Královnina polévka
Suroviny
Porce: 12 až14 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 10 651 kJ / 2 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,84 g |
Tuky | 244,55 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 149 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 58,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
ktéto polévce se také hodí knedlíčky z drůbežího masa.250g drůbežího masa nasekáme na drobno a smícháme se 100 g strouhanky,1 celým vejcem, solí a pepřem.Vodu uvedeme do varu. Tvoříme knedlíčky a vaříme 15 min
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2009 21:02
Moc dobrá polévka, taková jemná, máslová... +
12. 6. 2009 22:36
Drakanko, já osobně jsem moc ráda, že jsi na to přišla sama, jsi šikovná a radost mám i z toho, že se ti tu s náma líbínám všem se tu taky líbí a jsme tu spokojení.
12. 6. 2009 20:33
Milé dámi opravdu nikdo mě nenutil abych ten recept měnila jen jsem si sama uvědomila že by mi asi nechutnali dva vývari v jedné polévce ps: moc se mi mezi vámi líbí
12. 6. 2009 10:49
Recept je velice zajímavý,já dělám polévku z kuřecích koster a docela běžně k nim přihodím třeba kosti z vepřových kotlet,nebo ořezané zbytky hovězího a vzniká vynikající chuť.Když se přidá zelenina, kterou vařím zvlášť nemá taková polévka chybu
12. 6. 2009 06:57
AnnaC - nikdo Drakanku nenutil, aby recept změnila. To že jsem jí zeptala, zda by nestačil jen vývar slepičí, snad není trestné Pokud jste četla pořádně můj komentář, recept jsem pochválila, ráda jej i ozkouším, ale mám za to, že vývar ze slepice má svojí specifickou chuť a vývar hovězí se v něm totálně ztratí. Totéž si myslím o Srbské verzi, kde si absolutně nedovedu představit chuť slepice a jehněčího. Mé chuťové buňky by z toho měly asi totální "hokej" .Právě zkušenost s vařením slepičího vývaru mě dovedla k tomuto názoru. Toť vše a více se nehodlám k tomuto vyjadřovat.
11. 6. 2009 17:36
Myslím, že Drakanka neměla recept opravovat.Našla jsem ve Velké kuchařce od Marie Janků Sandtnerové recept na Královskou polévku a v ní je vývar z drůbežího a teleciho masa.Je dost podobný této.A v Srbské kuchyni je obdobná polévka- vývar ze slepičího a jehněčího masa.Nevím, zda Iljusa a Bibinka polévku vyzkoušely,než jí vytkly kombinaci vývarů.
10. 6. 2009 09:53
Ke kombinaci slepičího a hovězího vývaru chci sdělit, že to asi není tak špatný nápad.V mém okolí se často tento vývar připravoval jako svatební a hodová polévka.
10. 6. 2009 09:36
Jo,jo Blani, to je svatá pravda, vždyť ze slepice je vývar sám od sebe tak silný(skoro až moc), že přidání čehokoliv to jen znásobuje a tak je dobře, že jsi to zlikvidovala. Jinak polévek není nikdy dost, jak tady říkáme s těmi, co jsou na polévky zatížení
10. 6. 2009 08:24
Ahojky Iljuso ano máš pravdu že je to škoda do slepičí polévky přidávat ještě hovězí vývar hned to změním cose týče balíčku jednáse o mrkev+celer+petržel+cibule.... ps:moc děkuji za připomenutí za ten vývar
10. 6. 2009 06:57
Blani, prosím tě, nedá mi to, ale zdá se mi zcela zbytečné do slepičího vývaru přidávat hovězí vývar. Myslím, že se slepice krásně vyvaří, masa je na kvalitní vývar z 1 ks dost. Je škoda ničit vůni slepičího vývaru vývarem hovězím. Jinak recept se mi velice líbí, jsme polévková rodina. Ráda ozkouším Ještě bych upřesnila pojem "balíček do polévky", beru, že je to pravděpodobně mrkev+celer+petržel+cibule....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 12 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 28 minutami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 9 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 9 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 10 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Trvanlivý krém s moučnou kaší využijeme při plnění řezů nebo cukroví. Poradíme, jak na něj a jakou mu dát příchuť
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: polévka z bažantí slepice svatební polévka polévka z jehněčího polevka z jehněčího masa silný slepičí vývar jehněčí maso/polévky jehněčí polévka kvalitní slepičí vývar svatební polévka recept svatební vývar bibinka polévky královnino kuře recept kvalitní polévka kvalitní slepici polévka srbské svatební recepty hodová polévka polévka s drůbežími knedlíčky recepty polevka z jehněčí bažantí královska polevka polévky jehněčí
Suroviny: slepice, polévková zelenina, smetana ke šlehání, máslo, mouka hladká, žloutek, víno bílé suché
Královnina polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98N8
10 názorů