Lilek jako kaviár II
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 826 kJ / 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,62 g |
Tuky | 95,36 g |
Vláknina | 2,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Servírujeme s tousty jako předkrm a také se výborně hodí ke grilovanému masu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2012 08:51
Eli, díky za tip, určitě je to pikantnější a kapary máme moc rádi. Určitě vyzkouším. Děkuji za fotky
24. 11. 2012 23:31
Dělávám tento recept poslední dobou malinko jinak - co se týče poměru lilku a rajčat...na tři lilky dávám 2-3 rajčata, přidám utřený česnek, worchester, rozmixované kapari (asi 1 vrchovatou lžíci) a chilli omáčku.
Plátky světlého toustového chleba potírám máslem, popráším směsí provensálských bylinek a česneku a peču při 200°C deset minut.
Namažu vychladlou směs na horké topinky a říkáme tomu "tatarák z lilku". Přikládám obrázky.
Plátky světlého toustového chleba potírám máslem, popráším směsí provensálských bylinek a česneku a peču při 200°C deset minut.
Namažu vychladlou směs na horké topinky a říkáme tomu "tatarák z lilku". Přikládám obrázky.
4. 11. 2012 11:56
Eliza: S pravým kaviárem nemá nic společného, jde spíš o podobu slov kavjar a ajvar, což je právě toto. Osobně cibulku lehce osmažím a nacpu do toho utřený česnek, ovšem bezva je ajvar s jakoukoli variantou.
24. 6. 2010 22:45
30. 5. 2009 21:11
Kaviár nemusím, zato lilek rozhodně ano. Bude to báječné a krásné fotky to jen potvrzují...! Ukládám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 9 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 20 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 20 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 22 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 9 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 9 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 9 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 10 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 10 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 10 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Melitzanosalata je jednou z nejlepších možností využití lilku. Známe tajemství jeho úžasné kouřové chuti
Další recepty
Tématické fráze: kaviár z lilku kaviár chudých lilek recepty kaviár recepty z lilku falesny kaviar z lilku kaviár recepty recept lilek falešný kaviár zeleninový kaviár kaviar pro chude kaviár z lilku recept recepty kaviar kaviár recept kapří kaviár lilek recept kaviár chudých recept recepty kaviár z lilku lilek-kaviár recepty lilek
Suroviny: lilek, rajče, cibule šalotka, olej olivový, sůl, pepř
Lilek jako kaviár II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jzo
5 názorů