrát a je fakt dobrý.:-p To si bodík zaslouží:yes:

HankaPu HankaPu

26. 5. 2009 23:36

To musí být dobré:-p s těmi jablky :yes: já dávám do mrazáku kde co, ale ořechy mě jěště nenapadly:-// určitě vyzkouším a je to za bodík:yes:

janusa

26. 5. 2009 15:48

:-O...tyhle rychlovky miluju....bodík letí k vám:yes::-))...určitě zkusím:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty moučníky jablkoň recept jablkoň ořechový jablkoň ořechový moučník ořechové recepty zavařená jablka ořechové moučníky recept jablkon jablkoň koláč jablka do mrazáku strouhaná jablka zavařená recepty jablkoň jablkoň-recept recept na jablkoň koláč jablkoň buchta jablkon zavařená strouhaná jablka jak zavarit jablka jablka zavařená

Suroviny: vejce, cukr, cukr vanilkový, jablko, ořechy strouhané, mouka polohrubá, prášek do pečiva

TopRecepty.cz

Ořechový jablkoň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wj5J