Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sacher jemný ze strouhanky

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

18. 3. 2017 17:30

Suroviny pro 12

12

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 679 kJ / 2 791 kcal
Bílkoviny70,52 g
Tuky180,96 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 1,29 g
Sůl3,26 g
Sacharidy216,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto je lehounké i když je v něm dost čokolády, není hutné a dort je vynikající.

Kvalita dortu se odvíjí od kvality strouhanky, takže kupovanou z krámu, kde ji dělají i z kyselého chleba, tak tu opravdu ne. Polevu dávám tuto, ale čokoládu do smetany nalámu na dílky, nestrouhám. Dnes jsem dělala ze zbytků umletých polámaných keksů a ubrala trochu cukru na 60 g.

https://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 1. 2019 10:56

casino: Žádná poleva z toho odvaz neudělá, ale sto lidí, sto chutí. Také nemusím rakouský bramborový salát, ale jsou i jiná gastronomická povyražení, která se v Rakousku rozhodně vyplatí spapat! :-D

casino casino

13. 1. 2019 23:50

Veronika.Hrozna:
No jo no, taky z něj nejsem bůhvíjak vodvázanej ;-) a si myslím, že Metternich musel mít nejspíš absťák :-D a teprve posléze ta POLEVA :yes: z tý přizdrcnutý buchty udělala jakýs takýs DORT, že :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2019 22:32

casino: Já měla pravý Sacher několikrát a několikrát si myslím, že mě několikrát nenadchnul ! Možná někdo bez něj nemůže žít,ale já to určitě nejsem. :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2019 22:13

casino: Ta bude jistě dobrá , ale to už je nad mé chabé kuchařské dovednosti. Piškoty kulaté od mondelezu nepoužívám, nevím jak jsou sladké. Ty od Opavie byly fajn, tyhle od mondelez už nekupuji. Tu čokoládu na vaření opravím a dám tam prostě hořkou čokoládu, 50 a více procentní! Chápu, že by mohl někdo koupit obyčejnou na vaření a efekt by byl ztracen !

casino casino

13. 1. 2019 22:05

Veronika.Hrozna:
Taky neznám..., myslel jsem obyč. kulaté dětské piškoty:-)
Sacheru jsem se před lety intenzivně věnoval... Xkrát jsem mou tvorbu porovnával s originálem (stálo mě to majlant:-) ale šlo mi především o onu specifickou polevu. Nejvíce se jí podobá zde tato: https://www.labuznik.cz/recept/cokoladova-poleva-n...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2019 21:54

Veronika.Hrozna: Nemyslel jste náhodou "ty" piškoty od mondeléz, že v nich není cukr? Nevím to , protože je nekupuju.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2019 21:47

casino: V piškotech není cukr ?:-?:-? Nebo jsem špatně četla, jako obvykle?:-) Já používám čokoládu na Sacher hořkou 76% ? Ta opravdu není sladká! Na vaření, je jenom napsána v receptu , ale každý si může vybrat , stačí i 50% ale kvalitní, jak jsem psala. Těsto je opravdu kypřejší než u ostatních Sachrů, co jsem pekla. Nám ten Sacher chutná , možná i někomu jinému bude chutnat, když ho upeče, proto jsem sem dala recept.:-)

casino casino

13. 1. 2019 21:33

"Sacher jemný ze strouhanky"
Veronika.Hrozna:
Přít se nebudu, ale co to tady račte nacvičovat? :-K
Množství cukru? Pokud vám v piškotech vadí to nula nula nic, tak ho v rcp uberte a na pečení dejte čokoládu jinou než na vaření ;-)

"Těsto je lehounké i když je v něm dost čokolády,..."
"Sacher"?
No, už z podstaty, není lehounký, že :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2019 19:58

Jaromira18: Jestli máš méně sladký meruňkový džem, tak použij ten ! Já mám takový méně sladký od mé dcery, ta ho umí uvařit líp než já a na tento dort vždycky pár džemů dostanu. Ona si vezme " pár kousků" dortu do krabičky na výměnu. :-D:-D:-D Nech ho odležet do druhého dne!<3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2019 19:45

casino: Já strouhanku z rohlíků , ale už ji teď neproseju , protože jsem navzdory receptu zjistila, že je lepší neprosátá., dort je kypřejší . Z piškotů nepeču ten cukr a sladkost v nich překryje chuť té kvalitní čokolády! Je to na mne moc sladké, v tomhle dortu nám to nechutná , ten máme rádi méně sladký, ale o to víc čokoládový. A když jsem ve velmi rozmařilé náladě, tak polevu dělám z té nejlepší hořké čokolády , kterou seženu ! Ale jinak piškoty , při pečení používám velmi často na jiné zákusky a nepečené kuličky.

casino casino

13. 1. 2019 15:33

"80 g strouhanky jemné, prosáté (ne z obchodu, ale umleté ze sucharů)"
No, M.J.Sandtnerová a já:-D přidáváme umleté dětské piškoty :yes:

Jaromira18 Jaromira18

13. 1. 2019 14:58

Ráda peču dorty, vypadá báječně,co nejdřív ho upeču.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty ze strouhanky pečeme ze strouhanky zbylá strouhanka piškot že strouhanky dort z chlebové strouhanky pečení ze strouhanky dezert ze strouhanky moučník ze strouhanky buchta se strouhankou z rohliku recept buchta ze strouhanky buchta se struhankou buchta ze strouhanky piškot že strouhaky piškot se strouhankou piškot sacher dezerty že strouhanky strouhanka recepty jakou metlou slehat piskot sacher recept pokrmy ze strouhanky

Suroviny: čokoláda, máslo, vejce, cukr krystal, cukr písek, strouhanka, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilinový, džem meruňkový

TopRecepty.cz

Sacher jemný ze strouhanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnGQ