Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oatgurt

Veganství je životní styl a způsob stravování, který v posledních letech získává stále větší oblibu. Rostlinná strava totiž přináší mnoho výhod - nejen pro vaše zdraví. Nejoblíbenější pak jsou rostlinná mléka a jogurty.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min Bez doby namáčení a kvašení

10 min (10 min příprava, Bez doby namáčení a kvašení)

25. 8. 2016 19:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 259 kJ / 1 018 kcal
Bílkoviny33,00 g
Tuky17,00 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy170,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kvašení potravin se stále tak nějak podvědomě bojím, takže mi trvalo víc jak rok, než jsem se odhodlala tento jogurt vyzkoušet. Stále jsem nevěřila, že to bude fungovat. Nakonec se ukázalo, že je to vlastně opravdu jednoduché. První den jsem si dala jen pár lžiček, nějak jsem mu nevěřila. Druhý den jsem najednou snědla celou misku, jak mi zachutnal. Od té doby vyrábím oatgurt téměř každý týden.

Pokud chcete jogurt extra jemný, můžete ho připravit hodně hustý a těsně před podáváním ho rozředit trochou rostlinného mléka.

Pokud použijete jemné ovesné vločky, je možné je rozmixovat asi hodinu po namočení.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petram petram

28. 12. 2017 18:27

mysulka: Jé, to mám radost :) Moc děkuji za fotku a za vyzkoušení receptu. :-K

mysulka mysulka

28. 12. 2017 18:24

Milá Petro, jogurt už dělám pravidelně, ale fotku přidávám až dnes, i když se mi moc nepovedla, když tak ji smázni:-). Jogurt je moc dobrý :yes:, vždy když už mám jen zbytek , tak si připravím další várku.
Jen si dělám trochu hustější. Moc děkuji za recept :-K

Syza

3. 9. 2016 15:23

Měla jsem docela problémy se žaludkem a s trávením. Asi před 1/4 rokem mi tento recept poradila kamarádka. Jim ho 2x denně 1 čajový hrnek. Do hrnku, tak půl hodiny před jídlem, si pridavam ještě lžičku Chia seminek a 1lzici javoroveho siprupu, pro lepší chut. Problémy jsou pryč. Dělám jej z 1/2kg vloček naráz, klidně i 3x týdne. Je fact super.:yes:

Betyna

31. 8. 2016 07:38

Velmi zajímavý recept, který rozhodně vyzkouším! :yes:

mysulka mysulka

27. 8. 2016 18:30

:-O to musím vyzkoušet :yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 8. 2016 16:52

Tak to je bombááááá!!! taky zrealizuji!! :-O

spagetka spagetka

26. 8. 2016 09:38

Určitě zrealizuju :yes::yes:

Angel 666 Angel 666

25. 8. 2016 23:40

To se mi líbí ;-):yes:

magdalenka magdalenka

25. 8. 2016 20:36

Vďaka, Peťka, si skvelá!!!

petram petram

25. 8. 2016 20:22

zizalka: To nic, já sbírala odvahu snad rok. A jak jsem psala v receptu, první seznamování se bylo víc než stydlivé :)

zizalka zizalka

25. 8. 2016 20:20

díky za recept :-K už nějakou chvíli chci tento ''jogurt'' vyzkoušet, ale pořád jsem se neodhodlala :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kvasene ovesne vlocky domaci ovesny jogurt jogurt z ovesných vloček mysulka

Suroviny: vločky ovesné,

TopRecepty.cz

Oatgurt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9Oy