Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánské řízky od Krkovičky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 minut a 1 den na naložení

40 minut a 1 den na naložení

6. 4. 2017 22:34

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 272 kJ / 1 499 kcal
Bílkoviny130,65 g
Tuky72,61 g
Vláknina3,86 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 1,74 g
Sůl4,20 g
Sacharidy78,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

milan

13. 10. 2017 18:14

Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,:-):-):-):-):-):-):-)

milan

13. 10. 2017 18:13

Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,:-):-):-):-):-):-):-)

Asplenka

28. 7. 2017 19:32

No to je přece "Hadí maso" :D Ale to se ještě na pánvi roztrhá. Veliká mňamka, vařím často :D

Marie Švarcová

14. 4. 2017 13:02

:yes:<3

magdalenka magdalenka

7. 4. 2017 11:48

Dajda: Na Slovensku cigánska pečienka je obľúbená pochúťka rýchleho občerstvenia, na trhoch a pod. Ide o bravčové mäso, plátky, obyčajne z krkovičky. Osolené, okorenené, ocesnakované a opečené na masti. Podáva sa v žemli. S českým cikánským řízkem nemá nič spoločného - ak odmyslíme základnú surovinu a používame na cikánský řízek mäso bravčové. Žiadne nakladanie do vajca, škrobu, korenín tam nie je.

krkovicka.x krkovicka.x

7. 4. 2017 10:32

Dajda: Je pravda že tu je několik takových receptů, jen každý se malinko v něčem liší. Cikánský řízek vznikl kdysi dávno a odstupem času se stále upravoval a upravoval až vznikl např. tento, název zůstal. Tatarák byl taky jen jeden a dnes je jich mnoho druhů např. zeleninový, lososový, už i dokonce tvarůžkový a mnoho dalších. Tak se nad takovou maličkostí ani nepozastavuji. :-p

Dajda Dajda

7. 4. 2017 05:45

Dobrý recept (který tu už je mimochodem několikrát), ale nevím, proč tuhle úpravu masa, kde se přidávají pochutiny, které patří spíše do asijské kuchyně, nazývat cikánským řízkem. Cikánský řízek (nebo spíše rezeň) je označení pokrmu, který se dříve nabízel na Slovensku při různých veřejných akcích podobně jako v Čechách párky. To mi asi potvrdí naše slovenské kuchařinky. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: řízky z krkovičky řízky z krkovice rizek z krkovice cikánský řízek uprava krkovicky cikánské řízky řizek z krkovičky cikánský řízek recept 5ízky z z krkovice rizky s krkovice falešný řízek z krkovičky krkovička ako řízek cikánský řízek z mletého masa řízek s krkovice cikanska pecienka recept na úpravu krkovičky řízky s krkovičky cikanske pl ciganska krkovice jak na řízky z krkovičky

Suroviny: prsa kuřecí, solamyl, mouka hladká, olej, vejce, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření kari, hořčice, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pórek

TopRecepty.cz

Cikánské řízky od Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWqr