Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Univerzální chléb pro Janku R.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 5. 2009 09:30

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 573 kJ / 2 288 kcal
Bílkoviny66,04 g
Tuky42,66 g
Vláknina18,80 g
Cholesterol 2 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,40 g
Sacharidy400,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pri všetkých druhoch chleba dodržiavam gramáž, len mením múku : niekedy dávam ražnú, inokedy grahamovú, ďalší raz celozrnnú. Zvyšok ingrediencií zostáva bez zmeny.

Na obrázku je chlieb s grahamovou múkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 6. 2009 09:12

Jiřko, určitě zkus. Tady ten fakt neměl chybu a věř, že já taky pořád zkouším. Včera jsem dělala cibulový, co je tady (je v koši):-( Zase jsem musela udělat někde chybu:-S A jak to tady čtu pořád dokola, ty postupy, tak nejspíš ta chyba byla v tom, že jsem si osmažila cibulku a dala ji tam teplou:-/, pořád budu zkoušet a zkoušet, však co, když se mi povedl tady ten, povede se i další.A taky byl hodně dobrý podmáslový, taky tady je, ale já ho měla v receptech na chleb u pekárny.

Pejli Pejli

2. 6. 2009 08:26

zrovna ted si na něm pochutnávám, moc dobré!!!Akorát na přání mi tam mamka přidala česnek :yes::yes:

Jikotka Jikotka

1. 6. 2009 22:30

Zítra ho budu péct,jsem zvědavá jestli bude taky takový jako tvůj Janko.Pořád ještě mám problém s chlebem,zkouším a zkouším.Muž chválí každý,ale já cítím,že to ještě pořád není ono pravé ořechové :-*:-* .Tak zkusím ten tejajin :yes::-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 6. 2009 22:20

Magdalenko, myslím, že markety můžou být zásobeny různě, v Praze třeba jinak-lépe a v Orlové zase méně, ale v lékárnách by to mělo být stejné, aspoň mne nikdy nenapadlo to kupovat jinde, třeba jsem vyvalená z toho Kauflandu:-O Tady si to holky kupují, aby víc běhaly na záchod!:-)):-D:-)) (vážně);-)

magdalenka magdalenka

1. 6. 2009 20:43

Jani, dobre, zajtra bežím do lekárne. Ale ak budú na mňa civieť, čo to chcem...do dvoch hodín som u teba!:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 6. 2009 19:28

magdalenko, chtěla jsem se zmínit, že syrovátku koupíš běžně v lékárně, já jsem ji tam aspoň vždy kupovala, i teď, jsem ji tam koupila;-) Terezko a tobě jsem chtěla říct, že během 2 dní jsem ten chleba už dělala po druhé, pro dceru. Zatím je to nejlepší chleba, jaký jsem dělala:-):yes:

magdalenka magdalenka

1. 6. 2009 19:13

Vďaka, človek sa učí v každom veku...akosi som to brala automaticky, že droždie bez cukru neoživím...Už som začínala mať dojem, že mám menej slanú soľ. ;-)Kupujem akúsi hrubú, ale cukor je zas tak jemný, že môj starnúci zrak má problémy rozoznať, čo je čo...:-(

tejaja tejaja

1. 6. 2009 17:29

magdalenka moja, slanosť a sladkosť sú rôzne chute. Soľou chuť cukru, teda sladkosť neprehlušíš, práve naopak, zvýrazníš. Skutočne nie je potrebný cukor, ja tam sladkosť cítim, resp. nie úplnú sladkosť, alebo možno to, čo vraví tvoj manžel - málo slaný. Soli dávam iba 1 lyžičku, soľou šetrím všade. Skús vynechať ten cukor. :-D:-D

magdalenka magdalenka

1. 6. 2009 17:00

Ahoj Tejaja, u nás v potravinách srvátka zrejme nie je. To, čo píšeš o sladkastom chlebe, je zaujímavé - pretože na pol kila múky dávam 2 slabé kávové lyžičky soli a 1 cukru a manžel tvrdí, že chlieb je stále málo slaný. Neviem, či to robí ten cukor alebo grahamová múka...
(Keby som nebola unavená, asi by som vyrazila do blízkej lekárne, či tam srvátka sušená náhodou nie je. Na blízku žiadna ochotná osoba nie je, vlastne celkovo "nejsou lidi"...):-(

tejaja tejaja

1. 6. 2009 13:45

Magdalenka, sušenú syrovátku kupujem normálne v potravinách, dostať ju bežne v polkilovom balení. :-)) Cukor mi nevypadol, nedávam ho do žiadneho chleba. Keď som robila kedysi chleby, kde bolo napísané dať 1 lyžičku cukru, tak som ju dala. Ale chlieb nám bol sladký, takže som s tým prestala. Na vykysnutie nie je potrebný, stačí múka, tá sacharidy obsahuje tiež.

spagetka spagetka

31. 5. 2009 22:39

Magdalenko, u nás v Čechách ji mají v Kauflandu a - teď se podrž - v lékárně!!!! Nedělám si legraci!!!

magdalenka magdalenka

31. 5. 2009 22:26

Teraz som si všimla, v recepte nemáš cukor, nedávaš alebo Ti vypadol?

magdalenka magdalenka

31. 5. 2009 22:25

Pekný večer Tejaja, prosím, prezradíš mi, kde kupuješ sušenú srvátku? Žijem v BA, doteraz som ju extra nehľadala, ale sa mi nezdá, že by som ju bola zbadala. Ja zvyknem do chleba pridávať zemiakovú kašu v prášku, na pol kila múky asi 2 PL. Pečiem podobný chlieb ako Ty, tiež iba na zrýchlenom programe, nám chutia hutnejšie chleby. Ďakujem za odpoveď. M.

tejaja tejaja

31. 5. 2009 18:59

Áno, inak tvoj chlebík vyzerá veľmi dobre:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2009 18:58

Takže jsem ji;-):yes: použila dobře!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ražná mouka režná mouka chléb bez sacharidů co je ražná mouka chleba bez sacharidu co je režná mouka nejlepší domácí chléb recepty domácí lékárny co je to režná mouka nejlepší chleba nejlepší chleba z domácí pekárny kde koupím grahamovou mouku nejlepší chléb domaci chleb z rezne hladké mouky z pekarny nejlepší chléb z domácí pekárny kde koupím syrovátku syrovátka dm sandtnerová recept na domácí chléb recepty bez sacharidů předměřická mouka

Suroviny: voda, sůl, olej, mouka hladká, mouka grahamová, syrovátka sušená, kmín celý, semínka slunečnicová, droždí

TopRecepty.cz

Univerzální chléb pro Janku R.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rgr0