Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařený Hermelín

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

19. 5. 2017 15:04

Suroviny

Porce: Jeden sýr = jedna porce

Nutriční hodnoty

Energie1 291 kJ / 309 kcal
Bílkoviny23,33 g
Tuky23,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 1,13 g
Sůl3,00 g
Sacharidy1,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mikesanda1

31. 12. 2020 17:03

To vaříte v tom papíru s alobalem ? Neuvěřitelné , souhlasím s příspěvkem p. Jiřího Nováka.

Jiri Novak

28. 11. 2017 15:12

prisady, zpusob pripravy i finalni vzhled je jeden velkej prusvih... velebnosti... jdu blejt!

Tonely Tonely

21. 5. 2017 17:28

hosta: S tím pórkem, je to dobrý nápad - to mne nenapadlo :-) Určitě to vyzkouším :-) Díky :yes:

hosta hosta

21. 5. 2017 14:17

No - tak jsem to zkusila. Hermelín jsem neměla, použila jsem 90g camembert. Vegety jen tak čtvrt lžičky, tatarky dvě lžíce. Nevýskám nadšením, ale dá se. Je to dost slané, s větším množstvím ochucovadla myslím, že by bylo přesolené. Na pomazánku na kanapky, kam by se hodilo, je dost řídké - ale možná ještě trošku ztuhne. Ale s klidným svědomím palec dávám, dávám i fotku:yes: Možná zkusím takto rozvařený sýr spíš do tvarohu nebo pomazánkového másla.

Dajda Dajda

21. 5. 2017 12:24

Tonely: :yes:

Tonely Tonely

21. 5. 2017 11:08

Děkuji všem za uvedené komentáře a chtěl bych k výše zmíněnému receptu, uvést ještě pár věcí . Než tak ale učiním, chci poděkovat kuchaři Casino, který nejspíše JAKO JEDINÝ pochopil to, že než zde házet špínu a urážet něco, o čem absolutně nevím, jaké to je ( bude ), tak by bylo nejspíše dobré to vyzkoušet . DÍKY ! ! ! A nyní k tomu vysvětlování : uznávám, že recept nejspíše vypadá trošku nezvykle, ale je vážně dobrý . Omlouvám se ale za to, že jsem neuvedl na závěr to, že ona slupka, je vážně trošku tužší - proto se musí vyvinout více síly, aby byla " zdolána " :-Q Tu Vegetu na závěr - no, vážně se jí tam nemusí nejspíše dávat tolik jak uvádím ; opravdu by mohla - místo dvou lžiček, stačit jen jedna ( já nedávám plné ani vrchovaté, tak nejspíše proto jsem uvedl dvě - za to se také omlouvám ) . A pokud zde někdo napíše to, že by bylo nejspíše dobré si s sebou vzít na záchod něco ke čtení, protože to bude " na dlouho ", tak bych opět vyzvedl komentář Casina, který vše raději vyzkoušel a až poté udělil komentář ; ještě dodávám, že mě žádný zbytek nikde nezbyde , jelikož já to PROSTĚ SEŽERU VŠECHNO :-D A co na závěr ? Každému, komu jsem toto udělal, tak mu to chutnalo . A ve svém profilu mám uvedenu jednu větu : NIKOHO NENUTÍM JÍST TO, CO UVAŔÍM, ALE JEŠTĚ NIKDO MI PO TOM NEUMŘEL . Co tím chci říci - ať si přebere každý sám :-p Díky všem za Váš čas :-K

Dajda Dajda

21. 5. 2017 11:04

casino: Casino, potrpíte si na přesné vyjadřování, tak zůstaňte věrný svým zásadám. Když se k něčemu vyjadřuju poprvé tak nemůžu brát zpátečku. To snad dá logický rozum, ne? Mně tedy ano. :-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 5. 2017 09:48

Nikdy jsem nezkoušela, takže nevím, ale zkusím. Určitě nedám tolik vegety, ale zkusím ;-)

zizala zizala (moderátorka)

21. 5. 2017 09:40

casino: :-D:-D Věříte, že jsem ani jiný komentář nečekala? Člověk, který dokáže uvařit a pochválit polívku z rybího salátu, nepřekvapí.

casino casino

21. 5. 2017 09:15

A je to:yes:
Resp. bylo a bude, protože část jsem si nechal na svačinku. Ne že bych to neslupl na posezení že, ale ze 120g sýra se nasytí i dva co ani po ránu nejsou na lačno příliš lační (nenažraní) :-p
Až na to, že jsem sýr v orig. obalu vařil navíc zabalený v mikrotenu (rád hraju na jistotu, ale příště zkusím vařit bez ochrany), tak jsem rcp dodržel do mrtě: dokonce i tu směs sušené zeleniny se solí jsem tam přidal (je otázne, zda-li by se jídlo neobešlo i bez podobných dochucovadel). Pravda, bylo to poněkud slanější, ale zato jsem si na té zelenině zuby nepochroumal:-) Z počátku se to poněkud hůř míchá (cibule byla všude) ale posléze se skoro bezezbytku podařilo rozfofrovat i onu plesnivou "kůži".
A jaké že to bylo?
FANTASTICKÉ:-!
Ani poměrně velké množství cibule nepřerazilo jemnou, delikátní chuť sýra:yes::yes::yes:
Když nebudete nikomu říkat co v tom je, tak jídlo nejen že saturuje a neurazí, ale spíše potěší a ještě si na něm smlsnete:-)
Tož tak...:-K

Tonely:
Nerad se zpronevěřuji vlastním zásadám které omílám pod každým svým receptem, ale dávám vám :yes:
No, dal bych i dva, kdybytošlo :-D

zizala:
Na množství majonézy lze říci zde zhusta používané a zneužívané: Každý ať si dá podle sebe:-D
Za sebe říkám, že 4PL není moc:-K

Dajda: "Já jsem se k tomuhle receptu zatím nevyjadřovala, "
No, pokud se k rcp nevyjadřujete, tak co to tu celou dobu plácáte, he:-?:-8:-D

Dajda Dajda

21. 5. 2017 08:56

casino: Jakou zpátečku, co to plácáte? Já jsem se k tomuhle receptu zatím nevyjadřovala, tak jak můžu brát zpátečku? Že Vy jste se před tím ochutnáváním nového pokrmu trošku povzbudil ........ ? :-8

zizala: No když to bude maxihermelín! Ale já si k teplému roztavenému hermelínu dám mnohem raději brusinky nebo nějakou pikantní ovocnou omáčku než tatarku a cibuli, i když se hodí taky. A nebudu ho vařit ani grilovat, ale zavřu ho na sucho (rozbalený) do hrnce s tlustým dnem a dám ho zcela jednoduše roztavit. Na chalupě použiju remosku.

zizala zizala (moderátorka)

21. 5. 2017 08:34

Dajda: Asi sotva si dáš k jednomu Hermelínu 4 lžíce tatarky. A je prý jedno, jestli je to Hermelín 90 nebo 120 g 8-(:-((

zizala zizala (moderátorka)

21. 5. 2017 08:23

casino: Necouvám, jen upřesňuji ;-)
Camembert by ale snad nikoho nenapadlo tahle kazit 8-(

casino casino

21. 5. 2017 07:46

zizala: Dajda:
Koukám, že jste zařadily zpátečku... :-K
No a já se ukecl;-( Samozřejmě jsem myslel Camembert8-(
...a Hermelín už se 5 minut koupe ve vroucí lázni a já jdu loupat cibuli:-8

Dajda Dajda

21. 5. 2017 06:31

casino: Že mezi nimi moc velký rozdíl nebude, mně napadlo hned taky. Navíc je vařený hermelín určitě dietnější než hermelín smažený, ke kterému si většina strávníků dá tu tatarku. Takže teplý hermelín s tatarkou není nic neobvyklého. Ani cibule se s hermelínem nepopere, vždyť se dává do hermelínových salátů a pomazánek. Mnohé nejspíše odradí ten mišmaš a pak dvě lžičky Vegety, to je určitě moc, a tady by kromě toho sedla spíše troška čerstvých bylinek, vždyť sýr i tatarka jsou už slané.
Tak dobré chutnání a rozhodně ne bez povídání - dejte vědět!, jaké to bylo. :-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty z hermelínu vařený hermelín hermelin hermelín recepty hermelin recept co z hermelinu recepty vaření co vari hermelin? co uvarit z hermelinu hermelín vařeny vyrobce hermelinu smažený hermelín bez obalu recepty hermelin recept z hermelinu recept na upravu hermelínu vaření recepty hermelín vařený v alobalu nakládanýhermelín co varit z hermelínu kanapky s hermelínu

Suroviny: sýr hermelín, tatarská omáčka, vegeta

TopRecepty.cz

Vařený Hermelín

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jw2P