Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rudlovy raženky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 7. 2017 09:40

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 809 kJ / 2 105 kcal
Bílkoviny59,05 g
Tuky40,14 g
Vláknina16,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy368,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Raženky jsou lehounké, ty naše byly obzvlášť vypečené (není třeba vypékat až do téhle tmavší barvy) a přesto, že je v nich jen obyčejná mouka, jsou úžasně voňavé.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

30. 8. 2017 11:54

radiator: :-O týýjo, děkuji za zprávu! :-8:-K Chleba mě z těsta upéct nenapadlo...
Děkuji i za fotku - nádherný bucloň :-D:yes::yes:

radiator radiator

30. 8. 2017 11:46

Dnes jsem podle tohoto receptu opět pekla, ale místo raženek jsem z těsta udělala chleba, který byl take výborný.

cathleen cathleen

21. 8. 2017 12:15

radiator: děkuju :-K I bez raznice jsou moc hezké - nad domácí pečivo není:-!:yes::yes:

radiator radiator

21. 8. 2017 11:41

Včera jsem raženky upekla a byly moc dobré:yes: S těstem se dobře pracovalo, bylo krásně vláčné, že jsem nemusela při tvarování podsypávat moukou. Jen si musím koupit raznici, aby byly tak vzhledné jako ty tvoje Ivo;-)

bofinka

13. 7. 2017 12:38

Libulka: Máš lepší recepty? Tak neváhej a přidej je, kvalitní recepty jsou vždy vítany :yes:

cathleen cathleen

13. 7. 2017 11:54

Libulka: díky za vyzkoušení i fotky:-K
Pokud ti připadá zbytečně zdlouhavé to, že jako kvásek použiješ poliš, kde jen smícháš a hodinu necháš vykynout...? Jasně, že každému vše nevyhovuje. Ale u nás i v širším pekařském okolí ví každý, že s omládkem nebo polišem zadělané těsto je dost jiné, než ta ostatní - právě díky delšímu kynutí. A já si ráda počkám ;-)
Pečivo máš moc hezké, jen ta na řezu mi připadala méně vykynutá, střída takhle hutná není.

Libulka

12. 7. 2017 20:23

Tak jsem vyzkoušela, přidala fotky a můj verdikt: již nebudu opakovat, je to obyčejná houska (úžasná vůně jako z každé jiné) a postup zbytečně zdlouhavý, na to mám fakt lepší recepty. No, zkusit se má všechno, takže bodík nechávám, ale děkuji. Domácí lučina k tomu nám spravila chuť večeře :-)

Libulka

9. 7. 2017 14:25

Ano, určitě zkusím, i když mám své oblíbené recepty na pečivo. Sladěnku lze nahradit cukrem. A jelikož nemám raznici, naříznu si bulky žiletkou nebo udělám pletýnky. Na tvaru nezáleží, chuť je důležitá ;-) Posílám bodík (y)

cathleen cathleen

2. 7. 2017 08:53

Bibinka: <3

Bibinka Bibinka

2. 7. 2017 08:39

cathleen: Ivi, Rudlovi vyřiď, že je moc šikovný, raženky má víc než krásné. Pěknou neděli;-)

cathleen cathleen

1. 7. 2017 22:01

zdenka.s, Majkaa: zkuste dát místo sladěnky lžičku včelího medu;-)

zdenka.s zdenka.s

1. 7. 2017 15:00

Šlo by nahradit sladěnku cukrem? Raženky vypadají nádherně a zmínka o vůni mě dostala :-Q

Majkaa Majkaa

1. 7. 2017 13:23

Lze něčím nahradit sladěnku:-? Jinak vypadají nádherně:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na raženky raženky recept raženky recept na domácí housky raženky videorecept razenky recepty recepty se sladenkou housky se sladenkou recept raženka kdy dat do chlebového testa sladenku těsto na raženky pekařské raznice na housky domaci razenky domácí raženky bez kynutí raznice na pečivo domácí raženky bez bez kynutí raznice na domácí pečivo raženka recept domácí housky bez kynutí raženky domácí housky se sladěnkou recept na razenku

Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, cukr, sůl, olej, mouka chlebová, mouka hladká

TopRecepty.cz

Rudlovy raženky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qx57