Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 010 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,25 g |
Tuky | 151,84 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 762 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 243,14 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 3. 2017 20:54
14. 3. 2017 11:12
Děkuji, už to mám opsáno
Opravdu dáváte skoro 10% octa (neředěný - 8%ní)
hlh:
I vy filuto neregi, že vy jste se trošičku přechytračili, he
No, možná ale líp, než kdyby napsali o tom jednookém mezi slepými, že
13. 3. 2017 23:26
13. 3. 2017 23:15
2,5 kg vypeckovaných švestek (nejlépe přešlých mrazem) umlít a vařit s 250 ml octa dohusta, nechat stát. Druhý den přidat asi 40 dkg cukru a opět vařit do husta, horké plnit. Pokud jsou švestky opravdu hodně sladké, množství cukru se může přiměřeně snížit. Nejlepší jsou klasické staré malé švestky (ty, co leckde chytají šárku )Letos chci část octa nahradit balsamikem - jen jako pokus
13. 3. 2017 22:48
Povidla jsme kdysi dááávno doma vařívali, pak jsme dostávali od příbuzných z kotárů a poslední roky používám kupovaná (přislazovaná) a chutnají mi víc, než ta domácí. Jen jednou jsem koupil přímo od výrobce povidla dělaná tak jak se dělala kdysi a vrátil jsem se k HAMÉ (přiznávám, že i kvůli ceně produktu). Pokud je hodlám použít např. navrch na vdolečky, tak je nechám pár dní oddeklovaná, že aby zhoustla
hosta: radiator:
2013 jsem vysadil asi 60 trnek (na sušení) letos bych už mohl sklidit pár košů švestek...
Dejte mi sem, prosím, odkaz na rcp na domácí povidla podle vašeho gusta (předpokládám, že budou s octem) a já je na podzim udělám
Uvaříme, vyzkoušíme, porovnáme a uvidíme...
Těch pár měsíců do sklizně uteče jak domácí povidla, že
(prošel jsem zdejší rcp na "povidla" a až na pár výjimek se už podle obrázků jedná spíše o urážku švestkových povidel)
No, uznávám ale, že tento rcp se mi líbí a vyzkouším ho dřív než do švestek
13. 3. 2017 20:51
13. 3. 2017 20:46
13. 3. 2017 20:34
...ale čemu všemu se asi dnes říká "domácí švestková povidla", he
13. 3. 2017 20:04
13. 3. 2017 18:56
13. 3. 2017 18:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 9 minutami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 30 minutami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 57 minutami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 3 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 3 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 4 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tvarohova napln do strudlu štrudl s tvarohovou náplní naplne do strudlu strudl s tvarohem a povidly náplň do štrůdlu povidlovo tvarohový koláč štrůdl s tvarohem tvarohová nápln do štrúdlu štrůdl s marmeládou štrůdl s tvarohem a švestkami tvarohová štrudl strudl se svestkami a s tvarohem recepty tvaroh a povidla štrudl s s povidlím naplne na štrůdl štrůdl náplně recepty štrudl z tvarohem nejlepsi tvarohova napln do strudlu recept na štrudl pudink tvaroh štrůdl s povidlím
Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, sůl, voda, vejce, olej slunečnicový, máslo, tvaroh plnotučný, cukr vanilkový, cukr krupice, vejce, kůra citronová, pudink vanilkový, povidla švestková
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEMv
26 názorů