Morek na topinku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 563 kJ / 852 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,90 g |
Tuky | 82,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2017 19:57
Asi jem konzervativní a přízemní, ale stejně je nejlepší morek horký na obyčejném, čwském chlebu. Topina kdysi vyzkoušena, není to (z mého pohledu) ono.
14. 1. 2017 15:31
casino: vďaka za link, sme tu celá partia milovníkov funerálno-morbídnych receptov, niektoré sa nedajú uverejniť, no ani jeden z nás si nevie predstaviť, napr. mozoček, servírovaný v ko...sti . Inak , súhlasím s vami, na skvelý vývar a ešte lepší lepší špik je treba kosti "variť ", lepšie povedané pobublinkovávať aspoň 4 hod., možno aj viac. Inak odkaz aj pre vás , na špikových kostiach som ešte nikdy v živote nenašla ani kúsok mäsa.
14. 1. 2017 14:32
cecilka:
No, ty kokotky nejsou žádná sláva a je to spíše taková funerálně-morbidní záležitost, vhodná do společnosti recesistů k podávání např. Hlemýžďů po gaskoňsku (z burgundských by vyteklo máslo) nebo morkové žemlovky (druhá fotečka tady: http://www.labuznik.cz/recept/morkova-zemlovka/
Nařezané kosti si vybírám u řezníka a po uvaření vývaru (vařím minimálně 4 hodiny a ne pouze slabou hodinku jako některé, nejen zdejší, hvězdy) je vydrhnu kartáčem a ještě vybělím varem v octové vodě
No, ty kokotky nejsou žádná sláva a je to spíše taková funerálně-morbidní záležitost, vhodná do společnosti recesistů k podávání např. Hlemýžďů po gaskoňsku (z burgundských by vyteklo máslo) nebo morkové žemlovky (druhá fotečka tady: http://www.labuznik.cz/recept/morkova-zemlovka/
Nařezané kosti si vybírám u řezníka a po uvaření vývaru (vařím minimálně 4 hodiny a ne pouze slabou hodinku jako některé, nejen zdejší, hvězdy) je vydrhnu kartáčem a ještě vybělím varem v octové vodě
14. 1. 2017 09:49
casino: A ako ich vyrábate? Máte na to špeciálne náradie? Ja totiž, napríklad, vendriho šubrovicu s pošúrkami, musím aj podávať, no najprv zapekať v keramických miskách. Ale inak , súhlasím s vami, že špik, nie špek !!!! je najlepší na hriankach a bez kosti.
12. 1. 2017 18:14
Hell.: u nás to samý nedávno jsem koupila morkovou kost kvůli receptu od Elizy na pečený morek...manžel ji musel rozřezat na pile - prodali nám ji celou. Skončila v manželově oblíbené polévce, morek si vybral lžičkou jen tak, na mls. Do trouby nedoputovala, ač tam (pro úpravu v ní) byla původně koupená
12. 1. 2017 18:06
Nemám pažádnou šanci dostat morkové kosti i s morkem až do trouby.. Ale recept je úžasnej už u čtení, mňam!
12. 1. 2017 16:49
casino: mam to nejak opravit? Nenapada mi jak?
12. 1. 2017 16:48
12. 1. 2017 15:39
"Morkové kosti na topinku"
No, na topinku dávám raději jen morek a z morkových kostí mám kokotky
No, na topinku dávám raději jen morek a z morkových kostí mám kokotky
12. 1. 2017 15:27
No - prázdné je pak dávám psíkovi, o morek je u nás boj - a takhle vylepšený - parádní
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 11 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 4 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: morek z kostí recepty morek z kosti morek morek recept morek recepty co obsahuje morek morek z kostí recept pečený morek recept morek co je morek morek uprava morková pomazánka špik z kosti morek s topinkou k jidlu morek z kosti kostní morek úprava morkových kostí recept morek z kosti pomazanka morkova jak připravit morkové kosti
Suroviny: kost hovězí morková, sůl, pepř, česnek, cibulka jarní, máslo, chléb, pažitka
Morek na topinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/No18
10 názorů