Falešná ovarová polévka s kroupami
Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 145 kJ / 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,13 g |
Tuky | 8,01 g |
Vláknina | 26,85 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 175,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/falesna-ovarova-pole.... K přípravě využijeme vývar z vařeného uzeného masa, který nám zůstane třeba při přípravě čočky s masem, jako třeba u receptu na Bylinkovou čočku se špenátem a rajčaty http://www.mojetara.cz/recipe/bylinkova-cocka-se-s...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2017 06:05
5. 1. 2017 00:20
5. 1. 2017 00:17
5. 1. 2017 00:16
Vše se vaří v jednom kotli; troška bílé polévky se použije k ovaru do vejmrdy (název patrně z Čech), posléze se ve vývaru ovaří tlačenky, jitrnice, jelita a do vývaru se vývarem opláchne nádobí (lavory, vaničky) od prejtů. Část bílé polévky se rozdá s výslužkou a do zbytku se rozmíchá část krvavé obcházky (jelitový prejt pečený v brutvanu) povaří se to a máme velmi žádanou černou zabíjačkovou polévku
5. 1. 2017 00:11
4. 1. 2017 19:53
4. 1. 2017 18:59
Zabíjačková ovarová je pouze silný vývar z vepřového masa, bez jakékoliv zeleniny. A do vývaru jsou vloženy uvařené velké kroupy, někdy i kousky masa.
A prdelačka je zase voda, v níž se vařila jelita - její hustota záleží na tom, kolik jelit při vaření popraská.
4. 1. 2017 10:18
"vařené uzené vepřové maso," "využijeme vývar z vařeného uzeného masa,"
Mně to přijde spíše jako pravá, nefalšovaná "Polévka z uzeného" Pokud tedy slůvko "uzené" v postupu není dílem nějakého zlovolného šotka
No, možná ale je to mou pomýlenou představou o ovarové polévce
Jóóó, dát tam místo "uzeného" (a krup) kus jelita, tak to by byla polívčička, Sice falešná, ale už skoro pravá prdelačka, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 23 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 47 minutami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 53 minutami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 1 hodinou
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Makové houstičky podle Josefa Maršálka jsou tmavší a aromatičtější díky chlebové mouce
Dušený špenát může být pochoutkou: Stačí přidat správné množství česneku a cibule a dochutit slaninou
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Další recepty
Tématické fráze: ovarová zabíjačková polévka recept falešná prdelačka veprova polevka s kroupami polévka z tlačenky ovarova polevka z jelita polévka z ovaru ovarová polévka ovarová polévka z jitrnice vepřovy vyvar s kroupami černá polévka z jelita ovarová polévka s kroupami ovarová polévka z jelit vývar z ovaru polévka z vepřového masa s kroupami bílá zabíjačková polévka recept prdelacka s kroupami polevka s kroupami pečené krvavé kroupy kroupy střední jak se vaří černá polévka s kroupami
Suroviny: maso vepřové, vývar zeleninový, maso vepřové, mrkev, petrželka kořenová, celer řapíkatý, kroupy, česnek, pepř, sůl, majoránka, pepř, bageta, máslo, petržel
Falešná ovarová polévka s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v69M
8 názorů