Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královnina polévka

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 135 min

135 min (135 min příprava)

10. 6. 2009 06:43

Suroviny

Porce: 12 až14 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 651 kJ / 2 546 kcal
Bílkoviny24,84 g
Tuky244,55 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 149 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy58,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

ktéto polévce se také hodí knedlíčky z drůbežího masa.250g drůbežího masa nasekáme na drobno a smícháme se 100 g strouhanky,1 celým vejcem, solí a pepřem.Vodu uvedeme do varu. Tvoříme knedlíčky a vaříme 15 min

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

HankaPu HankaPu

17. 8. 2009 21:02

Moc dobrá polévka, taková jemná, máslová...:yes::yes: +

Bibinka Bibinka

12. 6. 2009 22:36

Drakanko, já osobně jsem moc ráda, že jsi na to přišla sama, jsi šikovná a radost mám i z toho, že se ti tu s náma líbí:-)nám všem se tu taky líbí a jsme tu spokojení.;-)

drakanka

12. 6. 2009 20:33

Milé dámi opravdu nikdo mě nenutil abych ten recept měnila jen jsem si sama uvědomila že by mi asi nechutnali dva vývari v jedné polévce ;-) ps: moc se mi mezi vámi líbí :-))

Jikotka Jikotka

12. 6. 2009 10:49

Recept je velice zajímavý,já dělám polévku z kuřecích koster a docela běžně k nim přihodím třeba kosti z vepřových kotlet,nebo ořezané zbytky hovězího a vzniká vynikající chuť.Když se přidá zelenina, kterou vařím zvlášť nemá taková polévka chybu :-p:-p:-D

Iljusa Iljusa

12. 6. 2009 06:57

AnnaC - nikdo Drakanku nenutil, aby recept změnila. To že jsem jí zeptala, zda by nestačil jen vývar slepičí, snad není trestné :-(Pokud jste četla pořádně můj komentář, recept jsem pochválila, ráda jej i ozkouším, ale mám za to, že vývar ze slepice má svojí specifickou chuť a vývar hovězí se v něm totálně ztratí. Totéž si myslím o Srbské verzi, kde si absolutně nedovedu představit chuť slepice a jehněčího. Mé chuťové buňky by z toho měly asi totální "hokej" .Právě zkušenost s vařením slepičího vývaru mě dovedla k tomuto názoru. Toť vše a více se nehodlám k tomuto vyjadřovat.;-)

AnnaC

11. 6. 2009 17:36

Myslím, že Drakanka neměla recept opravovat.Našla jsem ve Velké kuchařce od Marie Janků Sandtnerové recept na Královskou polévku a v ní je vývar z drůbežího a teleciho masa.Je dost podobný této.A v Srbské kuchyni je obdobná polévka- vývar ze slepičího a jehněčího masa.Nevím, zda Iljusa a Bibinka polévku vyzkoušely,než jí vytkly kombinaci vývarů.

AnnaC

10. 6. 2009 09:53

Ke kombinaci slepičího a hovězího vývaru chci sdělit, že to asi není tak špatný nápad.V mém okolí se často tento vývar připravoval jako svatební a hodová polévka.

Bibinka Bibinka

10. 6. 2009 09:36

Jo,jo Blani, to je svatá pravda, vždyť ze slepice je vývar sám od sebe tak silný(skoro až moc), že přidání čehokoliv to jen znásobuje a tak je dobře, že jsi to zlikvidovala. Jinak polévek není nikdy dost, jak tady říkáme s těmi, co jsou na polévky zatížení;-):-D

drakanka

10. 6. 2009 08:24

Ahojky Iljuso ano máš pravdu že je to škoda do slepičí polévky přidávat ještě hovězí vývar hned to změním cose týče balíčku jednáse o mrkev+celer+petržel+cibule....:-) ps:moc děkuji za připomenutí za ten vývar:-8

Iljusa Iljusa

10. 6. 2009 06:57

Blani, prosím tě, nedá mi to, ale zdá se mi zcela zbytečné do slepičího vývaru přidávat hovězí vývar. Myslím, že se slepice krásně vyvaří, masa je na kvalitní vývar z 1 ks dost. Je škoda ničit vůni slepičího vývaru vývarem hovězím. Jinak recept se mi velice líbí, jsme polévková rodina. Ráda ozkouším ;-)Ještě bych upřesnila pojem "balíček do polévky", beru, že je to pravděpodobně mrkev+celer+petržel+cibule....:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z bažantí slepice svatební polévka polévka z jehněčího polevka z jehněčího masa silný slepičí vývar jehněčí maso/polévky jehněčí polévka kvalitní slepičí vývar svatební polévka recept svatební vývar bibinka polévky královnino kuře recept kvalitní polévka kvalitní slepici polévka srbské svatební recepty hodová polévka polévka s drůbežími knedlíčky recepty polevka z jehněčí bažantí královska polevka polévky jehněčí

Suroviny: slepice, polévková zelenina, smetana ke šlehání, máslo, mouka hladká, žloutek, víno bílé suché

TopRecepty.cz

Královnina polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98N8