Obrácené hruškové muffiny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 642 kJ / 2 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,17 g |
Tuky | 85,32 g |
Vláknina | 18,04 g |
Cholesterol | 283 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 282,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto laskominu vymyslely v roce 1898 sestry Tatinovy, které provozovaly Hotel Tatin v Lamotte-Beuvron ve Francii. Recept vznikl díky roztržitosti Stéphanie, jedné ze sester, která zaměnila pořadí vrstev při výrobě koláče. Tarte Tatin má mnoho variací, lze jej vyrobit z křehkého nebo listového těsta, s jablky, hruškami, meruňkami nebo fíky.
I VE VAŘENÍ CHYBY NĚKDY SVĚDČÍ...
Jinak je recept popsán podle časopisu Albert. Přidala jsem tam brusinky, dál podle každého.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 11. 2016 20:18
27. 11. 2016 14:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 31 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: jablkovo hruškové muffiny recept na hruskovy mafiny hrušková koláč s jablky hrušková obrácený koláč obrácený hruškový koláč z listoveho testa hrušky recept jablečné muffiny podle hrušky hruškove muffiny se švestkami obrácený jogurtovy koláč hrušky hruškové muffiny obrácený koláč podle pohlreicha tarte tatin koláč zdeněk pohlreich recepty
Suroviny: hruška, máslo, sirup, mouka hladká, soda jedlá, květ muškátový, skořice mletá, cukr třtinový, vejce, extrakt vanilkový, mléko, olej rostlinný
Obrácené hruškové muffiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4nm1
2 názory