Ženský rozmar 2
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 224 kJ / 3 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,47 g |
Tuky | 158,48 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 427 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 470,91 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept pochádza z receptov zdedených po mojej mamke. V čase môjho detstva tento jednoduchý a veľmi chutný múčnik bol u nás na stole veľmi často. A tento starý a originálny názov si určite viacerí vybavia v pamäti.
Pridávam ako alternatívu k receptu od cathleen, pridala som do podobných. Odlišuje sa prípravou. Toto cesto je liate a kysne na plechu. Stretla som sa už aj s verziou, kde cesto je robené s práškom do pečiva.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 3. 2017 15:44
Veronika.Hrozna: Veronika, myslím, že žiadny predpis EÚ zdravý ľudský rozum nenašrbí. Lekvár bol, je a zostane, nech si to volá každý ako chce. A keď to bola u nás marmeláda do r. 2005, tak je aj od r. 2005. Všetka, nielen z citrusov. A povidla sú povidla. Šmytec. A máš úplnú pravdu s tým hrabaním. Aspoň ja súhlasím.
9. 3. 2017 15:18
tejaja: Taky si to sem nemusela dát! Taková pitomost ,opravdu jim v tom EU hrabe! Jen mě skoro trefil šlak !
9. 3. 2017 15:15
casino: K tomu není co dodat ,vzhledem k tomu co jsem si přečetla ,tak už lekvár a povidla nejsou ,nebudou a šmytec. Unie nám je zakázala. Budeme mít nějakou nátierku , to jsou koumáci ! Hlavičky ! Kdyby to nebylo tak pitomý,tak se nad tím usměju,takhle je mi jich jen líto!
9. 3. 2017 13:45
zizala:
9. 3. 2017 12:18
casino: A víte, že mě při psaní napadlo, že být zrovna přítomen, určitě už byste věc uváděl na pravou míru Vy?
9. 3. 2017 10:30
zizala:
No, zase jste mě předběhla, grrr...
("problém" s názvem je podobný jako u pomazánkového "másla", že)
No, zase jste mě předběhla, grrr...
("problém" s názvem je podobný jako u pomazánkového "másla", že)
9. 3. 2017 10:22
Veronika.Hrozna: Marmeláda je z citrusů
9. 3. 2017 10:09
tejaja: Je to dobré ,vonia to,je to sladké tak je to lekvár! Ja sa s ním nebavím o tom,ako sa chce volať!
9. 3. 2017 10:07
casino: Džem je s kousky ovoce,marmeláda je z propasírovaného ovoce bez kousků a slupek ! Džem je džem marmeláda je lekvár!
8. 3. 2017 21:23
magdalenka: Magduška, aj u nás je to tak, stále je to lekvár.
8. 3. 2017 21:10
casino: varíme asi džemy a ovocné nátierky. Pokiaľ viem, povidla sú bez pridania cukru, alebo s malým prídavkom. Napr. slivkové. Ale aj tomu u nás hovoríme slivkový lekvár...
A neviem, či je to správne - u nás doma bol jahodový, marhuľový aj malinový, aj hocijaký lekvár...
A neviem, či je to správne - u nás doma bol jahodový, marhuľový aj malinový, aj hocijaký lekvár...
8. 3. 2017 21:02
casino: U nás je to lekvár.
8. 3. 2017 19:50
Veronika.Hrozna: "...aj 8 kíl marhúl..."
tejaja: "Presne takto varím lekváre..."
Dámy, specifikujte co to vlastně vaříte, he ?
Já mluvím o zavařenině (marmeládě) či o džemu (jam) a vy vaříte patrně povidla
No, připadám si trošku jako s mým kamarádem: prý že za Moravou říkají kosovi a drozdovi stejně - drozd a strakapoudovi říkají stejně jako datlovi, tedy ďateľ
Veronika.Hrozna: Podrobnější popis?
Jak prosté, milá W
Kupte želírovací přípravek (Quittin je OK) a do mrtě dodržte postup který je psaný na každém pytlíčku
tejaja: "Presne takto varím lekváre..."
Dámy, specifikujte co to vlastně vaříte, he ?
Já mluvím o zavařenině (marmeládě) či o džemu (jam) a vy vaříte patrně povidla
No, připadám si trošku jako s mým kamarádem: prý že za Moravou říkají kosovi a drozdovi stejně - drozd a strakapoudovi říkají stejně jako datlovi, tedy ďateľ
Veronika.Hrozna: Podrobnější popis?
Jak prosté, milá W
Kupte želírovací přípravek (Quittin je OK) a do mrtě dodržte postup který je psaný na každém pytlíčku
8. 3. 2017 19:08
Veronika.Hrozna: Veronika, to je veľa, preto ti to zoxiduje, Rozdeľ si to na menej, stačí také 4 kg, potom urobíš ďalšie, Zacukrujem ich a nechám postáť, ale zakryté, aby zbytočne neprichádzali do styku so vzduchom.
Suchý dunst znamená, že zatvorené fľaše , ešte horúce, zabalíš do deky, až kým to nevychladne. Lekváre takto nerobím, fľaše jednoducho otočím hore dnom a je to. Do suchého dunstu dávam tekvicový kompót : https://www.toprecepty.cz/recept/4200-tykvovy-komp...
Suchý dunst znamená, že zatvorené fľaše , ešte horúce, zabalíš do deky, až kým to nevychladne. Lekváre takto nerobím, fľaše jednoducho otočím hore dnom a je to. Do suchého dunstu dávam tekvicový kompót : https://www.toprecepty.cz/recept/4200-tykvovy-komp...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 35 sekundami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 9 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 9 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zensky rozmar ženský rozmar recept koláč ženský rozmar ženský rozmar koláč řezy ženský rozmar recept ženský rozmar rozmar suchý dunst recepty-ženský rozmar buchta ženský rozmar recept na ženský rozmar zenaky rozmar ženský rozmar moučník varecha.sk moučníky řezy kolac rozmar recept na buchtu ženský rozmar ženský rozmar buchta kolač z nazvem zensky rozmar zensky rozmar s jahodami rozmar řezy recept
Suroviny: máslo, žloutek, cukr krystal, droždí čerstvé, mléko, mouka hladká, sůl, kůra citronová, džem meruňkový, bílek, cukr krystal, sůl
Ženský rozmar 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWD2
39 názorů