Žloutkové řezy bez vajec
Z listového těsta můžete vykouzlit snadné řezy, plné vanilkového krému s citronovou polevou svěží chuti na povrchu. Řezy se jen lehce rozplynou na jazyku a vám v ústech zůstane jen jejich příjemná chuť.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 14 196 kJ / 3 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,33 g |
Tuky | 148,56 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 33 mg |
Sodík | 429 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 458,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Může to být natřené i jinou marmeládou, ale meruňková je nejlepší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2022 15:05
casino: pobavil jste mě ,moc děkuji
1. 12. 2022 14:15
"Žloutkové řezy bez vajec"
Já dělám PAPÍROVÉ PROLOŽKY bez vajec
Mám relativně neomezený zdroj proložek z makulatury...
Proložky pošlapu (bez vajec, trochu je potrhám na menší kusy, vložím do kýble s vodou, nechám je nacucat se. Po chvilce je nacpu do litrového plastového kelímku (od jogurtu), utlačím, sleji vodu (je-li jaká přebytečná), polotovar vyklepnu (lépe se to dělá, když je ve dně kelímku vyvrtaný (propálený) otvor. Polotovar usuším (na radiátoru, na krbové římse i předprsni, u kamen) a hotovými "briketami" posléze topím v krbu (zjara začnu sušit na sluníčku budelijaké, že
No, trošku se obávám abych nepřišel o zdroj, až se toto rozkřikne po vlastech českých a zemích přilehlých
Já dělám PAPÍROVÉ PROLOŽKY bez vajec
Mám relativně neomezený zdroj proložek z makulatury...
Proložky pošlapu (bez vajec, trochu je potrhám na menší kusy, vložím do kýble s vodou, nechám je nacucat se. Po chvilce je nacpu do litrového plastového kelímku (od jogurtu), utlačím, sleji vodu (je-li jaká přebytečná), polotovar vyklepnu (lépe se to dělá, když je ve dně kelímku vyvrtaný (propálený) otvor. Polotovar usuším (na radiátoru, na krbové římse i předprsni, u kamen) a hotovými "briketami" posléze topím v krbu (zjara začnu sušit na sluníčku budelijaké, že
No, trošku se obávám abych nepřišel o zdroj, až se toto rozkřikne po vlastech českých a zemích přilehlých
2. 4. 2017 11:53
Tak toto nám v rodine vôbec nechutí, je to príš "umelé" a s krémešami alebo žltkovími rezmi to nemá nič spoločné až na lístkové cesto. Naši mi tým ohrdli a celé išlo do kýbla
2. 2. 2014 17:34
mardosa:
Ba ne, to není můj postup, tak to zkrátka dělají cukráři
2. 2. 2014 14:18
casino: je to asi dobrý takhle ten váš postup,ale příjde mě to složitější...ale to je na každým jak to dělá.....
2. 2. 2014 14:12
No, v podstatě jde o neobyčejné kremeše, žloutkové řezy, krémšnyty, krémšnity...
Listové je zbytečné péci na papíru, jak se někde níže píše.
Příprava krému je jednodušší a krém kvalitnější, když se do vyšlehaného másla postupně přidává pudink (oboje samozřejmě vytemperované)
Pro lepší manipulaci s upečenými pláty se listové před pečením krájí na pruhy...
Pro lepší krájení hotových zákusků (nedrobí se, nebortí se, nemačká se), se horní plát po dekoraci pokrájí samostatně, teprve pak se poskládá na krémem potřený spodní plát a před podáváním se prokrojí i spodní plát.
(přidal bych obrázek... ale objevil se pouze v mé fotogalerii)
Listové je zbytečné péci na papíru, jak se někde níže píše.
Příprava krému je jednodušší a krém kvalitnější, když se do vyšlehaného másla postupně přidává pudink (oboje samozřejmě vytemperované)
Pro lepší manipulaci s upečenými pláty se listové před pečením krájí na pruhy...
Pro lepší krájení hotových zákusků (nedrobí se, nebortí se, nemačká se), se horní plát po dekoraci pokrájí samostatně, teprve pak se poskládá na krémem potřený spodní plát a před podáváním se prokrojí i spodní plát.
(přidal bych obrázek... ale objevil se pouze v mé fotogalerii)
1. 2. 2014 11:14
bara.it: Krásný to máte,děkuji za foto......nám taky moc chutnaj
1. 2. 2014 10:37
Rychle a vyborne rezy 24 S dovolenim pridam i foto.
9. 8. 2013 18:39
monikaK:to jsem moc ráda,mi je děláme taky často,neb je to rychlé a výborné
9. 8. 2013 18:37
Řezy jsou prostě skvělé,dělám už po několikáté
14. 4. 2012 12:42
senky: to určitě!!! Za chvíli příjde zeťák pro dceru, to se zapráší
14. 4. 2012 12:26
Jana Remkova:a ví to někdo budou chutnat určitě tak, jako by žádné problémky nebyly
14. 4. 2012 12:02
senky:Není to špicové! Moučníky typu 2x upéct plát a dát na sebe nejsou rozhodně mou specialitou. Pomohla jsem si menším plechem, abych to nepolámala, až to budu dávat bokem. Vlastně jsem to tak jen "sešoupla" i s tím papírem. Pak jsem pekla druhý plát, já blb už ne "na plechu", ale v plechu. Krásně jsem si to okrájela, aby to bylo akorát..no a co myslíš?? Ono se to "sprdlo", zmenšilo do všech stran!. Takže příště nechám nějakou rezervu do všech stran. Ale v celkovém výsledku to dopadlo docela fajn. Měla jsem klasické chlazené těsto a z každé poloviny jsem uválela jeden plát
14. 4. 2012 11:48
Jana Remkova: Jani, máš je špicové pořád se na ně chystám, ale nějak se nedostává odvahy jediná útěcha u nás doma je, že i kdyby se náááhodou nezadařilo, sní se všechno asi večer vyzkouším
14. 4. 2012 11:42
Přidávám foto a trošku fotopostup. Omlouvám se za druhou fotku, něšlo mi to lépe vyfotit. mardosa, VYNIKAJÍCÍ!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 42 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 52 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 57 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu
Peče celá země: Řezy mille feuille jsou vrcholnou disciplínou francouzské cukrařiny. Jak na ně?
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Další recepty
Tématické fráze: žloutkové rezy řezy bez vajec rychlý recept mraky řezy mraky recept řezy kremeše žloutkový řez kremsnyty žloutkové řezy z listového těsta nejlepší žloutkové řezy žloutkové řezy recept recept na žloutkové řezy žloutkový krém krém do žloutkových řezů recept mraky krém na žloutkové řezy recept na kremsnyty zakladní žloutkový krém žloutkové vaječné řezy rychlé žloutkové řezy
Suroviny: těsto listové, pudink vanilkový, mléko, cukr vanilkový, máslo, rum, cukr moučkový, šťáva citronová, voda, marmeláda meruňková
Žloutkové řezy bez vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZ2l
53 názorů