Kyselica (polévka z Vlčnova)
Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které klasickou zelňačku mohou popostrčit i do vašich oblíbených pokrmu.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 165 kJ / 1 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,65 g |
Tuky | 94,85 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 2,73 g |
Sůl | 6,78 g |
Sacharidy | 52,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2023 13:20
www.youtube.com/watch?v=SQCM66PZ6Fc
Bez fazoli a masa, ale s kysanym zelim,vejcem a bramborem = Postni kyselica, nebo taky - "ne vzdy bylo maso v dome
Jako koreni stacil treba jenom kmin, zalezelo opravdu jen na gustu a asi taky na obsahu penezenky
25. 3. 2023 13:09
Kromě toho vyčítat právě cathleen, že sem dává něco "nalezeného", je opravdu úsměvné! Nejspíše nevíte, s kým máte tu čest.
25. 3. 2023 12:48
25. 3. 2023 12:38
25. 3. 2023 10:14
Kuchařka (I. i II. díl) je koupená v Turistickém informačním centru v Kyjově, tak by možná bylo dobré se s protestem obrátit tam nebo přímo na vydavatele
www.tradicnivyrobek.cz/kucharka-tradicnich-pokrmu-na-slovacku-i/
25. 3. 2023 09:51
25. 3. 2023 08:13
A vůbec, proč tedy ten Váš "pravý" recept na kyselicu nepřidáte?
25. 3. 2023 04:58
cathleen: Vy nepotřebujete zastání, zastání potřebovala "kyselica"
dajda: potom by čabajkou mohla být nazývaná kterákoliv klobáska,; asi cítíte, že to je hloupost
Kdyby bylo v názvu receptu jenom ta upřesňující lokalizace - Polévka z Vlčnova - určitě bych neměl důvod reagovat. Jakmile tam autorka dodala "Kyselica", jako obyvatel a pamětník jsem musel napsat, co jsem napsal v prvé reakci
24. 3. 2023 09:38
Dajda, Merylas: díky za záskok I já bych odpověděla velmi podobně jako vy
23. 3. 2023 19:00
Takže se tak někde na Slovácku vařilo, je to recept našich babiček a Vy si můžete uvařit zase po svém. Proti gustu..... Přece když Vám nějaký recept nevyhovuje, tak ho můžete přejít a najít si jiný.
Já osobně zase nevím, proč by se nemohly do zelňačky dát brambory a musely dát fazole a jalovec.
23. 3. 2023 18:12
23. 3. 2023 17:48
23. 3. 2023 07:18
7. 2. 2017 09:24
Hana Ernestová: o recept čeho, Hani
6. 2. 2017 15:36
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 4 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 4 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 7 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 13 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 21 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 2 hodinami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Další recepty
Tématické fráze: moravská kyselica zelová polévka moravská kyselica recept zelová polévka jako od babičky zelovka polévka recept polevka z kvaseneho zeli kyselica recept zelova polívka moravská kyselice cervena kyselica kyselica moravská kyseliv polska kyselica polefka kyselica bramborove kyselica o zelova polévka recept moravská kyselica polévka recept zelovka polévka valašská kyselica moravske kyselica
Suroviny: zelí kysané, brambory, houby sušené, smetana ke šlehání, mouka hladká, vejce, sůl
Kyselica (polévka z Vlčnova)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3m0R
36 názorů