Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé preclíky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 6. 2009 17:38

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 720 kJ / 3 040 kcal
Bílkoviny71,03 g
Tuky120,55 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 206 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy409,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Georgina111 Georgina111

16. 11. 2020 20:28

magdalenka: dekuji moc

magdalenka magdalenka

16. 11. 2020 18:34

Georgina111: . Sušené býva obyčajne 7 g balenie, obyčajne ho dám na 500 g múky. Stačí zamiešať do múky. Cesto s ním kysne pomalšie ako s čerstvým, ale v tomto recepte nejde o nejaké extra ľahké nadýchané cesto. Tak si myslím, že v pohode vykysne - či bude zamiesené ručne alebo v domácej pekárni. Len pozor na záručnú dobu u droždia. Nech sa ti darí!

Georgina111 Georgina111

16. 11. 2020 17:54

magdalenka: a jak bych jeste poprosila? V peceni s drozdim jsem novacek. Musim ho dat prvni do vody napenit nebo ho jen tak prisypu? Dekuji

magdalenka magdalenka

15. 11. 2020 16:07

Georgina111: nie som autor receptu, ale odpoviem. Sušené droždie je možné s úspechom použiť všade, kde droždie čerstvé.

Georgina111 Georgina111

15. 11. 2020 15:27

Ahoj zkousel prosim vas nekdo recept se susenym drozdim? Bydlim v zahranici a cerstve tu nesezenu. Dekuji za rady

tesi4

30. 3. 2020 21:34

Preclíčky jsou úžasné :-D jiné už dělat nebudu :yes::yes::yes:

ZUZANA

10. 5. 2017 16:03

No tak preclíčky jsou úplně úúúžasný :-D myslím že je zítra budu muset péct ještě jednou :-):-K

Zdeněk

24. 8. 2014 20:18

Skvělý recept. Už jsem pekl dle těchto poměrů několikrát a vždy super!
Přidám malá vylepšení:
1. do mouky pro pikantnost zamíchám čerstvě mletý pepř, trochu uzené papriky a adžiky
2. místo kombinace máslo/hera používám už poněkolikáté pro někoho možná vražednou kombinaci sádlo/olivový olej v různých poměrech, ovšem v celkové hmotnosti vždy oněch 150g.
Obojí myslím velice obohatí chuť výsledku. :-)

kudlova3 kudlova3

8. 6. 2013 10:22

:yes::yes::-K

sunny.sofi sunny.sofi

7. 6. 2013 19:31

Opravdu bezva recept na preclíky, je to několikátý, který zkouším, a opravdu nejlepší. Doporučuji všem, jiný už hledat nebudu.:yes::-p:yes: +4
Jen místo másla jsem dala rovnou 150 g hery a bylo to v pohodě;-):-))
Dovoluji si přidat fotečky.

Daniela

3. 4. 2013 16:08

Dcera chtěla dělat preclíky, tak jsme objevily tento recept. Vyzkoušely ho - a je opravdu skvělý. Preclíky byly krááásně křupavé uvnítř lahodné. Dnes chci dceru překvapit a jdu zadělat sama..až se vrátí z gymnastiky, budou ještě teplé...:yes::yes::yes:
Jen pro úplnost - z lenosti jsme mléko ani heru s máslem neohřívaly - řekly jsme si - pekárna to ohřeje a taky jo.. takže mléko z krabice a heru v klíďo z lednice...ale pro ruční míchače bych si to předehřála..:-))

piribidi

25. 11. 2012 09:13

Nejlepší recept co tu je, vždycky ho ale musím hledat protože pod preclíkama mě ho to nenajde...:-))

janaka janaka

26. 1. 2011 16:26

baro ž píšu v receptu, že to jde i bez ní!!!!!!!!!!! tak příště čti pořádně. Jinak tohle je těsto po babičce a ta taky žádnou pekárnu neměla;-):-K:-K:-!

bara ž

26. 1. 2011 15:58

plbost co třeba kdiž někdo nemá pekárnu hmm:-/ :no:

Jana Suchánková

27. 9. 2010 19:20

Dnes je podle Vás dělám po druhé a jsou výborný i když nemám tu pekárnu tak se to v pohodě zvládne i bez ní :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vyborné domací preclíky preclíky recept preclíky recept výborné těsto na preclíky pečení preclíku pečeme precliky testo na precliky jak od babicky recept na preclíky nejlepsi precliky precliky preclíky z bramborového těsta dobré preclíky domácí preclíky výborné preclíky preclíky z hery křupavépreclíky křupavépreclíky krupave preclicky preclíky bez droždí celozrnné preclíky

Suroviny: mléko, máslo, tuk hera, sůl, cukr, mouka hladká, droždí čerstvé, mák, sůl hrubá, vejce

TopRecepty.cz

Křupavé preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KORl