Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luštěninová jíška do polévek bez tuku a bez mouky - taková moje hrašková vychytávka pro děti

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 8. 2016 20:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 299 kJ / 1 984 kcal
Bílkoviny141,00 g
Tuky8,40 g
Vláknina108,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy282,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro kuchaře a kuchařky bych chtěla předat tuto skvělou vychytávku, na kterou mne vlastně přivedl můj vnouček. Vždy říká: "babi, udělej mi tu Tvou polévku "a já nevěděla nikdy kterou, :-) a on chtěl polévku z Hrašky a ta je dost drahá a je jí málo a tak jsem jednou zkusila to, co zde píši a je opravdu levná, zdravá a vydrží v mrazáku v krabičkách od Ramy - dlouho- Je to taková má osobní vychytávka a zatím není okoukaná. Pokud si ji děláme s manželem sami, přidáme třeba pálivou papriku nebo koření podle sebe.

Nejradši tuto "jíšku" dělám ze zmraženého hrášku - ten pak připravujeme bez namáčení. Dnes vyjímka - byly bílé fazole a čočka, abych do vnoučka dostala trochu luštěnin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivace64 Ivace64

19. 8. 2016 19:38

spagetka: díky Ladi:-K

Ivace64 Ivace64

16. 8. 2016 21:35

anajavozirk: ano, může se použít hrách jiný, střídám všechny luštěniny:-)

Ivace64 Ivace64

16. 8. 2016 19:49

Jana Remkova: :-):yes:

Ivace64 Ivace64

16. 8. 2016 19:48

Anna Kocikova: jj, každý podle možností a místa:-)

Ivace64 Ivace64

16. 8. 2016 18:58

Jitkas: také pěkný nápad, díky:-):yes:

anajavozirk

16. 8. 2016 15:26

nevýhoda použití zeleného hrášku znamená, že se šidíme o luštěniny... jelikož zelený hrášek není luštěnina, ale zelenina...

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 8. 2016 13:50

Ivuš,dobrá vychytávka:-K:yes:Ale protože je u nás mrazák celoročně plný,zahušťování polévek řeším stejně,jako Jitkas:-)

Ivace64 Ivace64

16. 8. 2016 12:37

díky všem:-K

Jitkas

16. 8. 2016 12:36

Ja naopak jsem zvykla zeleninove polevky zahustovat tak, ze dam vice zeleniny, pred dokoncenim 1/3 polevky odeberu, ponornym mixerem rozmixuji, vratim ke zbytku a polevka je zahustena.
Reagovala jsem spise na to, ze toto je jediny mozny zpusob jak dostat do vnoucka lusteniny, pouzit lusteninovou mouku je podle meho mnohem praktictejsi. Povaris zeleninu podle typu polevky a ke konci k ni pridas cizrnovou mouku (treba) ve forme zaklechtky, zaroven koreni, cesnek, sul atd., povaris 15' a hotovo .

Ivace64 Ivace64

16. 8. 2016 11:20

Jitkas: z praxe je to pro mne nejlepší vychytávka, kterou mám místo jíšky:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 8. 2016 09:47

No, pro mne super vychytávka :-) :yes:

Jitkas

16. 8. 2016 08:08

Pripada mne vse dost slozite, staci pouzit cizrnovou mouku (nebo fazolovou) a aby se vice podobala "jisce", muzes ji mirne oprazit nasucho, po vychladnuti rozmichat ve studene vode jako zaklechtku a povarit v polevce cca 15 minut.
Kdyz uz macis fazole, nech je namocene alespon 8 hodin, 2-3 hodiny nedava smysl (nema cenu). . . .

spagetka spagetka

16. 8. 2016 06:21

Dobrý nápad Ivo:yes:

dascha

15. 8. 2016 21:37

<3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co znamená hraška co místo jíšky hraska na zahuštovani jak dlouho vařit luštěniny v mrazáku jiska - jak dlouho povarit v polevce náhrazení jíška dieta a luštěniny- čočka na veče,r

Suroviny: fazole bílé, čočka, kurkuma, paprika sušená uzená, česnek

TopRecepty.cz

Luštěninová jíška do polévek bez tuku a bez mouky - taková moje hrašková vychytávka pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9kj