Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mraky

Pokud milujete odpalované těsto, rozfoukněte ho po celém plechu a upečte si dobrotu s názvem mraky. Recept byl hitem v 90. letech, ale nadýchané řezy s lehkým máslovým krémem budou stále ideální volbou pro líná víkendová odpoledne.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

3. 6. 2009 15:40

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie18 327 kJ / 4 380 kcal
Bílkoviny103,14 g
Tuky267,58 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 923 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy385,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevím, jestli tady tento recept je, možná pod jiným názvem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

21. 3. 2017 13:40

Olga Cermakova: má:-) - alespoň já to tak dělám;-)

Olga Cermakova

21. 3. 2017 13:09

Nemá se plech nebo placka pocákat vodou??Než se dá péct?Kdysi mi to někdo poradil aby se tam nadělali ty hrboly,nebo radší mraky.

Eva

12. 8. 2016 13:31

Mraky dělám léta a rodinná oslava se bez nich neobejde. Dávám 100% tuk a nebo klidně Heru (ze sádla jsem nezkoušela, ale zkusím). Do krému dávám více kaše z mouky, aby bylo víc krému. Cukru jen 7 dkg. Mraky postříkám rozpuštěnou čokoládou. Vždy je veliký úspěch! Moc dobrý dezert a je ho hodně i pro více gratulantů.
:yes:

jollka jollka

17. 4. 2016 16:19

Jana: Janičko v té době jsem začínala na pc a lomítka,která jsem udělala se prostě nezobrazila ,děkuji za upozornění je to napraveno ;-)

Jana

17. 4. 2016 12:54

Vážně špatně vidím jen já??Opravdu jste dělali tento recept z 14litrů vody a 12litrů mléka je to už druhý recept .co je nečím opravdu zvláštní :-( a nebyla by to jediná připomínka ...opravdu mi nevadí taková maličkost,že si každý pomaže ,pokape nebo dochutí podle svého :-8...oblečení taky nenosíte jednotný.

jollka jollka

25. 6. 2014 21:49

10dkg cukru

Yveta

25. 6. 2014 19:48

Dobrý večer,kolik toho cukru do náplně-je to nějaký divný....

Jaaja Jaaja

27. 10. 2012 16:06

Peču často, dávám na krém ještě ušlehanou šlehačku a polévám karamelovou polevou, jsou to jakoby větrníky na celý plech;-):-):yes:

AnieAnne

5. 2. 2012 18:22

Mraky miluju, ale čokoláda nahoru podle mě nepatří...

Pupino: Tak tak, jen pocukrovat, a není nic lepšího :-p

Alcakv

4. 2. 2012 09:59

Tento recept také dělám ,mám ho od tety, je vynikající , dávám bodík:-K:-K

jollka jollka

8. 7. 2010 19:15

Ano může se takhle udělat,nechte si chutnat:-p;-)

Jana

8. 7. 2010 07:15

Je možné udělat si placky třeba den dopředu a až druhý den je promazat krémem?

socatko socatko

2. 6. 2010 15:34

Vyzkousim!

Kačaba

23. 5. 2010 18:29

Vyzkoušela jsem je a jsou výborný, moc doporučuji!!!! :-p:yes::yes:

Pupino

16. 11. 2009 22:17

U nás se tomuto moučníku říkají TATRY. A vrch se jen pocukruje. Je výborný.:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: řezy mraky řezy na plech mraky moučník mraky mraky řezy dezert mraky koláč mraky recept na řezy mraky recept na moučník mraky mraky moučník buchta mraky recept mraky řezy moučníky a řezy recepty mraky dezert mraky recept mraky dezert buchta mraky recept recepty na rezy mraky cukroví mraky mraky koláč moucniky mraky mraky buchta

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, vejce, mléko, mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, tyčinka ledové kaštany, tuk 100%

TopRecepty.cz

Mraky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Gl