Frappé
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 479 kJ / 354 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 54,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ve vlahém podvečeru po parném dni, neznám nic lepšího, než se posadit na balkon s výborným pitím.
Tento recept jsem získala z minikuchařky, která byla přiložena k mému novému robotu od Moulinex.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2018 22:54
jiz jsem to psala i jinde :
dobry vecer .... chci se podelit o tom jak vziklo toto uzasne piti... 1957 ,veletrh v Soluni (Recko) ,
Vytvoření frappé kávy byl náhodný. do té doby se pila instantní káva jen telá. Během mezinárodního veletrhu v Soluni v roce 1957, zástupce švýcarské firmy Nestlé v Řecku Yannis Dritsas představil nový produkt pro děti, čokoládový nápoj krátce smíchání s mlékem a v šejkru. Vakondios Dimitrios zaměstnanec v Nescafé si o přestávce v průběhu výstavy chtěl vypit kávu, ale protože spěchal,neměl čas si uvařit vodu, přišel na nápad použít šejkr, a kávu si udělat se studenou vodou. Dal kávu, cukr a vodu,do šejkru a první frapičko bylo na světě-první káva v historii frappé. Po letech řekl pán Vakondios Dimitrios že si nemohl uvědomit, že tak jednoduchý a náhodný nápad , bude jeden z nejpopulárnějších nápojů v Řecku.....
Osobně když nemám šějkr, tak je nekde doma majde zavařovací sklenice a kdyz ne, tak staci jen promichat ....
když není studená voda, dám do šejkru ledy ale ne moc vody a potřepu, frapíčko je krasně studené
na jednu sklenici asi 250 ml vody, 1 jemne vrchovata kavova lzicka kafe a 2 zarovnane kavo.lz. cukru je prumerne sladke frapco ... ale pak zalezi jen na vas , ja mam rada smrtak
Petrula (Petra) Mani
dobry vecer .... chci se podelit o tom jak vziklo toto uzasne piti... 1957 ,veletrh v Soluni (Recko) ,
Vytvoření frappé kávy byl náhodný. do té doby se pila instantní káva jen telá. Během mezinárodního veletrhu v Soluni v roce 1957, zástupce švýcarské firmy Nestlé v Řecku Yannis Dritsas představil nový produkt pro děti, čokoládový nápoj krátce smíchání s mlékem a v šejkru. Vakondios Dimitrios zaměstnanec v Nescafé si o přestávce v průběhu výstavy chtěl vypit kávu, ale protože spěchal,neměl čas si uvařit vodu, přišel na nápad použít šejkr, a kávu si udělat se studenou vodou. Dal kávu, cukr a vodu,do šejkru a první frapičko bylo na světě-první káva v historii frappé. Po letech řekl pán Vakondios Dimitrios že si nemohl uvědomit, že tak jednoduchý a náhodný nápad , bude jeden z nejpopulárnějších nápojů v Řecku.....
Osobně když nemám šějkr, tak je nekde doma majde zavařovací sklenice a kdyz ne, tak staci jen promichat ....
když není studená voda, dám do šejkru ledy ale ne moc vody a potřepu, frapíčko je krasně studené
na jednu sklenici asi 250 ml vody, 1 jemne vrchovata kavova lzicka kafe a 2 zarovnane kavo.lz. cukru je prumerne sladke frapco ... ale pak zalezi jen na vas , ja mam rada smrtak
Petrula (Petra) Mani
7. 7. 2014 16:08
Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.
7. 7. 2014 16:06
Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.
Ivuška:
Ivuška:
23. 5. 2014 18:02
Tak tohle vazne neni FRAPPE!!!!
28. 7. 2013 10:29
Frappe se nemíchá s mlékem! Není to mléčný kávový Shake!!! Pouze s vodou!!! A mléka jen trošku na zjemnění. Už mě nebaví ty počeštěný přeplácaný recepty!
26. 7. 2012 14:41
Toto není recept na frappé, tam se led ásadně nemixuje a už vůbec ne se vším dohromady. Nepleťte si pojmy... Není to ani ledová káva.
24. 7. 2012 22:42
Já když dělám Frappe, tak dám do větší nádoby jednu velkou lžíci rozpustné kávy, zaleji to trochou studené vody a mixuji tyčovým mixérém do husté pěny, poté přidám mléko, cukr a znovu mixuji. Do skleniček si nachystám po 2-3 kostkách ledu a zaleji připravenou směsí, nahoru přidám šlehačku a nastouhanou čokoládu. Takhle mi to příjde nejlepší. Protože když kávu rozšleháte jen s mlékem tak nevznikne ta suprová hustá pěna Ale každý člověk má jiné chutě, proto to berte pouze jako tip
6. 3. 2012 07:55
ladis:Nemáš vůbec pravdu, káva se skořicí se běžně dělá v Mexiku, snižuje kyselost kávy a tím šetří žaludek. Viz odkaz:
http://www.espirito.cz/blog/entry/22-jak-se-vari-k...
Mně ji nabídli i ve Španělsku. A i u nás v kavárnách ji vařej.
http://www.espirito.cz/blog/entry/22-jak-se-vari-k...
Mně ji nabídli i ve Španělsku. A i u nás v kavárnách ji vařej.
6. 3. 2012 07:22
ladis:myslim, ze je to podle chuti kazdeho, me to chutna taky prave se skorici, da to tomu jiny rozmer.
Tady to neni web o profesionalni praci s kavou, ale o vareni. Kazdy tu ma svuj prostor a kazdy k vyrobe dobrot pristupuje podle svych zkusenosti,dovednosti, ci vlastnich tradic.
P.s.ja bych si treba neco jako granko, nebo strouhanou cokoladu na frappe nedala, ale zase respektuji chute druhych
jooo, a me se vic nez skorice, ekluje KAZÍ s tvrdym y
Tady to neni web o profesionalni praci s kavou, ale o vareni. Kazdy tu ma svuj prostor a kazdy k vyrobe dobrot pristupuje podle svych zkusenosti,dovednosti, ci vlastnich tradic.
P.s.ja bych si treba neco jako granko, nebo strouhanou cokoladu na frappe nedala, ale zase respektuji chute druhych
jooo, a me se vic nez skorice, ekluje KAZÍ s tvrdym y
5. 3. 2012 23:49
ten kdo pise ze tam clovek muze dat skorici tak kave vubec ale vubec nerozumi tak at neradi skorice kazy vylozene kavu chlavne na chuti tam se dava cokolada strouhana a nebo neco jako je granko
5. 3. 2012 23:43
skorice se prece nedava vubec na kavu proc ji tam davaj to je hruza
20. 8. 2011 14:30
Děkuji moc za recept, bylo opravdu výborné, v letních vedrech, někde na terase, ideální :) ještě jednou děkuji
19. 7. 2010 17:46
Tento recept na Frappé chutnalo mé mamince a mému tatínkovi!
11. 6. 2010 22:00
nebudu si hrát na originál, tato "náhražka", ať už se jí říká jakkoli, je v tomto vedru úžasná záležitost pro větší společnost používám mixér, jinak stačí bohatě šejkr...
5. 2. 2010 12:36
V Řecku dají Nescafé (mají druh přesně pro frappé), cukr(kdo sladí), zalejou tak cca 2 cm vody, našlehají pěnu a dolejí buď celé vodou nebo vodou a trochu kondenzovaného mléka + led
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 45 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 46 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 46 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 50 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 56 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí frapé ledová káva originál recept jak se dělá frappé káva frappé recept domácí frappé příprava frappe jak se dělá frapé recept na frapé kávu jak udělat kávu frappé příprava frape ledové frappé recept káva frappé frappe priprava šlehač na frapé recept na frappe kavu frappovač nescafe frape kava frape čokoladove frappe frappe kava
Suroviny: mléko, nescafe, cukr, led, šlehačka, zmrzlina, skořice
Frappé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8qgl
23 názorů