Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Nadýchané věnečky z odpalovaného těsta plněné chutným vanilkovým krémem a posypané moučkovým cukrem chutnají jako z cukrárny. I když se příprava může zdát složitá, není se čeho bát, podle tohoto receptu to určitě zvládnete.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 95 min Doba tepelné úpravy: 60 min

155 min (95 min příprava + 60 min tepelná úprava)

25. 1. 2017 20:49

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie26 427 kJ / 6 316 kcal
Bílkoviny125,69 g
Tuky360,98 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 3,01 g
Sodík 1,09 g
Sůl2,38 g
Sacharidy636,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Niekto radí neotvárať rúru, ale ja uvádzam dvierka otvárať tak asi každé 4 minúty, ale len na moment. Dobu pečenia si musí vyskúšať každý sám, lebo každá rúra pečie inak.

Ale každý si to musí v svojej rúre vyskúšať.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

E-li-s E-li-s

2. 7. 2017 20:55

Děkuji za luxusní recept a postup. Nikdy jsem neměla tak krásné věnečky/pusinky. Zítra je naplním, ozdobím a přidám foto...jestli zbydou..už teď mi je chtějí užírat :-D:-D:-D

jan.fertal jan.fertal

26. 1. 2017 20:52

Ale dámy,dámy budte professionalky ak nimi chcete byť. Pridem mi to ako povyšovanie nad niekym kto tu má len pár receptov aj som vahal či u vás je zlaty klas.

hosta hosta

26. 1. 2017 20:13

jan.fertal: proč se omlouváš?:-) - to bylo jen na doplnění informace o rozdílu v různých přípravcích. Je fakt, že při vaření krému dávám k pudinku min. lžíci mouky, taky s tím mám lepší zkušenost, klas neklas:-D

jan.fertal jan.fertal

26. 1. 2017 19:59

Prepáč že ten váš krémovy prášok v uk neviem zohnať tak ako mnoho dalšich prísad.

jan.fertal jan.fertal

26. 1. 2017 19:55

Všetko Ok,Ja Sam som bol začiatočnik a stale sa zdokonalujem,tých postupov je veľa ako aj kremov ktorymi venčeky je vhodne plniť. Ale so sa niekomu nevidí recept necham to tak nemusime komentovať,jednoducho su ho neoblubim.A postupov pečenia venčekov je tiež veľa tak ako aj zloženie odpal.cesta.Ja som uviedol len mnov osvedčeny postup.A doba pečenia je informatívna je to indivindividalne .Už sa len niekto chytil toho že postup na krém a pri tom ho dobre ovláda k čomu je to dobre?Budeme si teraz navzajom hladať chybičky naschvál?

zizala zizala (moderátorka)

26. 1. 2017 19:29

jan.fertal: Chodí sem i začátečníci, kteří postup na krém budou muset hledat jinde :-(
Já sama používám dva postupy - buď zašlehat změklé máslo rovnou do teplé uvařené kaše a nebo nechat kaši vychladnout a po částech ji přidávat do vyšlehaného másla. Takže si myslím, že Váš postup určitě nebude zbytečný ;-)

hosta hosta

26. 1. 2017 19:28

tejaja: zizala: krémový prášek oproti Zlatému klasu, což je jen ochucený a barvený kukuřičný škrob, obsahuje navíc i trochu kukuřičné mouky, proto super drží - mám ho taky:-)

jan.fertal jan.fertal

26. 1. 2017 19:26

Netreba ma poučovať že na zlatom klase su uvedene 3 hustoty viem to dobre aj ja.

jan.fertal jan.fertal

26. 1. 2017 19:24

No zrejme pečie každý a postup na krém vie každý nemusíš to komentovať ani ak sa ti nevidí.Myslím že postup zvladne každý ak vie množstva.A neviem preč sa zavzdušnujete,n.a. 700ml mlieka su dva zlate klasy v pohode alebo 80 g zlateho klasy možeš si vybrať.

tejaja tejaja

26. 1. 2017 18:10

Jarka, Krémový prášek je to isté, čo Zlatý klas, len sa nemohol vyrábať v ČR pod tým názvom, je na to značka. Niekoľkokrát som to pred rokmi doporučovala, mám to aj pri niektorých svojich receptoch uvedené ako radu. Hustota je na návode Zlatého klasu písaná, sú tam uvedené 3 hustoty s rôznym množstvom mlieka. Volím podľa toho, načo ho potrebujem.;-) Pri používaní ale človek sa naučí určiť hustotu aj odhadom. ;-)

zizala zizala (moderátorka)

26. 1. 2017 10:48

casino: Já používám Krémový prášek a je skvělý. Ale nevím, jestli je ještě ke koupi, někdy před rokem jsem si koupila kilové balení. Zase tak často krémy nedělám.
A k receptu: no, alespoň autor netvrdí, že je to žloutkový krém 8-( Já peču na 220°C prvních 10 minut a pak dopékám při 170°C dalších asi 10-15 minut. Troubu neotvírám vůbec, aby pečivo nekleslo!
Věnečky vypadají moc dobře :yes: Chybí postup na krém.

casino casino

26. 1. 2017 10:25

...ale úvodní fotečka, těch obzvláště vypečených věnečků, se mi fakt líbí:yes:

Já zkusil dát do krému Zlatý klas 1x...
No, asi jsem blbě přečetl návod;-(

Dajda Dajda

26. 1. 2017 10:11

tejaja: Nekompletní a navíc zbytečný, když se jeden podívá, co tu je věnečků a vetrníčků kolem a s mnohem erudovanějším výkladem, jak při přípravě postupovat!

tejaja tejaja

26. 1. 2017 08:19

jan.fertal: Prepáč, ale v čase, keď som aktivovala a hlavne opravovala tvoj recept, tak nebol kompletný, ale ty to predsa dobre vieš. Podľa nekompletného receptu sa variť a piecť nedá.
K Zlatému klasu - nie je to chytanie za slovíčka. Nahradiť sa to dá, ale nie je jedno, či na 700 ml mlieka použijem 2 pudingy alebo 2 Zlaté klasy. Hustota bude rozdielna. Kto používa Zlatý klas, ten to vie, ale väčšina ľudí v Čechách ho možno nepozná, pretože donedávna nebol k dostaniu. Takže práca a suroviny môžu vyjsť nazmar, resp. výsledok nebude taký, aký očakávali. A len tak meszi nami: pečiem desťročia a Zlatý klas sme používali doma, ešte keď som bola malé dieťa, používala ho už moja babička.;-)

spagetka spagetka

26. 1. 2017 06:25

jan.fertal: Rozklikni profil a mrkni, fááákt nikdy nic neupekla? :-p:-p:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: venecky z odpal.testa věnečky z odpalovaného těsta krem ze zlatého klasu odpalovane venceky recept krém zlatý klas co je to zlaty klas odpalované věnečky venceky s odpalovaneho cesta žloutkové věnečky z odpal.těsta věnečky z odpal odpalované věnečky s krémem věnečky recept recept na věnečky z odpalovaného těsta věnečky s vanilkovým krémem věnečky odpalované recept na luxusní věnečky zlatý klas s máslem recept věnečky luxusní věnečky z odpalovaného těsta recepty věnečky odpalované

Suroviny: mouka polohrubá, voda, vejce, máslo, sůl, mléko, zlatý klas, máslo, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mWVG