Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ženský rozmar 2

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 2. 2017 22:37

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 224 kJ / 3 639 kcal
Bílkoviny76,47 g
Tuky158,48 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 427 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy470,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept pochádza z receptov zdedených po mojej mamke. V čase môjho detstva tento jednoduchý a veľmi chutný múčnik bol u nás na stole veľmi často. A tento starý a originálny názov si určite viacerí vybavia v pamäti.

Pridávam ako alternatívu k receptu od cathleen, pridala som do podobných. Odlišuje sa prípravou. Toto cesto je liate a kysne na plechu. Stretla som sa už aj s verziou, kde cesto je robené s práškom do pečiva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

9. 3. 2017 15:44

Veronika.Hrozna: Veronika, myslím, že žiadny predpis EÚ zdravý ľudský rozum nenašrbí. :-D Lekvár bol, je a zostane, nech si to volá každý ako chce. A keď to bola u nás marmeláda do r. 2005, tak je aj od r. 2005. Všetka, nielen z citrusov. A povidla sú povidla. Šmytec. ;-) A máš úplnú pravdu s tým hrabaním. Aspoň ja súhlasím. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 3. 2017 15:18

tejaja: Taky si to sem nemusela dát! Taková pitomost ,opravdu jim v tom EU hrabe! Jen mě skoro trefil šlak !:-//

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 3. 2017 15:15

casino: K tomu není co dodat ,vzhledem k tomu co jsem si přečetla ,tak už lekvár a povidla nejsou ,nebudou a šmytec. :-D:-D:-D Unie nám je zakázala. Budeme mít nějakou nátierku , to jsou koumáci ! Hlavičky ! Kdyby to nebylo tak pitomý,tak se nad tím usměju,takhle je mi jich jen líto!:-//

magdalenka magdalenka

9. 3. 2017 13:45

zizala: :-K

zizala zizala (moderátorka)

9. 3. 2017 12:18

casino: A víte, že mě při psaní napadlo, že být zrovna přítomen, určitě už byste věc uváděl na pravou míru Vy? :-D

casino casino

9. 3. 2017 10:30

zizala:
No, zase jste mě předběhla, grrr...;-):-D
("problém" s názvem je podobný jako u pomazánkového "másla", že)

zizala zizala (moderátorka)

9. 3. 2017 10:22

Veronika.Hrozna: Marmeláda je z citrusů ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 3. 2017 10:09

tejaja: Je to dobré ,vonia to,je to sladké tak je to lekvár! Ja sa s ním nebavím o tom,ako sa chce volať!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 3. 2017 10:07

casino: Džem je s kousky ovoce,marmeláda je z propasírovaného ovoce bez kousků a slupek ! Džem je džem marmeláda je lekvár!:-D

tejaja tejaja

8. 3. 2017 21:23

magdalenka: Magduška, aj u nás je to tak, stále je to lekvár. ;-)

magdalenka magdalenka

8. 3. 2017 21:10

casino: varíme asi džemy a ovocné nátierky. Pokiaľ viem, povidla sú bez pridania cukru, alebo s malým prídavkom. Napr. slivkové. Ale aj tomu u nás hovoríme slivkový lekvár...
A neviem, či je to správne - u nás doma bol jahodový, marhuľový aj malinový, aj hocijaký lekvár...

tejaja tejaja

8. 3. 2017 21:02

casino: U nás je to lekvár. :-D

casino casino

8. 3. 2017 19:50

Veronika.Hrozna: "...aj 8 kíl marhúl..."
tejaja: "Presne takto varím lekváre..."
:-K Dámy, specifikujte co to vlastně vaříte, he ? ;-)
Já mluvím o zavařenině (marmeládě) či o džemu (jam) a vy vaříte patrně povidla:-D:-D:-D
No, připadám si trošku jako s mým kamarádem: prý že za Moravou říkají kosovi a drozdovi stejně - drozd a strakapoudovi říkají stejně jako datlovi, tedy ďateľ :-D

Veronika.Hrozna: Podrobnější popis?
Jak prosté, milá W :-K
Kupte želírovací přípravek (Quittin je OK) a do mrtě dodržte postup který je psaný na každém pytlíčku :yes:

tejaja tejaja

8. 3. 2017 19:08

Veronika.Hrozna: Veronika, to je veľa, preto ti to zoxiduje, Rozdeľ si to na menej, stačí také 4 kg, potom urobíš ďalšie, ;-) Zacukrujem ich a nechám postáť, ale zakryté, aby zbytočne neprichádzali do styku so vzduchom.
Suchý dunst znamená, že zatvorené fľaše , ešte horúce, zabalíš do deky, až kým to nevychladne. Lekváre takto nerobím, fľaše jednoducho otočím hore dnom a je to. Do suchého dunstu dávam tekvicový kompót : https://www.toprecepty.cz/recept/4200-tykvovy-komp...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zensky rozmar ženský rozmar recept koláč ženský rozmar ženský rozmar koláč řezy ženský rozmar recept ženský rozmar rozmar suchý dunst recepty-ženský rozmar buchta ženský rozmar recept na ženský rozmar zenaky rozmar ženský rozmar moučník varecha.sk moučníky řezy kolac rozmar recept na buchtu ženský rozmar ženský rozmar buchta kolač z nazvem zensky rozmar zensky rozmar s jahodami rozmar řezy recept

Suroviny: máslo, žloutek, cukr krystal, droždí čerstvé, mléko, mouka hladká, sůl, kůra citronová, džem meruňkový, bílek, cukr krystal, sůl

TopRecepty.cz

Ženský rozmar 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWD2