Moumelich z Podještědí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 685 kJ / 1 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,50 g |
Tuky | 78,83 g |
Vláknina | 22,66 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 280 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 210,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Máslo jsem nakonec vmíchala do moumelichu, ale příště nechám opravdu na přelití. Perník na strouhání byl domácí, nezdobené zbytky vánočních perníčků. Jídlo je syté, velice voňavé a moc dobré.
Poprvé jsem o moumelichu slyšela v Herbáři (ČT1), ale nějaké recepty se dají dohledat na netu a jeden je i v Krkonošské kuchařce.
Moumelich patří k vánočním pokrmům v Podještědí http://www.nasepodjestedi.cz/?page_id=1596
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2017 21:37
Znám jen šišky s mákem na tento způsob, tohle je pro mě něco nového a dík za recept!
18. 1. 2017 18:57
Zajímavý název, ale určitě moc dobrý oběd na sladko. Mák máme rádi
18. 1. 2017 13:22
srettka: díky - však taky už babička jsem
18. 1. 2017 13:19
Jej, tak tohle bych si dala libit Papání jak od pohádkové babičky
18. 1. 2017 11:03
hosta: název je takový...mazlivý Pro toho, kdo miluje mák, je moumelich to pravé - opravdu výborný. Podělily jsme se s tchýní, která chválila, až se jí boule za ušima dělaly
17. 1. 2017 18:33
aj ja...
17. 1. 2017 17:38
to je pěkný - i název, který ale hned zapomenu, tak raději uložím. Kde je mák, tam jsem já
17. 1. 2017 16:24
17. 1. 2017 16:00
Moumelich?
Hihi, podle názvu jsem očekával nějakou arabskou specialitu ale podle poznámky to vypadá spíše na specialitu krojovou s počeštěným německým názvem
Hihi, podle názvu jsem očekával nějakou arabskou specialitu ale podle poznámky to vypadá spíše na specialitu krojovou s počeštěným německým názvem
17. 1. 2017 15:21
Zajímavý receptík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 4 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 23 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 54 minutami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 1 hodinou
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 3 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 14 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na mramorování bábovkového těsta. Video návod na efektivní zdobení těsta
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
3 tipy na chutnou bábovku: Vyměňte kakaové mramorování za svěží špenátové
Další recepty
Tématické fráze: krkonošský trhanec trhanec krkonošský čt1 herbář recepty nezdobene pernicky jablickove knedlicky nadívané ovocné knedlíky recept na trhance na čt1 vánoční jídlo z podještědí čt1 herbář recepty
Suroviny: mák mletý, mléko, med, perník strouhaný, skořice mletá, koření hřebíček, voda, mouka hladká, olej, sůl, cukr, droždí čerstvé
Moumelich z Podještědí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrKG
10 názorů