Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ženský rozmar 2

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 2. 2017 22:37

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie15 224 kJ / 3 639 kcal
Bílkoviny76,47 g
Tuky158,48 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 427 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy470,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept pochádza z receptov zdedených po mojej mamke. V čase môjho detstva tento jednoduchý a veľmi chutný múčnik bol u nás na stole veľmi často. A tento starý a originálny názov si určite viacerí vybavia v pamäti.

Pridávam ako alternatívu k receptu od cathleen, pridala som do podobných. Odlišuje sa prípravou. Toto cesto je liate a kysne na plechu. Stretla som sa už aj s verziou, kde cesto je robené s práškom do pečiva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 3. 2017 18:45

tejaja: A zacukruješ dopredu,alebo nie?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 3. 2017 18:41

casino: Podrobnější popis by nebyl ? Vidím,že se mám ještě furt na co ptát!!!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 3. 2017 18:36

Tejajka,ja som smaltované vyhodila /svokra v nich marmelády a džemy varila/ a ja mám iba veliké nerezové ! Ja to mám vždy počes varenia na malom horáčiku,ale je fakt ,že v tom obrovskom hrnci mám aj 8 kíl marhúl a trvá dlho než sa to prevarí a počas toho sa to okysličuje.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 3. 2017 18:31

casino: O jahodové a malinové nemluvím ! Jahodová se mi nedaří vůbec strácí jak barvu ,tak chuť a malinová,kterou miluji ,je na tom stejně ,až na to ,že maliny jsou více aromatické,takže se to snese.;-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 3. 2017 18:26

magdalenka: Suchý dunct ???? Čo to je ?:-?

magdalenka magdalenka

7. 3. 2017 21:56

tejaja: :yes:

tejaja tejaja

7. 3. 2017 21:17

magdalenka: Ja som moderná varením iných vecí a trávením voľného času. :-D;-)
casino: Z jahôd lekvár ani džem nerobím, tie zbaštíme. :-D

tejaja tejaja

7. 3. 2017 21:13

Veronika.Hrozna: Podstata je v rýchlosti, aby marhule nezoxidovali. Robím to tak, že privediem marhule k varu v 2 hrncoch a nechám ich pomaly variť aj počas toho, ako z nich odoberám do ďalších dvoch kastrólov na varenie po troške. Zacukrované marhule vždy zakryjem. A robím radšej na 3x ako raz veľmi veľa. Nesmú proste prichádzať dlho do styku s kyslíkom.;-)
K chuti: pozor na kastróly, používam smaltované a nesmú byť obité. ;-)

casino casino

7. 3. 2017 21:06

tejaja: Veronika.Hrozna:
Děláte zavařeniny jako má máti blahé paměti:-)
Meruňková, ta se ještě dala..., ale jahodová za moc nestála;-( o barvě nemluvě:-((
No, já vařím (takřka výhradně džemy, pouze na Sacher dělám "marmeládu") jako magdalenka: tedy se žel. přípravkem a některé druhy i s kys. citronovou, ke fšeobecné spokojenosti :yes: a vařím tůůůze rád, protože to odsýpá :-D
Vařím po 1kg ovoce na střídačku ve dvou litiňácích a za 20 minut je jedna dávka vzhůru nohama zadeklovaná ve skle;-)
Používám drátěné mačkadlo, kastroly mezi vařením neumývám a případnou neplnou sklenku doleji z další várky.

magdalenka magdalenka

7. 3. 2017 20:24

Veronika.Hrozna: doma sme varili ako uvádzate obe, varenie lekváru len s cukrom. Nenávidela som to státie pri sporáku a miešanie a miešanie a fŕkanie a fŕkanie. Som moderná žena - používam Pektogel, postupujem podľa návodu. Marhule umyjem, pokrájam, rozmixujem a dám variť. Potom cukor a želírovací prostriedok podľa návodu, suchý dunct. Tak isto malinový lekvár. Len dulový nepotreboval želírovací prostriedok.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 3. 2017 19:53

tejaja: Ale mne to tmavne a tiež to trošku stratí chuť neviem,kde robím chybu ! Práve teraz som vybrala skleničku lekváru z predminulého roku,ako píše Magdalenka a je vhodný akurát na palacinky/tam ho totiž nevidíš/! Na tento zákusok absolútne nepoužiteľný. Minulý rok marhulky neboli ,takže som nevarila.

tejaja tejaja

7. 3. 2017 19:30

Veronika.Hrozna: Presne takto varím lekváre aj ja, naučila som sa to tiež doma. :-);-) Nepoužívam želírovacie prípravky. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 3. 2017 19:14

magdalenka: Ja varím džem tak,že deň pred varením marhulky zacukrujem a nechám do druhého dňa .Potom nechám pomaličky zovrieť a odoberiem vždy do malého kastróliku za dve žufanky a nechám na sporáku zhustnúť na potrebnú hustotu a postupne nalievam do skleniček. Ak máš lepší recept,sem s ním! :-!

magdalenka magdalenka

7. 3. 2017 12:17

Veronika.Hrozna: toto je predvlaňajší....mám ho v špajzi, tma tam nie je. Nezdá sa mi, že by tmavol. Používam želírovacie prostriedky, mamka varila len s cukrom....celé hodiny a prskalo to. Tak neviem, ako varíš ty...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 3. 2017 11:18

Magdalenka mne sa vždy podarí uvariť krásny,ale časom stmavne a nie je taký krásny,ako tvoj ! Už to potom nevyzerá dobre. Mám ho v pivnici ,ale aj tak tmavne ,a stráca trošku aróma ,nie je to ono. Moja svokra robila nádherný ,ale recept zomrel spolu s ňou. Ten istý prípad malinový džem,nikdy nie je i taký ,ako ho robila moja mama. ;-(

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zensky rozmar ženský rozmar recept koláč ženský rozmar ženský rozmar koláč řezy ženský rozmar recept ženský rozmar rozmar suchý dunst recepty-ženský rozmar buchta ženský rozmar recept na ženský rozmar zenaky rozmar ženský rozmar moučník varecha.sk moučníky řezy kolac rozmar recept na buchtu ženský rozmar ženský rozmar buchta kolač z nazvem zensky rozmar zensky rozmar s jahodami rozmar řezy recept

Suroviny: máslo, žloutek, cukr krystal, droždí čerstvé, mléko, mouka hladká, sůl, kůra citronová, džem meruňkový, bílek, cukr krystal, sůl

TopRecepty.cz

Ženský rozmar 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWD2