Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionové rizoto

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

19. 3. 2017 03:03

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nutriční hodnoty

Energie455 kJ / 109 kcal
Bílkoviny3,51 g
Tuky0,78 g
Vláknina6,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy19,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

25. 3. 2017 00:54

casino: Uponka mi připadá vhodnější název, on se fakt upíná k lecčemus. Jak vznikl kondrhel, to je mi záhadou. Beru to, jak to je.

casino casino

24. 3. 2017 20:52

No, u nás se popenci https://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec_obecn%C3%BD říká "uponka" a také to málokdo zná:-)
M.j. jej dávám takřka celoročně do bílé polévky z uzeného masa :yes:

tejaja tejaja

24. 3. 2017 20:20

janky3: :-D:-D Tak to by ma nebolo napadlo. Ale super, že si si spomenula. :yes:

janky3 janky3

24. 3. 2017 20:17

tejaja: Hurá, vzpomněla jsem si a už doplnila. Zelená petrželka to byla!

janky3 janky3

24. 3. 2017 18:20

1974andrea: Moje obě babičky žily i narodily se v jižních Čechách. Jedna v Hošticích u Volyně a pak od jednadvaceti v Ražicích. Druhá zase v Písku. Vzpomínám si, že jsme na zahradě v Písku o Velikonocích hledaly se sestrou kondrhel do nádivky. Že je to popenec, jsem si našla až jako dospělá v atlasu rostlin. Kde kdo si myslil, když jsem mu řekla, že do velik nádivky dávám kondrhel, že tam dávám kontryhel, což je sice také léčivka, ale kondrhelovou chuť nenahradí. Babička do nádivky strouhala citronovou kůru a jednou jsem ji tam nedala a nebylo to ono. Také už tahám očima z hlíny kopřivy, aby bylo dost do nádivky. A snad do té doby vyroste i kondrhel. Jedny Velikonoce dokonce už kvetl. Tak šel do nádivky i s kvítky.
A když už jsem u kvítků, dosela pěkné je natrhat do rýže květenství pažitky, roztrhat je na jednotlivé kvítky a společně s petrželkou a kouskem másla zamíchat do rýže. Nebo jen ozdobit talíř. Laďka

1974andrea 1974andrea

24. 3. 2017 16:34

janky3: Konečně někdo, kdo zná kondrhel :-D :yes:. U nás se mu tak taky říká a málokdo zná popenec pod tímto názvem a vždycky na mě kouká, co že to tam dávám. Díky ;-)

tejaja tejaja

24. 3. 2017 07:11

janky3: ;-) Tiež mám rada bylinky. Na balkóne pestujem pažitku, cesnakovú pažitku, tymián, bazalku, majorán, šalviu, saturejku, mätu. V záhrade petržlen, estragon a mätu. A nemám rada presne to, čo ty. :-);-)

janky3 janky3

24. 3. 2017 02:28

Také rádi používáte do vaření bylinky a koření? Já ano. Takový čerstvě umletý pepř je o moc lepší, než vyčichlý mletý, jenž se prodává. A majoránka! Já si ji pěstuji na záhonu, a některé léto jsem ji stříhala 4-5x. Potřebuji jí množství, protože ani bramboračka nebo gulášovka, zabijačková či falešná zabíjačková polévka by bez majoránky byla jak tělo bez duše.
A libeček, ten ochutí každou polévku. I do brambor a rýže ho dávám. Oregáno zase do těstovin . Bazalku k mozarelle a rajským, s balzamico octem, pepřem, olivovým olejem. Když se to pěkně rozleží, je to fakt bašta . Do velikonoční nádivjy zase pažitka, mladé kopřivy a popenec ( říkáme mu Kondrhel) Na druhé straně nemám ráda zelený koriandr, římský kmín muškát.

tejaja tejaja

23. 3. 2017 20:18

janky3: :-D;-) Až si spomenieš, potom doplníš. ;-)

janky3 janky3

23. 3. 2017 20:07

tejaja: Tak nakonec jsem ty hrsti odstranila, neboť si myslím, že asi nejsou důležité, když mě nenapadá, co to může být. Prozkoumala jsem obrázek a slovo po slovu a nic. Kdybych já si zapsala ingredience, když něco vymyslím. Ale psala jsem to druhý den, a " ruřiho" hrsti tam asi patřily, ale vůbec nevznikne škoda, když tam nebudou. Zdraví Laďka J.

casino casino

21. 3. 2017 06:54

janky3:
Jj, máte recht, blbě jsem četl;-(
No, ač palcování nepoužívám, tak tentokrát jsem si pod ten komentář nadělil jeden :no:
Omlouvám se

janky3 janky3

21. 3. 2017 01:20

tejaja: Omlouvám se, ale sama si teď nevzpomenu. Už jsem nad tím usínala a nevšimla jsem si toho. Když dvě hrsti, musí to být něco drobného. Ještě podumám, a pak to opravím. Jeden druh po druhém, podle toho, jakou dobu ta která zelenina potřebuje, aby pak byla všechna na zkus. Po šalotce mrkev, pak kapii, vodnici...poslední rajče.:-K

janky3 janky3

21. 3. 2017 01:01

cekrops: Ano, natur rýže se může vařit nepropláchnutá.

janky3 janky3

21. 3. 2017 00:58

casino: Kdybyste četl pořádně, tak byste věděl, že natur rýže se vaří 35 minut, ale nakonec jsem jí těch 5 minut přidala, neboť byla stále nedovařená. 40 minut je akorát.

casino casino

19. 3. 2017 12:54

cekrops:
No, to je otázne:
Když nepropláchnete, tak můžete tvořit risotto:yes:
...a když propláchnete, můžete mít zaděláno na rizoto:-D
Ale avšak podle rcp: " Vaříme 40 minut. " spíše uvaříte skoro rýžovou kaši a v tom případě bych neproplachoval, že :-p:-):-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žampionové rizoto rizoto se zampiony žampionové rizoto recepty žampionove rizoto recept rizoto s žampiony recept žampionové rizoto žampionove recepty risoto zampionove risoto žampionové rizeto recept na žampionové rizoto žampionový rizoto žampionové rizito risoto se žampiony rizeto se zampiony kondrhel žampionové rozoto rizoto ze žampiony zampionove ryzoto rizoto žampionové

Suroviny: rýže lagris, olej olivový, máslo, vegeta, mrkev, cibule šalotka, žampióny, brukev řepák vodnice, celer řapíkatý, kapie, rajče, česnek, petrželka, koření houbová variace, pepř mletý, sůl, koření na grilovanou zeleninu

TopRecepty.cz

Žampionové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kL3