Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husa černá

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 11. 2016 22:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 510 kJ / 361 kcal
Bílkoviny0,31 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy89,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jędrzej Kitowicz ve svém „Opisie obyczajów za panowania Augusta III“ vyjmenovává několik starosvětských jídel. Jako jsou rosol (rozuměj vývar – polévka), barszcz, sztukamięs, gęs gotowaną ze śmietaną i grzybami a mezi nimi je tam i:

.. husa černá, kterou na menších dvorech upravováno takto: kuchař zapálil vích slámy, při nedostatku čisté slámy vytáhl nějakou z boty. Do popela přidal medu lžičku, přilil podle potřeby silného octu. Smíchal s onou slámou spálenou, zasypal pepřem a zázvorem a to byla „husa černá“ potrava to dobře přijímaná za těch časů. Podávaná i při všelikém hodování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

gmptop gmptop

13. 11. 2016 11:02

Na celou husu by to bylo málo, ale na porcovanou mi to zatim stačilo. Ono taky záleží jaká je ta husa, Jednou jsem dostal od bratra housera - živýho. Nikomu bych nepřál čistit ten kufr auta. No a na toho housera mi nestačily ani dva dny. Ten byl nedobytnej. Šel do popelnice a já byl pak potahován uličním výborem, že sme vyhodili celou husu. Jak já litoval, že tu popelnici vyvezli. Mohli si hoši a děvčata kousnout.:-p

Severinka Severinka

13. 11. 2016 10:33

I já přemýšlela nad tou dobou pečení:-O:-O:-O:-D:-D:-D Škoda, že není fotka:-O:-O:-(:-(

hosta hosta

12. 11. 2016 22:49

jarda Kadic: :-D

jarda Kadic jarda Kadic

12. 11. 2016 22:21

hosta: :-)::-)-) byl jsem o vteřinu pomalejší:-)

jarda Kadic jarda Kadic

12. 11. 2016 22:18

Zajímavý recept;-) ta doba pečení- fakt?

hosta hosta

12. 11. 2016 22:18

Krásně se to čte:-D - leč napadá mne jedna otázka - VÁŽNĚ se takto upeče husa za třičtvrtě hodiny?:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: litinový pekáč na husu tuňáková kvítka husa recept husa na cernem pivu recept celá husa recept spálená husa železný pekáč pečená husa na medu očištení husy husa celá recept na husu husa na sene svatomartinska husa v batatu

Suroviny: husa, ocet, med, sůl, pepř, zázvor

TopRecepty.cz

Husa černá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1v2V