Trnčené lopaťáky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 700 kJ / 1 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,41 g |
Tuky | 29,68 g |
Vláknina | 9,64 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 234,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lopaťáky (či tzv. pecové vdolky) byly vlastně předchůdcem malých koláčů, koláčků nebo vdolečků (jak se jim někde říkávalo).
Velké koláče o průměru až 35 cm, s náplní na povrchu, se sázely do chlebové pece na dřevěné lopatě. Dělávaly se prý trnčené, hruškové nebo syrové (tvarohové) – tak se píše v nádherné knize Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/trncene-lopataky/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2023 09:05
24. 11. 2016 21:58
24. 11. 2016 20:14
23. 11. 2016 20:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 22 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Perníkové řezy
Panova uvařila před 1 minutou
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
nochy uvařil před 18 minutami
Kuřecí nudličky s ananasem
Petra.kaw uvařila před 21 minutami
Sójový mix guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 35 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
nochy uvařil před 46 minutami
Čočková polévka s klobásou a bramborami
Ljenka uvařil před 49 minutami
Rychlý fazolový guláš s klobáskou
MilosCz uvařil před 50 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Barinkita uvařila před 50 minutami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
luema uvařil před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
Kathy28 uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Čas švestek, švestkových bublanin a koláčů. Upečme si jemné a vláčné buďáky, buchty plněné švestkami a mákem!
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Další recepty
Tématické fráze: lopaťáky lopaťáky recept hruskove lopataky lopatňáky recepty lopataky koláče lopataky lopaťáky recepty buchta panda trnčené kynuté buchty koláče slovácku lopaťáky kynuté koláče recept na lopaťáky koláče lopatňáky lopataky hruškove velka dřevěna koláče recept lopataký panda řezy recepty panda řezy panda rezy hruska po lopatě barevna rolada jednoduchý kulatý koláč průměr 35 cm
Suroviny: voda, cukr, žloutek, máslo, mouka hladká, mouka polohrubá, droždí čerstvé, povidla švestková, drobenka
Trnčené lopaťáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n9nE
Hrušková povidla na koláče
eva hubova
Hodnocení receptu je 4,9 (35×)