Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtové dalamánky

Pro čerstvé a křupavé pečivo nemusíte chodit do pekárny, ale můžete si ho připravit v pohodlí vašeho domova. Za pomoci domácí pekárny to není žádná věda a brzo bude vaše kuchyň vonět dalamánky z jogurtového těsta.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby práce pekárny

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby práce pekárny)

16. 8. 2016 12:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie10 673 kJ / 2 551 kcal
Bílkoviny84,38 g
Tuky27,79 g
Vláknina32,45 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 6,58 g
Sůl16,35 g
Sacharidy474,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Labužník. cz, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Annnn

28. 3. 2023 16:50

Tak z půl dávky 6 houstiček z jednoho pramene , výborné, měkké a nadýchané i druhý den. Dala jsem 150g poloh.mouky,50g žit. celoz.,50g špaldové.celoz., 75g jogurtu, 1 lžíci oleje a půl lžíce sádla, 2 lžičky inst.droždí (4g),asi 140-150 ml mléka,cukr, sůl. Na 210 stup. asi 20 min.Viz foto <3

Angel 666 Angel 666

21. 5. 2020 14:09

dexulka: Tak jsem do receptu dopsala tu trochu mouky ;-):-)

dexulka

21. 5. 2020 12:31

Zdravím,právě jsem zadělala těsto dle receptu a je opravdu velmi řídké (hustota kvásku cca) - prosím tímto o prověření receptu.Děkuji :-(

Jaromira18 Jaromira18

16. 4. 2020 10:51

Dnes je upeču k večeři, musí být moc dobré. :-K Děkuji moc za recept.:-K:yes::yes:

Elle Guinea Elle Guinea

10. 4. 2020 10:54

Včera jsem pekla, jsou moc dobré i dnes (zbyly dva).:-) Jinak těsto bylo hodně řídké, přidávala jsem oba druhy mouky... asi jsem měla jinou míru "hrnku", než jaký zamýšlela autorka... ale nakonec se těsto povedlo, krásně vykynulo a dalamánky se upekly jedna radost.:yes: Jen příště asi udělám menší a více kousků (měla jsem 9 velkých), aby bylo více výborné kůrčičky kolem.:-D

bystrouska

27. 1. 2018 18:32

Dalamánky jsou moc dobré :yes:, jen těsto se trochu víc "patlá" lépe řečeno lepí :-O, ale výsledné dalamánky jsou nydýchané a moc dobré :yes:.

mysulka mysulka

17. 8. 2016 15:56

<3:yes:

gogyna gogyna

16. 8. 2016 16:44

krasne urcite vyzkousim :yes:

Angel 666 Angel 666

16. 8. 2016 14:22

cathleen: díky :-)

Angel 666 Angel 666

16. 8. 2016 14:21

Anna Kocikova: Drahuško, čerstvě pečené křupavé jsou výborné, jsem zvědavá, jestli nějaký vydrží do zítra, jaký bude ;-):-)

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 8. 2016 13:55

:-Q:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 8. 2016 13:47

Jsou krásné a určitě chutné:-K:-Q

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dalamánky recept pečení s s bílým jogurtem dalamánky s jogurtem dalamanky z bílého jogurtu dalamánek recept jogurtove bulky pečení s bílým jogurtem žitné dalamánky s jogurtem dalamánky z žitné mouky recepty s jogurtem na domácí dalamánky jogurtové pečení dalamánek s s jogurtem zitne dalamanky s dynovymi seminky pečeme z jogurtu dalamánky s jogurtem recepty dalamanek pečení s jogurtem pečení z mouky a jogurtu recepty na dalamánky bulky z bílého jogurtu

Suroviny: mléko, jogurt bílý, olej slunečnicový, sůl, mouka hladká, mouka žitná, cukr, droždí čerstvé,

TopRecepty.cz

Jogurtové dalamánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0ov