Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená hovězí žebra se zeleninou, vínem a pivem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 210 min

270 min (60 min příprava + 210 min tepelná úprava)

1. 2. 2017 11:41

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nutriční hodnoty

Energie65 096 kJ / 15 558 kcal
Bílkoviny815,42 g
Tuky163,47 g
Vláknina2 434,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49,79 g
Sůl108,20 g
Sacharidy1 457,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem pana Romana Dolejše.

Tento recept i s fotopostupem najdete http://www.varimesmarcelou.cz/hovezi-maso/pecena-h...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

16. 10. 2022 08:58

:-)<3:yes::yes: žebírka vypadají velmi dobře a určitě i tak chutnají :-K

rozmarynaH rozmarynaH

4. 2. 2017 12:10

noskovice: Děkuji, je to výborné jídlo:-K:-K

noskovice

3. 2. 2017 10:57

Konečně recept bez kečupu a jiných ......, ale s rajským protlakem. Moc se mi líbí. :-) :yes:

hosta hosta

3. 2. 2017 10:54

Komentáře, které zabočovaly velmi daleko od tohoto receptu, byly smazány:-)

mika59 mika59

1. 2. 2017 19:59

Skvělé.:yes::yes:

drakoska drakoska

1. 2. 2017 18:20

Tééda!!! No, žebra moc vidět nejsou, ale u nás se za docela dobrý peníz prodává takzvaná hovězí surovina. Jsou to žebra, která na sobě mají za tu cenu 38 Kč docela dost masa a kupujeme je hlavně na polévku, ale tohle by se mi moc líbilo!! :yes:

rozmarynaH rozmarynaH

1. 2. 2017 18:07

magdalenka: :-K:-K:-K

magdalenka magdalenka

1. 2. 2017 16:48

Krásny recept...žiaľ, tiež často nevídam rebrá u mäsiara...teda, v predajni na pulte...:-D

chocolate chocolate

1. 2. 2017 16:47

Ja nepochybuji, ze kvalitni cervene (zvlaste tezsi), je dobre nechat pred konzumaci vydychat.
Ale neztraci to na vyznamu, kdyz to projde tepelnou upravou?

rozmarynaH rozmarynaH

1. 2. 2017 16:42

maris: Asi může být i bez piva a množství tekutiny nahradit vývarem. Maris :-K:-K:-K

rozmarynaH rozmarynaH

1. 2. 2017 16:33

casino: Víno je živý organizmus a je s ním proto nutné také tak zacházet. Pro chuť kvalitního červeného vína je po otevření lahve velice důležitý jeho kontakt s kyslíkem. Proto všichni sommeliéři doporučují lahev otevírat minimálně hodinu před podáváním či použitím. Víno po kontaktu s kyslíkem začne totiž měnit svoji chuť. Po otevření je ideální trochu vína z lahve odlít, aby se plocha kontaktu vína se vzduchem zvětšila. Uvolní se tak vůně vína, jeho příchutě a zjemní se ve víně obsažené drsné třísloviny. Vína se takzvaně „zakulatí“, já říkám „vydýchá“.
http://ekonomika.idnes.cz/sommelier-cervene-vino-j...

maris maris

1. 2. 2017 16:17

Krásný recept, já bych ale prosila bez toho piva;-):-)

casino casino

1. 2. 2017 14:29

"víno nalijeme do skleničky, by se vydýchalo. "
No, tak to jste mě dostala...:-D
Nebo to tak praktikuje pan Roman Dolejš?8-(

rozmarynaH rozmarynaH

1. 2. 2017 14:01

Musím říci, že ani u nás se nedají jen tak sehnat. Občas je mají, ale jsou silně prorostlá tukem. Ta na obrázku jsem koupila v Makru, ale ani tam je vždycky nemají.
zizala :-K:-K:-K, cathleen :-K:-K:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 2. 2017 13:51

Parádní:yes::yes: (U nás se masitá žebra naštěstí prodávají běžně.)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečena hovězí žebra pečené hovězí zebro pečená hovězí žebra v troubě pečené hovězí žebra hovezi zebra pecena hovězí žebro na pečení pecena hovězí žebra recept hovězí žebro pečené pečená zebra hovězí žebra recepty hovezí žebra hověží žebro pečené zebra pecene hovezi recept pečená hovězí žebra recept na pečená hovězí žebra recepty pečená hovězí žebra recept na hovězí žebro hovězí pečená žebra žebra na pivu

Suroviny: žebro hovězí, cibule šalotka, bobkový list, protlak rajčatový, cukr třtinový, mouka hladká, paprika sušená pálivá, celer, mrkev, rozmarýn, tymián, víno červené suché, pivo černé, cibulka jarní, sůl, pepř mletý, vývar, ghee,

TopRecepty.cz

Pečená hovězí žebra se zeleninou, vínem a pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pq81