Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí paštika s mandlovou příchutí

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 4. 2017 11:30

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 218 kJ / 2 442 kcal
Bílkoviny89,60 g
Tuky218,30 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 3,04 g
Sodík 398 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy28,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podávala jsem s domácím chlebíkem:-). Můžeme přidat i mandle, ale moje děti to nerady a mně v paštice chuť mandlí chyběla, nahradila jsem ji tedy mandlovým likérem - alkohol se vyvaří, ale chuť zůstane:-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenunka Lenunka

22. 4. 2017 10:17

Dajda: u nás se čtvrtého dne nedožila, tak nevím, ale asi taky záleží na ostatním ochucení, já paštiky obecně hodně kořením ( v tomto případě hodně bylinek) a solím, protože po rozležení nejsou chuti tak výrazné :-), takže nám sladká nepřišla:-)

jinak díky všem, co vyzkoušeli, za názor:-)

zizala zizala (moderátorka)

22. 4. 2017 07:28

Já do paštiky dávám suché červené, ale někdy i portské, když ji chci slavnostnější.

casino: Jsem ráda, že mě můj odhad nezklamal, i když je jasné, že někomu ta výrazně nasládlá chuť může vyhovovat. ;-)

casino casino

22. 4. 2017 07:08

casino:
Ještě bych doplnil, že byly použity "2 velké panáky mandlového likéru" tedy 100 ml amaretta

Dajda: "...zkusila se sladším alkoholem..."
No a teď si představte cosi, když tam přidáte cosi co má řádově vyšší obsah cukru... ;-) 8-(

Dajda Dajda

22. 4. 2017 06:54

Dělávám podobnou paštiku a už jsem si ji také zkusila se sladším alkoholem (dezertní červené víno). Jde to, ale příště jsem raději dala přednost suchému červenému nebo bílému vínu při opékání jater. To je ale samozřejmě otázka individuální chuti.

casino: Asi bude někdo namítat, že jde o výrobek rychlé spotřeby, ale tahle paštika mi nejlepší připadá až čtvrtý den. :-O

casino casino

22. 4. 2017 00:03

Consummatum est :-)
Je to jako s filmovým Pelhřimovem: dobré je vědět do čeho jdete... :-D
Paštiku podle rcp jsem rozdělil a část přizpůsobil vlastní chuti - nastavil rohlíkem vymáchaným ve šlehačce (bílé víno nebylo) a zastříkl rýžovým octem...
***
Neinformovaní hodnotitelé, ale vše je relativní:
1. "Je tam moc cibule!" Proč? "Protože je to sladké..."
2. "Dyť je to sladkýýý..."
3. Ochutnala jednu..., ochutnala druhou..., obrátila oči v sloup a naštěstí oněměla...
4. "Tady je víc masa!" (jednalo se o paštiku s rohlíkem)
5. Stejná hodnotitelka o den později, když na dotaz, zda by si dala chleba https://www.toprecepty.cz/recept/52231-kovarsky-ch... s paštikou pravila: "Dala, ale s kupovanou..."
Sebe nepočítám, protože vím do čeho jdu:
Nepředpojatě uznávám, že na druhý den se mi paštika už nezdá tak moc sladká... :-O:-):-D:-K
No, dokonce mi ani nevadí, že to co jsem si sám uvařil si i sám sním :-8

strick

18. 4. 2017 18:59

Ahoj vsetci...receptik je fajn. Ale podla mna by som nemiesal rozne bylinky a ovocny liker enem tak (samozrejme kazdemu chuti inak)....ja osobne robim pastety do jednej chuti...napr: ak mandla,tak mandla tak mandlovy liker avatd...ak bylinkova, tak bylinky a dajaky bylinny likerik...ale ako som uviedol hore, co clovek tovchut a nazor<3

Lenunka Lenunka

18. 4. 2017 14:32

casino: právě proto, že to s koštováním nepřeháním, na to nejsem odborník:-D, tak hlavně že tu alespoň jednoho máme:-D;-)

casino casino

17. 4. 2017 18:14

Marie Švarcová : Lenunka:
Děvuchy, tož nevím nevím, esli ste to na šmigrusta s naléváním a koštováním s tema panákama (jedno zda 4 či 5 cl) trošku nepřepískly... :-D :-K
Když řeknu, že vyzkouším, tak vyzkouším :-)
Zatím si netroufnu hádat, zda paštička nebude po amarettu sladká jak cumel (cukr se, podobně jako alkohol, přidává i do slaných jídel pro akcentování chuti) a voňavá jak pití z hořkých mandlí.
Co si ale troufnu, je vyjádření pochybností o vaší praktické zkušenosti, resp. o chuťové vybavenosti:-O
Obě zmiňujete koňak (cognac, brandy) ale přijde mi, že jedna neochutnala amaretto a druhá si ke koňaku ani jen nepřičichla:-)
Vyměnit jemně vonící ušlechtilý destilát (38 až 40%) za navoněný, po studenu vyrobený likér (18 až 28%) mi přijde jako poněkud Mičurinský počin, ale proč ne... Dějí se na poli kulinářském i jiné pokusy, že ;-)
Jsem dost konzervativní kuchtík;-( ale vyzkoušíme, ochutnáme, napíšeme...:-):-D:-K
No, ona je sice poněkud alergická na mandlemi vonící jídlo z mé ruky, ale dám ochutnat i tchyňce... :-D:-D

Lenunka Lenunka

17. 4. 2017 14:15

Marie Švarcová : děkuji:-), já to neřeším, casino má vždycky něco:-D, jsem zvědava, jestli recept zkusí uvařit a napíše něco potom:-) :-p;-), a skleničky jsem koukala mám taky 0,05 l, ale ono už ta troška rozdílu chuť moc nepozmění:-)

Marie Švarcová

17. 4. 2017 12:56

Lenunka: :yes::yes: recept je skvělý a panáky ? já mám např. doma samé 0.05 L, v hospodách zavedli 0,04 tak to neřešte, hlavně, že chutná (dávám koňak a také je dobrá) mandle jsou v ní skvělé. <3:-K

Lenunka Lenunka

15. 4. 2017 08:56

casino: fajn, tak jsem to opravila na dva velké panáky, myslela jsem, že jeden má 5cl, tak asi ne, nevím.
A s tím výrazným to nechápu, myslela jsem aromaticky výraznější než ten mandlový likér...ale to je jedno.:-)

casino casino

15. 4. 2017 00:45

zizala:
No, já to teda prubnu podle rcp, protože jinak je to jen takové jalové střílení od boku;-)

Lenunka:
100 ml mandlového likéru Amaretto je furt sto mililitrů:yes: ale dva velcí jsou už drahnou dobu pouze 80 ml, že :-D
To, že jste paštiku s alkoholem (správně by bylo s lihovinou, protože alkohol je bez chuti) nezkoušela vás omlouvá, protože jinak byste nemohla napsat: ...panák koňaku (a ten mi přijde víc VÝRAZNÝ)... :-O8-(:-K

Blkan Blkan

14. 4. 2017 19:15

Já to chutnal i s tím čerstvým chlebíkem a musim říct, že je to naprosto vynikající :)

Lenunka Lenunka

11. 4. 2017 16:51

jsou to dva velké panáky, jestli jsem to dobře přepočítala na ml:-), ale vyvařilo se to až do základu a bylo to tam cítit jen lehce, spíš taková mandlově nahořklá pikantní chuť, hodně to taky ovoněly ty bylinky, a zjemnila smetana, takže to bylo celé takové jemně pikantní:-). Dívala jsem se po netu pro inspiraci, když jsem to vařila, protože jsem paštiku s alkoholem ještě nezkoušela, a většinou se dává u francouzských paštik na 500 g jater panák koňaku (a ten mi přijde víc výrazný) a pak ještě sklenka sherry nebo portského, tak mi tohle nepřijde tak moc, zvlášť, když se vyvaří alkohol i voda a zůstane tam opravdu jen ta chuťová tresť. Pokud se přidává koňak do paštiky až před mixováním, tak se ho samozřejmě tolik nedává:-).

zizala zizala (moderátorka)

11. 4. 2017 15:23

casino: No právě, zdá se mi toho docela dost. Brusinky v paštice jsou super :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí paštika s mandlemi domaci paštika pastika s mandlemi mandlová paštika s brusinkami top recepty domaci pasttika alkohol do paštiky paštika s amaretto koreni na mandlovou pastiku domaci pastika s alkoholem konak do domácí paštiky domácí paštika recept domácí paštika recepty kuŕecí paštika s amaretto paštika se šlehačkou jatrova paštika s mandlemi domácí paštika bez alkoholu paštika s alkoholem koňak do pastiky mandlová domácí játrová paštika domácí paštika z kuřecích prsou

Suroviny: játra kuřecí, cibule, máslo, olej olivový, sůl, pepř mletý, česnek, likér mandlový, šlehačka

TopRecepty.cz

Domácí paštika s mandlovou příchutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rR2