Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše nadýchané

Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat sýrem. V Maďarsku se podávají i se šunkou nebo potřené lečem.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

20. 6. 2017 15:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 435 kJ / 2 016 kcal
Bílkoviny74,08 g
Tuky19,02 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy378,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

4. 8. 2017 14:56

Asi dvakrát jsem jedla na pouti langoš, který byl nadýchaný, křupavý a neuvěřitelně dobrý. Také jsem ale jedla uprostřed tvrdý a okraje jakžtakž ukousnutelné. Začala jsem je zkoušet doma podle různých receptů, neboť za 50,- Kč jeden kus mi přišel velmi předražený. Ale nikdy se mi nepovedly tak, jako ty nadýchané. Dají se koupit předpečené, ale každý výrobce má jiný recept či zpracování. Zkoušela jsem i některé top recepty. Tyto mi připadají krásně nadýchané, tak je vyzkouším i s válením, třeba je to právě to, co potřebují.:yes:

tejaja tejaja

21. 6. 2017 20:54

Lenunka: Langoše majú byť veľké. A vyťahovať ich je oveľa rýchlejšie ako vyvaľkať. :-)

magdalenka magdalenka

21. 6. 2017 08:57

Lenunka: Ja bežne robím z kila múky. Ide to jednoducho - najprv urobiť z vykysnutého cesta "bochánky", nechať znovu podkysnúť. Každý kus pred vložením do oleja roztiahnuť v rukách, otáčať pritom, naťahovať. Ide to úplne bez problémov, cesto je ťahavé. V strede tenké, ku krajom hrubšie. A veľké ako celý tanier.
každý si nájde svoj spôsob, ja robím takto. ;-)

Lenunka Lenunka

20. 6. 2017 22:49

mika59: asi taky záleží jak jsou veliké, jestli děláte nějaké malé jakoby "vdolečky" tak asi jo, já dělám přes celou pánev, aby byly na velký talíř, a to si fakt v ruce neumím představit a zvlášť to stihnout smažit třeba z kila mouky, jeden se¨smaží cca 1 min z každé strany, to ani nevyválíte další mezitím, aniž byste ten první spálila, já si je vyválím dopředu a pak jen vytahuji a smažím

mika59 mika59

20. 6. 2017 22:46

Lenunka: No já nevím,;-) ale odebrat těsto a v ruce roztáhnout na langoš mi příjde rychlejší..;-)

Lenunka Lenunka

20. 6. 2017 22:42

tejaja: já langoše vždy vyválím na placku a pak až dovytáhnu před smažením do stran, kdybych měla vytahovat každou placku z kusu těsta, tak nevím jak bych to udělala, potřebovala bych do kuchyně dvě pomocné síly, langoše se smaží chvíli a tímto způsobem vyvalovat a zároveň smažit bych nezvládla

Lenunka Lenunka

20. 6. 2017 22:37

IvettaG: dělám skoro stejně, jen do těsta přidávám ještě malý bílý jogurt:-)

IvettaG IvettaG

20. 6. 2017 21:08

tejaja: Nám ty klasické nechutnají, upravila jsem si tedy postup podle svého. Takto nám chutnají. Možná někomu budou chutnat také, nejsou tak nasáklé omastkem jako klasické langoše. Snad nevadí že jim tak říkám, když to vlastně klasické langoše nejsou, ale nevím jak jinak bych je pojmenovala :-)

tejaja tejaja

20. 6. 2017 20:02

Prepáčte, ale langoše sa nevaľkajú, Cesto sa vyťahuje rukami, v strede musí byť tenulinké, na okrajoch hrubšie.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: langose recept recept na langose langoše z polohrubé mouky klasické langoše langoše příprava langoše langoše postup langoše bez smažení recpt na langoše příprava langošů smažení langošů těsto na langoše z polohrubé mouky langoše recepty recept langose postup na langoše jak smažit langoše langoše s polohrubé mouky langoše z kila mouky recepty na langoše klasický langoš

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí, vejce, sůl, cukr, kečup sladký, sýr, česnek, smetana

TopRecepty.cz

Langoše nadýchané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0lr