Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová buchta se škvarky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby kynutí

60 min (60 min příprava, bez doby kynutí)

2. 4. 2017 10:30

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 743 kJ / 3 046 kcal
Bílkoviny101,28 g
Tuky19,26 g
Vláknina63,40 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 283 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy600,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bramborová buchta je u naší rodiny i příbuzných velmi oblíbené jídlo. Zvláště manžel by si na ní pochutnával klidně dvakrát týdně. Jíme ji s kompotem (broskvovým) nebo zeleninovým salátem či jako přílohu k bramboračce a dalším polévkám. Sádlo si škvaříme doma a škvarky nezhltneme ještě horké, byť to láká. Čím více škvarků máme, tím je buchta lepší.

Na mém obrázku je menší, kulatá, z menšího množství surovin. Děláme i se slaninou a smaženou cibulkou, ale škvarky jsou holt škvarky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana Ch

21. 10. 2017 11:32

Já mám tyhle pekáče dva, nepoužívám je, oba jsou hodně oprýskaný, škoda.

cathleen cathleen (moderátorka)

21. 10. 2017 11:08

Laslava Jankovská janky3 : Laďko, pokud jde o tento pekáček https://www.toprecepty.cz/recept/48995-metenik-z-p..., dá se pořád koupit - použitý, dá se sehnat i bez větších oťuků....ale stránky Český smalt prodávají i nové (jsou dost drahé, ale kdybych si měla přát dárek, neváhám <3 také se mi moc líbí a ráda v něm peču!)

Milo1 Milo1

21. 10. 2017 10:12

Laslava Jankovská janky3 : Ani netuším kam ten pekáč zmizel. Kdybych to byl býval tušil, že už ho neuvidím, tak bych ho zabavil hned jak babička odešla na věčnost a nikomu ho nedal. Bránil bych ho vlastním tělem... :-// :-D

Laslava Jankovská janky3

28. 9. 2017 01:36

Milo1: To se babička měla, že měla ten lodičkový pekáč. Já po něm toužila, ale ani jedna babička ho neměla. Pekla bych v něm buchty a maso a bramborovou buchtu. Škoda. Mám obrovský vztah ke starým babičkovským věcem. Bohužel nám vykradli chalupu a všechny milované relikvie nám ukradli. Tak jsem je hýčkala a občas pohladila. Byly to ty nejkrásnější vzpomínky na moje zlaté babičky, neboť měly určitě gloriolu. A pokud ji neměly, tak měli nahoře v nebi pěkný nepořádek.:-):-):-)<3:-D

Milo1 Milo1

26. 9. 2017 11:02

:-K janky3: Babička na tu pochoutku měla starý litinový pekáč ve tvaru lodě a já měl nejraději tu "vypečenou" špičku. Přidávala do těsta většinou i uzené, na drobno nakrájené, maso. Nikdy na tu fantastickou chuť nezapomenu. Jen čekám, až se přesuneme z "letního" pobytu v jižních Čechách, zpátky domů. Hned se do toho pustím a napíši, jak to dopadlo... Možná se pochlubím i fotečkou... (když se bude čím chlubit...) :-D :yes:

janky3 janky3

21. 7. 2017 19:09

Milo1: Bude.:-K

Milo1 Milo1

21. 7. 2017 18:45

:-) Kdysi mi ji dělávala babička... Jistě zkusím a doufám, že bude stejně dobrá... Díky za recept... :-K :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborová buchta kynutá bramborová buchta bramborová buchta podle babiček bramborová buchta recept nejlepší bramborová buchta bramborová buchta se škvarkama bramborová buchta podle babičky recept na bramborovou buchtu recepty bramborová buchta bramborové buchty bramborová buchta bez droždí bramborová buchta se zelim buchta ze skvarku buchty se škvarkama recept bramborová buchta skvarkove buchty buchta se škvarkama bramborová buchta bez kynutí bramborová buchta se se škvarkama bramborovà. uchta

Suroviny: brambory, cukr krystal, česnek, droždí, majoránka, mléko, paprika sušená sladká, mouka hrubá, pepř, škvarky, sůl, vejce

TopRecepty.cz

Bramborová buchta se škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6Wg