Skořicové řezy Almoyshavena
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 983 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,79 g |
Tuky | 117,78 g |
Vláknina | 7,65 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 166,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento koláč pochází ze Španělska, peče se téměř v každé domácnosti a je oblíbeným moučníkem, protože je jednoduchý, chutný a rychlý. Suroviny jsou cenově dostupné a většinou je doma najdete.
podle Takprosto.cc
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2021 15:35
23. 5. 2021 15:32
23. 5. 2021 15:00
5. 9. 2017 12:27
5. 3. 2017 15:20
5. 3. 2017 08:16
Tato sladkost má svůj původ v arabské kuchyni, pochází z oblasti Valencie, konkrétně z městečka Xativa. Dříve se připravoval jen o postním čtvrtku. Jeho název ve valencijštině je almoixàvena (čte se almojšávena) nebo také monjavina.
5. 3. 2017 07:46
4. 3. 2017 23:07
4. 3. 2017 20:38
4. 3. 2017 18:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 6 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 16 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 20 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: trhací buchta skořicová skoricove rezy španělský skořicový koláč skořicový koláč almoyshavena španělské řezy skořicové těsto španělsko skořicový koláč skořicové mraky odpalované těsto se skořicí španělská buchta španělská trhací buchta s jablky španělská skořicová buchta arabske řezy skořicový koláč z odpalovaného těsta kynutý skořicový chlebíček skořicovy rez rychly recept mraky řezy skořicové mraky recepty buchta skořicové mraky takprosto.cc
Suroviny: voda, máslo, olej, mouka hladká, sůl, vejce, cukr krupice, skořice mletá
Skořicové řezy Almoyshavena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0jkX
10 názorů